Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
84

Nem vénnek való vidék (2007)

No Country for Old Men
Filmadatlap
 
32
Szereplők
35
Vélemények
23
Képek
1
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
uniterra   2020. 01. 20.

legújabb vélemény

Oda a valosaghoz

Szoval.....nekem tetszett, de! A valosaggal itt-ott koszono viszonya sincs. Az ember nem menne vissza egy kokainos leszamolas helyszinere kivancsiskodni (hatha addigra ott lesznek a bunozok), a masik, a taska. Egy normalis ember nem flangalna ugyanazzal a taskaval, kivenne a penzt s atnezne. En varnek egy robbano patronra is. S tan meg a harmadik, az ember elindulna egy tavolabbi varosba s kulonfele bankokba berakna a penzt. A film ezert alapvetoen szemet huny az emberi ovatossag felett. A tobbi rendben van, jo szineszi alakitasok, jo dialogusok, jo cselekmeny szoves. Kicsit hulye a fohos, de hat istenem, ez Texas!

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Méltón kapta meg az Oscar díjat, mert előfutára volt egy új stílus egy új cselekményrendszer kialakulásának, ami még majd 10 év után is megállja a helyét. Olyan típusú film, amit ha először meg néz az ember nem érez semmi felemelőt, de később ahogy átgondolja mit is látott összerakja a képet és elismeri a film komolyságát.


 
Deku   2017. 07. 17.

Engem nem különösebben fogott meg ez a történet. A színészek jók voltak ezt elismerem de ezen kívül nem véltem felfedezni semmiféle extra dolgot. Nem fogott meg.

 
Berto49   2017. 01. 07.

Már sokszor láttam, de mindig tud újat nyújtani ez a 2007-es film. Most például azt. hogy Josh Brolin is az egyik főbb szereplő a „Nyárutó”-ból, aki megtalálja a pénzestáskát, csak a bajusz meg az öltözet miatt nem ismertem meg, vagy például Woody Harrelson, akit Bardem – ahogy a többieket is - hidegvérrel megöl. Azt tudom, hogy a film hatására a könyvet is elolvastam. Emlékeim szerint az is nagyon tetszett. Cormac McCarthy jó író, ez a regénye pedig kimagaslóan jó. Leginkább Bardem alakítása emlékezetes a GONOSZ szerepében. Ugyanakkor mennyire lehet sajnálni a „Biutiful”-ban, vagy a „Belső tenger”-ben! A rendező testvérpár „Fargo” c. filmjével együtt ez a két film a „best of Coen”.

 
dailyfilmsan   2019. 07. 14.

Elég morbid a film. Komoly hangvétel jellemzi és elképedek még mindig h milyen durván jól megcsinálták a maszkosok a lőtt sebeket a hullákat és úgy mindent. Nagyon élethű a film. Tetszett, megéri megnézni szerintem.

 
Tájalapú western, elgondolkodtató krimi, izgalmas thriller és szomorú dráma, jelentős társadalomkritikával kiegészülve. A Nem vénnek való vidék egy különleges film, mely túlmutat önmagán: izgalmas krimi és véres thriller mellett, mélyen elgondolkodtató dráma is sorsokról, illetve egy brutálisan kegyetlenné váló világról. Értékelésünk a 4 kategóriában: történet: 90%, rendezés: 90%, színészi teljesítmények: 75%, látvány: 70%, összesítve: 80%. több»

A film összbevétele 171 627 166 dollár volt (imdb.com).

 

A könyvhöz hasonlóan a film eseménysorozata 1980-ban zajlik. A filmben látható számos fegyver viszont 1980-ban még nem létezett.

(dailyfilmsan)
 

Az Üzleti Bennfentesek 2018. januárjában írt cikke szerint egy pszichiátercsoport 400 filmet tanulmányozott és 126 pszichopatikus karaktert azonosított. Javier Bardem Anton Chigurh ábrázolását választották a pszichopata klinikailag leginkább pontos ábrázolásának.

(dailyfilmsan)
 

Ez volt az Oscar történelem második olyan filmje, ami megnyerte a legjobb film díjat úgy, hogy két ember osztozott az elismerésen (Ethan Coen és Joel Coen). Ezelőtt csak egy film, a West side story volt ugyanebben a cipőben. Ott Jerome Robbins és Robert Wise osztozott a díjon.

(dailyfilmsan)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.