Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
80%

Shop-stop (1994)

Clerks
Filmadatlap
 
27
Szereplők
25
Vélemények
14
Képek
2
Videók
 
elekm90   2021. 01. 07.

legújabb vélemény

0

Kultikus film, és ez teljesen érthető. Minimalista eszközök mellett szerethető karakterekkel és nagyon jól megírt szövegkönyvvel operál. A történet maga nem nagy kunszt, két boltos egy napját mutatja be, és lényegében különálló szkeccsfilmként is műk... több»

 
SethFranco   2017. 09. 30.

1

Az alkotás Kevin Smith első megjelent filme, gyakorlatilag erre alapozta a mai napig tartó sikeres karrierjét. Nem véletlenül illetik a mai napig elismeréssel a kritikusok a filmet, Kevin Smithnek egy olyan történetet sikerült vászonra vinnie, melyne... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 04.

0
Kedvcsináló Kevin Smith további műveihez

Én ennek a filmnek háromszor futottam neki, ebből kétszer sikerült elaludnom már az elején. Mentségemre szóljon, hogy mind a két alkalommal elég fáradt voltam, s éjfél is elmúlt, mikor elkezdtem. Harmadjára azonban sikerült teljes egészében végignézn... teljes kritika»

 
Deku   2017. 08. 17.

0

Nagyon gyengén szerepelt nálam ez a film. Gyenge volt a történet és a színészek se dobtak sokat rajta. Sokkal jobb filmeket is láttam már ez pedig nem közelítette meg az elégséges szintet sem.

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 19.

0

Itt nincs mese, vagy tetszik, vagy nem. Nekem bejött, élveztem minden pillanatát.Vevő voltam a humorra és a képi világára is, ami nekem totálisan jó szórakozást nyújtott.

 
MP170506   2017. 07. 10.

0

Ez a film oltári gáz!! Egyszer sikerült végig néznem, de akkor is majd meghaltam az unalomtól... Nekem ez nem vígjáték.

 
alex   2015. 01. 25.

0

A Shop-stop talán jó volt azokban az időkben, de nem nagyon időtálló film. Valamikor kicsit unalmas, de azért még mindig elég eredeti.

Galéria (14)

Kevin Smith

Videók (2)

A film összbevétele 3 151 130 dollár volt (imdb.com).

 

A képregény-rajongó Kevin Smith az akkori gyűjteménye nagy részét eladta a filmhez szükséges pénzügyi források megteremtéséhez.

(elekm90 )
 

Néma Bob egyetlen sorát eredetileg Jay mondta volna, ám Jason Mewes nem tudta rendesen elmondani ezt az egy sort, s Kevin Smith úgy döntött, hogy ő mondja el.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben több jégkorongcsapat emblémája is feltűnik: a hokimeccs során Dante egy Pittsburgh Penguins mezt hord, Randal egy szovjet jégkorong válogatott mezt, valamint egy New Jersey Devilses sapkát, az egyik ellenfelük pedig egy New Jersey Devils mezt. A jelenetben, amikor Jay fánkot lop a boltból, egy San José Sharksos sapkát visel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A vegyesboltot ingyen megkaptak forgatási helyszínként, de csupán éjszaka forgathattak. Kevin Smith ezt úgy oldotta meg, hogy átírta a forgatókönyvet, ezért játszódik a cselekmény nagy része a sötétített boltban, lámpafény mellett.

(SethFranco)
 

Kevin Smith a forgatás helyszínéül szolgáló vegyesboltban már dolgozott korábban.

(SethFranco)
 

A filmet először 1994 januárjában, a Sundance Filmfesztiválon mutatták be. Magyarországi premierje majdnem két évvel később (1995 novemberében) volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Dante kocsija egy 1976-os Buick Century.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben egyetlen egy cigarettamárka sem hangzik el. Ez nem véletlen, hiszen a stáb nem akart a jogdíjak miatt perbe keveredni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Kevin Smith Randal karakterét eredetileg magának szánta. Részben ennek köszönhető, hogy a film legjobb beszólásainak többségét Randal mondja.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Stop Shopnak alacsony költségvetése ellenére sikerült megtízszereznie a belefektetett pénzt 3,1 millió dolláros bevételével.

(phanzetomox)