Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
84

Ha ölni kell

(A Time to Kill)
 
Adepto  2017. 08. 30.

Nagyon jó véleményeket olvastam a filmről az interneten, ezért is néztem meg nemrégiben és azt kell mondanom, hogy teljesen egyetértek a pozitív kommentelőkkel. Nagyon komoly morális témát, méghozzá az önbíráskodást teszi a középpontba. Még akkor is, ha egy másik „korban” játszódik, amikor az igazságszolgáltatás még inkább elfogult volt, akkor is át tudjuk érezni a szereplők helyzetét. El sem tudok képzelni egy olyan szörnyűséget, amely Carl Lee családjával történt és amin a kislánya keresztülment. Mindemellett a rasszizmus és annak fizikai megvalósulása a Ku Klux Klán akciói is a mai politikai helyzetben nagyon aktuálisnak tűntek. Samuel L. Jackson és Matthew Mcconouhy erős alakítása végigfut az alkotáson és a film végén az egyik valaha volt legelképesztőbb monológ/záróbeszéd hangzik el, amit valaha láttam. Egészen rendkívüli film!

 
Moria99  2015. 08. 21.

Nincs még egy ilyen. Legjobb film. Bármikor kiráz a hideg, persze jó értelemben. Ha egy igazán esemény dús filmre vágyik, az ember annak ezt ajánlom. Ha tehetem, újra nézem mivel újra és újra lebilincsel.

 
Alexa  2015. 10. 12.

Nagyon hosszú film és a témája is nehéz, de megéri megnézni. Örülök, hogy a főszereplők ekkor még karrierjük elején tartottak, ma már szerintem nem tudták volna így eljátszani a szerepeiket.

 
Ervinke86  2015. 02. 04.

A főszereplők még a pályájuk elején voltak, és bár ettől függetlenül a rendező személyével és a megvalósítással nincs gondom, kicsit laposnak éreztem, egy krimi-dráma megjelöléshez képest.

 
jazzy  2015. 03. 12.

Joel Schumacher egy igazi drámát faragott egy jó anyagból. A történet üzenete nyilvánvaló, a film egy kicsit hatásvadász is ebben a tekintetben, de ezt hajlandóak vagyunk megbocsájtani, mert Donald Sutherland, Sandra Bullock és a többi világsztár alakítása bizony megéri a pénzét. Mindenkinek javaslom, hogy szánja rá az időt, és nézze meg ezt a filmet.

Matthew McConaughey
 

Kiefer Sutherland a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

Matthew McConaughey a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díját.

(mamiéstöti2)
 

Sandra Bullock a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.