Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Négy szoba (1995)

Four Rooms
Filmadatlap
 
39
Szereplők
8
Vélemények
7
Képek
3
Videók

Galéria (7)

Tim Roth

Videók (3)

 
Eastern79   2021. 02. 08.

legújabb vélemény

0
Őrült szobaszerviz

Ha egyszer Tarantino és Rodriguez közösen forgat, abból mindig valami extrém születik. A négy szekvenciát Ted (a zseniális Tim Roth) figurája köti össze, és a látszólag különálló történetek az utolsó szobában "érnek össze". A főcím alatt látható animáció megalapozza az egész film hangulatát, amely egy végtelenül könnyed humorú, pikáns, szabadszájú és néhol véres börleszkre hajaz, főként ahogy Ted figurája csetlik-botlik. Külön öröm volt számomra Madonnát ismét filmben látni, és Antonio Banderas komikusi vénája is meglepett. Minden ízében eredeti, vicces szilveszteri utazás.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 03. 24.

0
A négyes bűvöletében

Annak idején hallottam erről a filmről, de valamiért kimaradt. Sebaj, ami késik, nem múlik. A végeredmény pedig egy olyan négy „kisfilmből” összetevődő egész lett, amely elég rosszul indult, aztán a végére csak lett belőle valami. A Négy szobán ugyan... teljes kritika»

 
elekm90   2021. 01. 13.

0

Nagyon akartam, de nem tudtam megadni rá a 4 csillagot. Sajnos a négy különálló szegmens, ami keretbe foglalja a filmet, nagyon eltérő minőségű, így ha átlagolok, akkor csak egy közepesnél jobb alkotás. Az első kisfilm óriási baromság, teljesen kilóg... több»

 
wirwil   2015. 04. 26.

0

Nekem is nagyon bejött ez a film. Tim Roth (itt is) nagyot alakít. Végigszórakoztam mind a 4 szobát. Ráadásul Banderas szerintem itt hozta a legjobbat, mint színész, a filmbeli fia meg egyenesen lenyűgöző volt. Madonnáék elmentek, David Proval (Sigf... több»

 
dubzsu   2015. 10. 23.

0

Érdekes a négy szoba különbözősége. És az egész film. Antonio Banderas kifejezetten jól alakít. Tetszett a film ötletessége, egymásra építettsége, humora.

 
Maszat   2016. 02. 19.

0

Tarantino és Rodriguez miatt ültem le megnézni, és nem is okoztak csalódást, ahogy a másik két rendező sem. Az egymástól független szálak (szobák) remekül összeillettek. Minden szoba cselekményét élveztem, talán az első halványult el egy kicsit a töb... több»

 
Tchiva   2015. 11. 19.

0

Számomra inkább csak a film második fele tetszett, az viszont nagyon, úgyhogy nagyon nem is húzom le a filmet. Szerintem érdemes megnézni, már csak azért is, mert elég híres film, nem árt, ha az ember tisztában van az ilyesmikkel.

A film összbevétele 4 301 331 dollár volt (imdb.com).

 

A "Kis csibészek" című jelenetben, mielőtt a pornócsatornára kapcsolnának a gyerekek, Robert Rodriguez Bedhead című filmjéből látható egy részlet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bruce Willis neve azért nem szerepel a stáblistán, mert Quentin Tarantino kérésére, szívességből és kedvtelésből vállalta el a szerepet, s még pénzt sem fogadott el érte. Ezzel azonban megsértette a SAG szabályzatát, így az csak úgy volt hajlandó elállni a pereskedéstől, ha Willis neve nem szerepel a stáblistán.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A "Kis csibészek" című szegmens egyik jelenetében (amikor Ted a főportán felveszi a telefont) látható egy csomag Red Apple cigaretta, amely a Tarantino-filmekből ismert fiktív cigimárka.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A negyedik szobában játszódó jelentben a magazin címlapján látható autó ugyanaz, amit John Travolta használt a Ponyvaregényben.

(dulkap)
 

Az utolsó jelenetben, ami 21 percig tart, a "b*meg" szót 193-szor mondják ki.

(kázsé)
 
Ez egy külön műfajt képező alkotás és habár egyértelmű színvonalbeli különbség van a részek között, de ettől még egy nagyon bizarr és szórakoztató szkeccsfilm arról, mik történhetnek meg egy szállodában. több»