Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
24
Vélemények
14
Képek
2
Videók
Shop-stop
 
Syracuse   2020. 03. 28.

legújabb vélemény

Többször meg kellett néznem, hogy igazán megszeressem, mert nem igazán szól semmiről. Viszont a szituációk és a szövegek zseniálisak.

 
SethFranco   2017. 09. 30.

Az alkotás Kevin Smith első megjelent filme, gyakorlatilag erre alapozta a mai napig tartó sikeres karrierjét. Nem véletlenül illetik a mai napig elismeréssel a kritikusok a filmet, Kevin Smithnek egy olyan történetet sikerült vászonra vinnie, melyne... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 04.

Kedvcsináló Kevin Smith további műveihez

Én ennek a filmnek háromszor futottam neki, ebből kétszer sikerült elaludnom már az elején. Mentségemre szóljon, hogy mind a két alkalommal elég fáradt voltam, s éjfél is elmúlt, mikor elkezdtem. Harmadjára azonban sikerült teljes egészében végignézn... teljes kritika»

 
Deku   2017. 08. 17.

Nagyon gyengén szerepelt nálam ez a film. Gyenge volt a történet és a színészek se dobtak sokat rajta. Sokkal jobb filmeket is láttam már ez pedig nem közelítette meg az elégséges szintet sem.

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 19.

Itt nincs mese,vagy tetszik,vagy nem!Nekem bejött,és élveztem minden pillanatát.Vevő voltam a humorra,és a képi világára is,ami nekem totálisan jó szórakozást nyújtott.

 
MP170506   2017. 07. 10.

Ez a film oltári gáz!! Egyszer sikerült végig néznem, de akkor is majd meghaltam az unalomtól... Nekem ez nem vígjáték.

 
alex   2015. 01. 25.

A Shop-stop talán jó volt azokban az időkben, de nem nagyon időtálló film. Valamikor kicsit unalmas, de azért még mindig elég eredeti.

Kevin Smith

A film összbevétele 3 151 130 dollár volt (imdb.com).

 

Néma Bob egyetlen sorát eredetileg Jay mondta volna, ám Jason Mewes nem tudta rendesen elmondani ezt az egy sort, s Kevin Smith úgy döntött, hogy ő mondja el.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben több jégkorongcsapat emblémája is feltűnik: a hokimeccs során Dante egy Pittsburgh Penguins mezt hord, Randal egy szovjet jégkorong válogatott mezt, valamint egy New Jersey Devilses sapkát, az egyik ellenfelük pedig egy New Jersey Devils mezt. Abban a jelenetben, amikor Jay fánkot lop a boltból, egy San José Sharksos sapkát visel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A vegyesboltot ingyen megkaptak forgatási helyszínként, de csupán éjszaka forgathattak. Kevin Smith ezt úgy oldotta meg, hogy a forgatókönyvet átírta, és emiatt játszódik a cselekmény nagy része a lesötétített boltban, lámpafény mellett.

(SethFranco)
 

Kevin Smith a forgatás helyszínéül szolgáló vegyesboltban már dolgozott korábban.

(SethFranco)
 

A filmet először 1994 januárjában a Sundance Filmfesztiválon mutatták be. Magyarországi premierje majdnem két évvel később (1995 novemberében) volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Dante kocsija egy 1976-os Buick Century.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben egyetlen egy cigarettamárka sem hangzik el. Ez nem véletlen, hiszen a stáb nem akart a jogdíjak miatt perbe keveredni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Kevin Smith Randal karakterét eredetileg magának szánta. Részben ennek köszönhető. hogy a film legjobb beszólásainak többségét Randal mondja ki.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Stop Shopnak az alacsony költségvetése ellenére sikerült meg 10-szereznie a belefektetett pénzt a 3,1 millió dolláros bevételével.

(phanzetomox)
 

A film forgatása három hétig tartott.

(mrarizona)