Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Nem vénnek való vidék (2007)

No Country for Old Men
Filmadatlap
 
32
Szereplők
39
Vélemények
23
Képek
1
Videók

Galéria (23)

Videók (1)

 
Erik8csok   2022. 09. 27.

legújabb vélemény

0

Oscar-díjas film, ami ráadásul nem is dráma, hanem egy akció-kalandfilm. Nekem nagyon tetszett, izgalmas, pörgős film, és az akciók nagyon ütősek. A karakterek nagyon jók, de ez nagyrészt a színészeknek köszönhető. Javier Bardem hatalmasat alakított... több»

 
HE7EDIK   2017. 11. 12.

3

Egy igazi gyöngyszem, persze nem mindenkinek való lassúsága és gondolkodásra késztetése okán. Itt semmit nem rágnak a szánkba, de persze nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy az apróbb utalásokat kitaláljuk. Így például mikor Bardem kisétál a nő házábó... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

1

Ez a film Javier Bardem jutalomjátéka.Zseniálisan hozza a kegyetlen bérgyilkost,Szarkasztikus humorral,fapofával,és mégis élvezhetően.Nem könnyű film,de aki elkapja a fonalat,örökké nézős lesz.Én így vagyok vele.

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

0

Méltón kapta meg az Oscar díjat, mert előfutára volt egy új stílus egy új cselekményrendszer kialakulásának, ami még majd 10 év után is megállja a helyét. Olyan típusú film, amit ha először meg néz az ember nem érez semmi felemelőt, de később ahogy á... több»

 
Deku   2017. 07. 17.

0

Engem nem különösebben fogott meg ez a történet. A színészek jók voltak ezt elismerem de ezen kívül nem véltem felfedezni semmiféle extra dolgot. Nem fogott meg.

 
Eastern79   2021. 10. 03.

1
Nyers valóság

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Javier Bardemet először talán az Ízek, imák, szerelmekben láttam, aztán az egyik Bond film főgonoszaként tett rám mély benyomást. Régóta meg akartam nézni ezt a filmet (főleg az ő alakítása miatt), és azt kell mondjam, ez a pasas zseniális színész. Hátborzongató az elmeháborodott gyilkos szerepében, bár ezzel a rendezőpárossal esélye sem volt mellényúlni, főleg azért, mert régi vágya volt velük dolgozni. Végletekig realisztikus, erőszakos, és nemcsak az akciójelenetek brutalitása miatt, hanem ahogyan bemutatja a mai romlott társadalmat. Ahogyan egy másik felhasználó is írta az oldalon, a való világban ritkán érvényesül a tipikus "hős" mentalitás, azonban annál inkább domináns, aki mindenáron elveszi amit akar, akár mások életét. Nincs a klasszikus értelemben vett happy end, mert a főhős (Josh Brolin), aki maga sem makulátlan, nem éri el a célját, nem tudja megmenteni a feleségét, azonban a rá vadászó pszichopata mindent túlél, akár egy csótány az atomtámadást, és a "munkáját" jelző hullák hada még a sokat tapasztalt nyomozót (Tommy Lee Jones) is visszavonulásra készteti. Talán egy a film elején elhangzó párbeszéd jellemzi a legjobban a hangulatot: – Ha nem jönnék vissza, mondd meg anyámnak, hogy szeretem! – De anyád már meghalt... – Akkor majd megmondom én. Kegyetlenül mutatja meg, milyen is az élet valójában, lerombol minden sztereotípiát, itt aztán tényleg nincs rózsaszín szemüveg, csak rengeteg hulla.

 
Norbert93   2021. 07. 31.

1
Anton Chigurh happy endje

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem túlzás azt állítani, hogy a 2000-es évek egyik legjobb, legbrutálisabb és legrealisztikusabb akció-drámája. A Coen testvérek keményen odavágtak a zsánereknek és sablonoknak; a jelenetek brutalitásában, párbeszédeiben, erkölcstelenségében és karaktereiben bőven felveszi a versenyt akár egy Tarantino filmmel is. A film számba se veszi a sablonokat; nincs világmentés, felesleges szerelmi szálak és happy end. Hősi cselekedetek helyett van egy rakás piszkos pénz és kábítószer, amit főhősünk is gátlástalanul meglovasít, és ezzel olyan pszichopata antagonistát szabadít magára, aki szétszedi a boldog befejezés illúzióját, és saját happy endet csinál magának. A film igazi erejét a karaktereinek valós, önző, de mégis logikus érdekei határozzák meg: meggazdagodni és élve megúszni. Márpedig ez a valóságban nem jár mindenkinek, különösen a főhős típusú karaktereknek nem, ezért is kapta meg eme film "gonosza" a maga "megérdemelt" happy endjét.

A film összbevétele 171 627 166 dollár volt (imdb.com).

 

A könyvhöz hasonlóan a film eseménysorozata 1980-ban zajlik. A filmben látható számos fegyver viszont 1980-ban még nem létezett.

(dailyfilmsan)
 

Az Üzleti Bennfentesek 2018. januárjában írt cikke szerint egy pszichiátercsoport 400 filmet tanulmányozott és 126 pszichopatikus karaktert azonosított. Javier Bardem Anton Chigurh ábrázolását választották a pszichopata klinikailag leginkább pontos ábrázolásának.

(dailyfilmsan)
 

Ez volt az Oscar történelem második olyan filmje, ami megnyerte a legjobb film díjat úgy, hogy két ember osztozott az elismerésen (Ethan Coen és Joel Coen). Ezelőtt csak egy film, a West side story volt ugyanebben a cipőben. Ott Jerome Robbins és Robert Wise osztozott a díjon.

(dailyfilmsan)
 

Carla Jean az egyetlen olyan karakter, amely mindhárom főszereplővel beszél.

(dailyfilmsan)
 

Anton Chigurh shotgunjának hangtompítóját kifejezetten a filmhez készítette a rendezőpáros, ugyanis ilyen fegyver nem létezik.

(dailyfilmsan)
 
A Nem vénnek való vidék a filmnyelvi és technikai bravúrok mellett a sajátosan szikár hangvételével és szenvtelenségével válhatott kortalanná. Coenék filmje nem ad kapaszkodót a nézőnek: hagyja, hogy egyedül vágjunk neki a sötét texasi éjszakának, az ezzel járó sajátos érzés pedig ennyi év után is velünk marad. több»