Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85

Nem vénnek való vidék (2007)

No Country for Old Men
Filmadatlap
 
32
Szereplők
31
Vélemények
23
Képek
1
Videók
 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Méltón kapta meg az Oscar díjat, mert előfutára volt egy új stílus egy új cselekményrendszer kialakulásának, ami még majd 10 év után is megállja a helyét. Olyan típusú film, amit ha először meg néz az ember nem érez semmi felemelőt, de később ahogy átgondolja mit is látott összerakja a képet és elismeri a film komolyságát.

 
Deku   2017. 07. 17.

Engem nem különösebben fogott meg ez a történet. A színészek jók voltak ezt elismerem de ezen kívül nem véltem felfedezni semmiféle extra dolgot. Nem fogott meg.


 
hsanya182   2016. 10. 18.

A megszokott átlagos történet melyben a talált pénzt egy ember meg akarja tartani magának, persze ezért elkezd bújdosni mivel üldözik. A színészek alakítása és a szöveg nagyon hatásos, azért emelkedik ki a film a többi közül! Nekem mégis egyszer nézős, csak ezért a 3 csillag, többet ér!

 
Hetedik   2017. 11. 12.

Egy igazi gyöngyszem, persze nem mindenkinek való lassúsága és gondolkodásra késztetése okán. Itt semmit nem rágnak a szánkba, de persze nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy az apróbb utalásokat kitaláljuk. Így például mikor Bardem kisétál a nő házából és megnézi mindkét cipőtalpát tudjuk, a nőnek vége....habár nem láttuk. Nem véletlenül tarolt ez a film 2007-ben. Sokszor ridegebb a valóságnál és nyíltan kimondatja a szereplőkkel: egy aljas beteg világban élünk, ahol mindent a pénz és a kábszer ural, bár a kettő ugyanaz. És ha valaki könyörületes, mint Brolin karaktere a filmben, mikor visszament a férfihoz hogy vizet vigyen neki, az semmi jóra ne számítson....aki viszont olyan könyörtelen mint Bardem karaktere, az elsétál a végén és megússza....A szereplők parádésak, Bardem zseniális, de említsük meg a jó öreg Tommy Lee-t is, aki szívszorító fájdalommal az arcán tűri a rá zúduló emberi könyörtelenségeket, ami épeszű ember lévén döbbenetre és néha már kacajra kényszeríti, hisz mást úgysem tud tenni, ahogy fogalmaz: - Túlerőben vannak. Coenék legfontosabb filmje a Fargo mellett.

 
Berto49   2017. 01. 07.

Már sokszor láttam, de mindig tud újat nyújtani ez a 2007-es film. Most például azt. hogy Josh Brolin is az egyik főbb szereplő a „Nyárutó”-ból, aki megtalálja a pénzestáskát, csak a bajusz meg az öltözet miatt nem ismertem meg, vagy például Woody Harrelson, akit Bardem – ahogy a többieket is - hidegvérrel megöl. Azt tudom, hogy a film hatására a könyvet is elolvastam. Emlékeim szerint az is nagyon tetszett. Cormac McCarthy jó író, ez a regénye pedig kimagaslóan jó. Leginkább Bardem alakítása emlékezetes a GONOSZ szerepében. Ugyanakkor mennyire lehet sajnálni a „Biutiful”-ban, vagy a „Belső tenger”-ben! A rendező testvérpár „Fargo” c. filmjével együtt ez a két film a „best of Coen”.

 

Annak idején annyira tetszett a film, hogy azonnal hozzáfogtam Cormac McCarthy regényének az elolvasásához is. A könyvben sem csalódtam. Remek könyv, kitűnő filmadaptáció készült belőle.

(Berto49 )
 

A Rotten Tomatoes oldalán 93%-os értékelést kapott 270 kritika alapján.

(Bogi87 )
 

A Rotten Tomatoes TOP 100 akció-, és kalandfilm kategória listájának 56.helyén áll.

(Bogi87 )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.