Az már szinte borítékolható, hogy az idei év egyik legnagyobb filmes szenzációja a Dűne: Második része, aki pedig még nem látta volna a mozikban, az már otthonról is megnézheti.

A film ugyanis április 16-tól online, Premium Video on Demand is elérhető a Telekom FilmPremier műsorkínálatában, 3499 forintért SD minőségben, 3799 forintért pedig HD minőségben streamelhető.

Denis Villeneuve rendezése lenyűgözte a közönséget és a kritikusokat is egyaránt, a produkció lélegzetelállító képi- és hangvilágot kapott, amely tekintetben a legtöbbek szerint a 2021-ben megjelent Dűnét is sikerült felülmúlni.

A folytatás cselekménye ott veszi a fonalat, ahol az első fejezet véget ért, Paul Atredeisnek és édesanyjának Lady Jessycának sikerült megmenekülnie a Harkonnenek leszámolása elől, sorsuk azonban továbbra is egy hajszálon függ, hiszen a kietlen sivatag bolygón, az Arrakison képtelenség a túlélés. Paulnak egyetlen reménye, ha sikerül befogadtatást nyerni a fremenek között, akik úgy tűnik egyszerre fogadják őt bizalmatlansággal és tekintenek rá megváltóként.

A Dűne 2 mostanra elképesztő bevételt produkált, világszerte 685 millió dollárt hozott a pénztáraknál, mindemellett a Rotten Tomatoes portálon a kritikusok 93 százalékra, míg a nézők 95 százalékra értékelték, illetve a hazai közönség is 80 százalékra értékelte a Mafabon.

Mint az nagyon hamar kiderült, Villeneuve már a harmadik rész, A Dűne messiása forgatókönyvén is dolgozik, ám erre még várniuk kell a rajongóknak, hiszen a rendező előtte még szeretne más projektet is megvalósítani.

A film főszerepeiben többek között Timothée Chalamet, Zendaya, Christopher Walken, Javier Bardem, Josh Brolin, Rebecca Ferguson és Stellan Skarsgård láthatók.

akció | dráma | kaland | sci-fi

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»