Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
79%

Négy szoba (1995)

Four Rooms
Filmadatlap
 
39
Szereplők
8
Vélemények
7
Képek
3
Videók
 
Eastern79   2021. 02. 08.

legújabb vélemény

0
Őrült szobaszerviz

Ha egyszer Tarantino és Rodriguez közösen forgat, abból mindig valami extrém születik. A négy szekvenciát Ted (a zseniális Tim Roth) figurája köti össze, és a látszólag különálló történetek az utolsó szobában "érnek össze". A főcím alatt látható animáció megalapozza az egész film hangulatát, amely egy végtelenül könnyed humorú, pikáns, szabadszájú és néhol véres börleszkre hajaz, főként ahogy Ted figurája csetlik-botlik. Külön öröm volt számomra Madonnát ismét filmben látni, és Antonio Banderas komikusi vénája is meglepett. Minden ízében eredeti, vicces szilveszteri utazás.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 03. 24.

0
A négyes bűvöletében

Annak idején hallottam erről a filmről, de valamiért kimaradt. Sebaj, ami késik, nem múlik. A végeredmény pedig egy olyan négy „kisfilmből” összetevődő egész lett, amely elég rosszul indult, aztán a végére csak lett belőle valami. A Négy szobán ugyan... teljes kritika»


 
elekm90   2021. 01. 13.

0

Nagyon akartam, de nem tudtam megadni rá a 4 csillagot. Sajnos a négy különálló szegmens, ami keretbe foglalja a filmet, nagyon eltérő minőségű, így ha átlagolok, akkor csak egy közepesnél jobb alkotás. Az első kisfilm óriási baromság, teljesen kilóg... több»

 
wirwil   2015. 04. 26.

0

Nekem is nagyon bejött ez a film. Tim Roth (itt is) nagyot alakít. Végigszórakoztam mind a 4 szobát. Ráadásul Banderas szerintem itt hozta a legjobbat, mint színész, a filmbeli fia meg egyenesen lenyűgöző volt. Madonnáék elmentek, David Proval (Sigf... több»

 
dubzsu   2015. 10. 23.

0

Érdekes a négy szoba különbözősége. És az egész film. Antonio Banderas kifejezetten jól alakít. Tetszett a film ötletessége, egymásra építettsége, humora.

 
Maszat   2016. 02. 19.

0

Tarantino és Rodriguez miatt ültem le megnézni, és nem is okoztak csalódást, ahogy a másik két rendező sem. Az egymástól független szálak (szobák) remekül összeillettek. Minden szoba cselekményét élveztem, talán az első halványult el egy kicsit a töb... több»

 
Tchiva   2015. 11. 19.

0

Számomra inkább csak a film második fele tetszett, az viszont nagyon, úgyhogy nagyon nem is húzom le a filmet. Szerintem érdemes megnézni, már csak azért is, mert elég híres film, nem árt, ha az ember tisztában van az ilyesmikkel.

Galéria (7)

Tim Roth

Videók (3)

A film összbevétele 4 301 331 dollár volt (imdb.com).

 

A "Kis csibészek" című jelenetben, mielőtt a pornócsatornára kapcsolnának a gyerekek, Robert Rodriguez Bedhead című filmjéből látható egy részlet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bruce Willis neve azért nem szerepel a stáblistán, mert Quentin Tarantino kérésére, szívességből és kedvtelésből vállalta el a szerepet, s még pénzt sem fogadott el érte. Ezzel azonban megsértette a SAG szabályzatát, így az csak úgy volt hajlandó elállni a pereskedéstől, ha Willis neve nem szerepel a stáblistán.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A "Kis csibészek" című szegmens egyik jelenetében (amikor Ted a főportán felveszi a telefont) látható egy csomag Red Apple cigaretta, amely a Tarantino-filmekből ismert fiktív cigimárka.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A negyedik szobában játszódó jelentben a magazin címlapján látható autó ugyanaz, amit John Travolta használt a Ponyvaregényben.

(dulkap)
 

Az utolsó jelenetben, ami 21 percig tart, a "b*meg" szót 193-szor mondják ki.

(kázsé)
 

Ted szerepét eredetileg Steve Buscemi számára írták.

(kázsé)
 

A film eredeti címe "Öt szoba" lett volna, az ötödiket Richard Linklater rendezte volna, de visszalépett.

(kázsé)
 

Quentin Tarantino szobája egy Roald Dahl novellán alapul.

(kázsé)
 

Robert Rodriguez és Antonio Banderas egy héttel azután forgatták a jeleneteiket, hogy befejezték a Desperado c. film forgatását.

(kázsé)
 

A film ötletével eredetileg Alexandre Rockwell rukkolt elő.

(kázsé)
 
Ez egy külön műfajt képező alkotás és habár egyértelmű színvonalbeli különbség van a részek között, de ettől még egy nagyon bizarr és szórakoztató szkeccsfilm arról, mik történhetnek meg egy szállodában. több»