Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
25
Vélemények
14
Képek
2
Videók

Érdekességek: Shop-stop (1994)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 3 151 130 dollár volt (imdb.com).

 

A képregény-rajongó Kevin Smith az akkori gyűjteménye nagy részét eladta a filmhez szükséges pénzügyi források megteremtéséhez.

(elekm90 )
 

Néma Bob egyetlen sorát eredetileg Jay mondta volna, ám Jason Mewes nem tudta rendesen elmondani ezt az egy sort, s Kevin Smith úgy döntött, hogy ő mondja el.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben több jégkorongcsapat emblémája is feltűnik: a hokimeccs során Dante egy Pittsburgh Penguins mezt hord, Randal egy szovjet jégkorong válogatott mezt, valamint egy New Jersey Devilses sapkát, az egyik ellenfelük pedig egy New Jersey Devils mezt. A jelenetben, amikor Jay fánkot lop a boltból, egy San José Sharksos sapkát visel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A vegyesboltot ingyen megkaptak forgatási helyszínként, de csupán éjszaka forgathattak. Kevin Smith ezt úgy oldotta meg, hogy átírta a forgatókönyvet, ezért játszódik a cselekmény nagy része a sötétített boltban, lámpafény mellett.

(SethFranco)
 

Kevin Smith a forgatás helyszínéül szolgáló vegyesboltban már dolgozott korábban.

(SethFranco)
 

A filmet először 1994 januárjában, a Sundance Filmfesztiválon mutatták be. Magyarországi premierje majdnem két évvel később (1995 novemberében) volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Dante kocsija egy 1976-os Buick Century.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben egyetlen egy cigarettamárka sem hangzik el. Ez nem véletlen, hiszen a stáb nem akart a jogdíjak miatt perbe keveredni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Kevin Smith Randal karakterét eredetileg magának szánta. Részben ennek köszönhető, hogy a film legjobb beszólásainak többségét Randal mondja.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Stop Shopnak alacsony költségvetése ellenére sikerült megtízszereznie a belefektetett pénzt 3,1 millió dolláros bevételével.

(phanzetomox)
 

A film forgatása három hétig tartott.

(mrarizona)
 

A Villámgyors Vegyesbolt egy valóban létező hely New Jersey Leonard sugárútján.

(mrarizona)
 

Jason Mewes annyira lámpalázas volt a táncjelenet során, hogy mindenki kiment a boltból a jelenet felvételének idejére.

(hp )
 

A bolt termékeinek ára azért végződik $.95-re, vagy $.99-re, hogy az eladónak a visszajáró miatt mindenképp ki kelljen nyitnia a kasszát, és ne dolgozhasson saját zsebre.

(hp )
 

A filmben a rendező édesanyja, Jessica Grace Smith (Milk Maid) is feltűnik.

(hp )
 

A film költségvetése mindössze 27 ezer dollár volt. Hogy összejöjjön az összeg, Kevin Smith eladta a képregény-gyűjteményét, 3000 dollárt kért kölcsön a szüleitől, és az összes hitelkártyáját lemerítette.

(hp )
 

A 'fuck' szó és annak különböző alakváltozata 91-szer hangzik el a filmben, többnyire a Dante és Jay közötti párbeszédek során.

(hp )
 

A forgatókönyv első változata 168 oldalas volt.

(hp )