Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
84

Nem vénnek való vidék (2007)

No Country for Old Men
Filmadatlap
 
32
Szereplők
35
Vélemények
23
Képek
1
Videók
 
uniterra   2020. 01. 20.

legújabb vélemény

Oda a valosaghoz

Szoval.....nekem tetszett, de! A valosaggal itt-ott koszono viszonya sincs. Az ember nem menne vissza egy kokainos leszamolas helyszinere kivancsiskodni (hatha addigra ott lesznek a bunozok), a masik, a taska. Egy normalis ember nem flangalna ugyanazzal a taskaval, kivenne a penzt s atnezne. En varnek egy robbano patronra is. S tan meg a harmadik, az ember elindulna egy tavolabbi varosba s kulonfele bankokba berakna a penzt. A film ezert alapvetoen szemet huny az emberi ovatossag felett. A tobbi rendben van, jo szineszi alakitasok, jo dialogusok, jo cselekmeny szoves. Kicsit hulye a fohos, de hat istenem, ez Texas!

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Méltón kapta meg az Oscar díjat, mert előfutára volt egy új stílus egy új cselekményrendszer kialakulásának, ami még majd 10 év után is megállja a helyét. Olyan típusú film, amit ha először meg néz az ember nem érez semmi felemelőt, de később ahogy átgondolja mit is látott összerakja a képet és elismeri a film komolyságát.


 
Deku   2017. 07. 17.

Engem nem különösebben fogott meg ez a történet. A színészek jók voltak ezt elismerem de ezen kívül nem véltem felfedezni semmiféle extra dolgot. Nem fogott meg.

 
HETEDIK   2017. 11. 12.

Egy igazi gyöngyszem, persze nem mindenkinek való lassúsága és gondolkodásra késztetése okán. Itt semmit nem rágnak a szánkba, de persze nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy az apróbb utalásokat kitaláljuk. Így például mikor Bardem kisétál a nő házából és megnézi mindkét cipőtalpát tudjuk, a nőnek vége....habár nem láttuk. Nem véletlenül tarolt ez a film 2007-ben. Sokszor ridegebb a valóságnál és nyíltan kimondatja a szereplőkkel: egy aljas beteg világban élünk, ahol mindent a pénz és a kábszer ural, bár a kettő ugyanaz. És ha valaki könyörületes, mint Brolin karaktere a filmben, mikor visszament a férfihoz hogy vizet vigyen neki, az semmi jóra ne számítson....aki viszont olyan könyörtelen mint Bardem karaktere, az elsétál a végén és megússza....A szereplők parádésak, Bardem zseniális, de említsük meg a jó öreg Tommy Lee-t is, aki szívszorító fájdalommal az arcán tűri a rá zúduló emberi könyörtelenségeket, ami épeszű ember lévén döbbenetre és néha már kacajra kényszeríti, hisz mást úgysem tud tenni, ahogy fogalmaz: - Túlerőben vannak. Coenék legfontosabb filmje a Fargo mellett.

 
dailyfilmsan   2019. 07. 14.

Elég morbid a film. Komoly hangvétel jellemzi és elképedek még mindig h milyen durván jól megcsinálták a maszkosok a lőtt sebeket a hullákat és úgy mindent. Nagyon élethű a film. Tetszett, megéri megnézni szerintem.

 
Tájalapú western, elgondolkodtató krimi, izgalmas thriller és szomorú dráma, jelentős társadalomkritikával kiegészülve. A Nem vénnek való vidék egy különleges film, mely túlmutat önmagán: izgalmas krimi és véres thriller mellett, mélyen elgondolkodtató dráma is sorsokról, illetve egy brutálisan kegyetlenné váló világról. Értékelésünk a 4 kategóriában: történet: 90%, rendezés: 90%, színészi teljesítmények: 75%, látvány: 70%, összesítve: 80%. több»

A film összbevétele 171 627 166 dollár volt (imdb.com).

 

A könyvhöz hasonlóan a film eseménysorozata 1980-ban zajlik. A filmben látható számos fegyver viszont 1980-ban még nem létezett.

(dailyfilmsan)
 

Az Üzleti Bennfentesek 2018. januárjában írt cikke szerint egy pszichiátercsoport 400 filmet tanulmányozott és 126 pszichopatikus karaktert azonosított. Javier Bardem Anton Chigurh ábrázolását választották a pszichopata klinikailag leginkább pontos ábrázolásának.

(dailyfilmsan)
 

Ez volt az Oscar történelem második olyan filmje, ami megnyerte a legjobb film díjat úgy, hogy két ember osztozott az elismerésen (Ethan Coen és Joel Coen). Ezelőtt csak egy film, a West side story volt ugyanebben a cipőben. Ott Jerome Robbins és Robert Wise osztozott a díjon.

(dailyfilmsan)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.