Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
15
Vélemények
15
Képek
2
Videók
Shop-stop 2.
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Syracuse   2020. 03. 28.

legújabb vélemény

Randal és Dante visszatér

Az eddigi (2020) utolsó igazán jó View Askewniverse film. A Shop-stop karaktereit alapvetően más környezetbe és szituációkba helyezi, én jobban is szeretem, mint az "eredetit". Az elődeihez hasonlóan rengeteg szállóigével szolgál ez a film is. Én várom a harmadik részt. :)

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 08. 16.

Shop-stop 2.: ezúttal viszont nem hiányozhat néhány beteg jelenet...

Kevin Smith 12 év után visszatért a kiindulópontra, s a rajongóit újfent megörvendeztette Randal Graves és Dante Hicks kalandjaival (vagy talán anti-kalandjaival). Hiszen emlékezzünk vissza a kultikus első részre? Igazából semmi nem történt benne, csak volt egy boltos, meg egy tékás srác (ebből az egyiknek be sem kellett volna mennie dolgozni), és persze Jay és Néma Bob, akik csak úgy tengtek-lengtek a kisbolt körül. Másképp fogalmazva: fiatalok, akik nem tudnak mit kezdeni az életükkel, s mintha a legkisebb erőfeszítést sem hajlandók megtenni annak érdekében, hogy ez változzon. Mindemellett az is tény, hogy a történet egyáltalán nem volt túlbonyolítva (mi több, másodlagosnak volt tekinthet... több»


 
Ms. Akárki   2019. 07. 31.

Nem is igazán értem, hogy miért néztem meg. Sejthető volt hogy ez nem az én stílusom. Egy-két jól fekvő poén jó volt, de ezeken kívül elég felejthető alkotás számomra. Túl debil valahogy az összes karakter szinte.

 
Sem Rorrey   2017. 02. 03.

Jó kis hangulatfilm, vicces szituációkkal. Jay és Néma Bob külön filmje lett a csúcs a sorozatból, de ez se rossz.

 
MMcFly2015   2019. 03. 08.

Jay és Néma Bob hatodjára van együtt a Shop Stop 2-be, így mindenki tudja mire számíthat.

Kevin Smith 1994-ben a Shop Stop c. olcsó költségvetésű projektjével valamit elindított. Oké, hogy a karakterei egyre nagyobb teret kaptak a filmjeiben, és ikonikus párost alkotott velük, de képes volt olyan párbeszédeket megírni, amivel a vígjáték garantált siker. Az első rész zsenialitása éppen az egyszerűségében rejlik, fekete - fehér, egyhelyszínes poéngyár. A rendező 12 év után visszanyúlt oda, ahol minden elkezdődött, de tudta, hogy az elvárt igény is változott az évek elteltével, na meg persze a pénze is gyarapodott a siker útján. Éppen ezért egy merészebb, tartalmasabb és ,,látványosabb" vígjátékot kreált nekünk, ami nem utolsó sorban még őrültebb is. A sztori borzasztó egyszerű, egy... több»

A film összbevétele 24 138 847 dollár volt (imdb.com).

 

Jay pólóján a Dogmából ismert Krisztus-haver látható.

(dulkap)
 

A filmet a Cannes-i filmfesztiválon 8 perces állótapssal jutalmazták.

(ps)
 

A film egyike Kevin Smith ún. View Askewniverse sorozatának. A sorozatban a következő filmek szerepelnek: a Shop-stop (1994), a Shop-Show (1995), a Comic strip - Képtelen képregény (1997), a Dogma (1999), a Jay és Néma Bob visszavág (2001) és a Shop-stop 2. (2006). A filmek szabadon kapcsolódnak egymáshoz, nincs szoros történeti összefüggés. Jay és Néma bob karakterével ettől lényegesen több produkció is készült.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.