Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
76

Ha ölni kell (1996)

A Time to Kill
Filmadatlap
 
28
Szereplők
9
Vélemények
13
Képek
1
Videók
Ha ölni kell
 
Deku   2017. 12. 23.

Közepes szintet megtudja ütni de ezen kívül semmi egyebet nem nyújtott. Ami persze nem feltétlen rossz. Azonban akadt benne jó pár lejtő ami miatt csak ezt érzi az ember. Szerencsére az ilyet is könnyebben beveszi a gyomrom.

 
harnas1207   2018. 12. 08.

Kétes érzéseim voltak ezzel a filmmel kapcsolatban. Először is a színészi gárda igen erős. Ebből arra következtettem, hogy ez egy nagyon ütős film lesz.A film is nagyon bekezd, a drámai történések és az apa bosszúja elég megrendítőek. De utána számomra a film kezd átmenni egy érthetetlen sémába. Felveti a rasszista kérdést, az rendben van. De hogy egy ilyen tett után kimosdatják a főhőst, az már kicsit túl hihetetlen. Mintha a Törvénytisztelő polgár fordított verziója lenne.


 
Filmelemző   2018. 04. 16.

Az egyik legjobban megcsinált thriller, amit valaha láttam. Már eleve a sztori és az alapkérdés is nagyon jó: felmenthet e az öntörvénykezés vádja alól bárkit is az, ha a közvélekedés szerint jogosan cselekszik, hiszen megtorolja a kislánya ellen elkövetett gyalázatos erőszakot? A kérdést a film ügyesen, pörgősen boncolgatja, remek karakterekkel. Nagyot alakít McConaughey, Sutherland és Sandra Bullock is. Remek a rendezés és jó a forgatókönyv, izgalmas az egész. Értékelés: 8,5 pont a 10-ből. Érdemes megnézni!

 
Adepto   2017. 08. 30.

Nagyon jó véleményeket olvastam a filmről az interneten, ezért is néztem meg nemrégiben és azt kell mondanom, hogy teljesen egyetértek a pozitív kommentelőkkel. Nagyon komoly morális témát, méghozzá az önbíráskodást teszi a középpontba. Még akkor is, ha egy másik „korban” játszódik, amikor az igazságszolgáltatás még inkább elfogult volt, akkor is át tudjuk érezni a szereplők helyzetét. El sem tudok képzelni egy olyan szörnyűséget, amely Carl Lee családjával történt és amin a kislánya keresztülment. Mindemellett a rasszizmus és annak fizikai megvalósulása a Ku Klux Klán akciói is a mai politikai helyzetben nagyon aktuálisnak tűntek. Samuel L. Jackson és Matthew Mcconouhy erős alakítása végigfut az alkotáson és a film végén az egyik valaha volt legelképesztőbb monológ/záróbeszéd hangzik el, amit valaha láttam. Egészen rendkívüli film!

 
Moria99   2015. 08. 21.

Nincs még egy ilyen. Legjobb film. Bármikor kiráz a hideg, persze jó értelemben. Ha egy igazán esemény dús filmre vágyik, az ember annak ezt ajánlom. Ha tehetem, újra nézem mivel újra és újra lebilincsel.

Matthew McConaughey
 

A film 152 millió dollár bevételt hozott.

(LionelMessi10)
 

A film költségvetése 40 millió dollár.

(LionelMessi10)
 

Kiefer Sutherland a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2 )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.