Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
84%

Nem vénnek való vidék (2007)

No Country for Old Men
Filmadatlap
 
32
Szereplők
35
Vélemények
23
Képek
1
Videók
 
uniterra   2020. 01. 20.

legújabb vélemény

1
Oda a valosaghoz

Szoval.....nekem tetszett, de! A valosaggal itt-ott koszono viszonya sincs. Az ember nem menne vissza egy kokainos leszamolas helyszinere kivancsiskodni (hatha addigra ott lesznek a bunozok), a masik, a taska. Egy normalis ember nem flangalna ugyanazzal a taskaval, kivenne a penzt s atnezne. En varnek egy robbano patronra is. S tan meg a harmadik, az ember elindulna egy tavolabbi varosba s kulonfele bankokba berakna a penzt. A film ezert alapvetoen szemet huny az emberi ovatossag felett. A tobbi rendben van, jo szineszi alakitasok, jo dialogusok, jo cselekmeny szoves. Kicsit hulye a fohos, de hat istenem, ez Texas!

 
7ETEDIK   2017. 11. 12.

2

Egy igazi gyöngyszem, persze nem mindenkinek való lassúsága és gondolkodásra késztetése okán. Itt semmit nem rágnak a szánkba, de persze nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy az apróbb utalásokat kitaláljuk. Így például mikor Bardem kisétál a nő házábó... több»


 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

0

Méltón kapta meg az Oscar díjat, mert előfutára volt egy új stílus egy új cselekményrendszer kialakulásának, ami még majd 10 év után is megállja a helyét. Olyan típusú film, amit ha először meg néz az ember nem érez semmi felemelőt, de később ahogy á... több»

 
Deku   2017. 07. 17.

0

Engem nem különösebben fogott meg ez a történet. A színészek jók voltak ezt elismerem de ezen kívül nem véltem felfedezni semmiféle extra dolgot. Nem fogott meg.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

1

Ez a film Javier Bardem jutalomjátéka.Zseniálisan hozza a kegyetlen bérgyilkost,Szarkasztikus humorral,fapofával,és mégis élvezhetően.Nem könnyű film,de aki elkapja a fonalat,örökké nézős lesz.Én így vagyok vele.

 
hsanya182   2016. 10. 18.

1

A megszokott átlagos történet melyben a talált pénzt egy ember meg akarja tartani magának, persze ezért elkezd bújdosni mivel üldözik. A színészek alakítása és a szöveg nagyon hatásos, azért emelkedik ki a film a többi közül! Nekem mégis egyszer nézős, csak ezért a 3 csillag, többet ér!

 
dailyfilmsan   2019. 07. 14.

0

Elég morbid a film. Komoly hangvétel jellemzi és elképedek még mindig h milyen durván jól megcsinálták a maszkosok a lőtt sebeket a hullákat és úgy mindent. Nagyon élethű a film. Tetszett, megéri megnézni szerintem.

Galéria (23)

Videók (1)

A film összbevétele 171 627 166 dollár volt (imdb.com).

 

A könyvhöz hasonlóan a film eseménysorozata 1980-ban zajlik. A filmben látható számos fegyver viszont 1980-ban még nem létezett.

(dailyfilmsan)
 

Az Üzleti Bennfentesek 2018. januárjában írt cikke szerint egy pszichiátercsoport 400 filmet tanulmányozott és 126 pszichopatikus karaktert azonosított. Javier Bardem Anton Chigurh ábrázolását választották a pszichopata klinikailag leginkább pontos ábrázolásának.

(dailyfilmsan)
 

Ez volt az Oscar történelem második olyan filmje, ami megnyerte a legjobb film díjat úgy, hogy két ember osztozott az elismerésen (Ethan Coen és Joel Coen). Ezelőtt csak egy film, a West side story volt ugyanebben a cipőben. Ott Jerome Robbins és Robert Wise osztozott a díjon.

(dailyfilmsan)
 

Carla Jean az egyetlen olyan karakter, amely mindhárom főszereplővel beszél.

(dailyfilmsan)
 

Anton Chigurh shotgunjának hangtompítóját kifejezetten a filmhez készítette a rendezőpáros, ugyanis ilyen fegyver nem létezik.

(dailyfilmsan)
 

A film Marfában, Texasban készült javarészt pont abban az időszakban, amikor Paul Thomas Anderson Vérző olaj című filmjét készítette szintén Marfában. Egy nap Anderson tesztelt egy jelenetet, amivel nagy füstöt csinált, emiatt a szomszédban forgató Coen fivéreknek egész napra le kellett állniuk a forgatással.

(dailyfilmsan)
 

Annak idején annyira tetszett a film, hogy azonnal hozzáfogtam Cormac McCarthy regényének az elolvasásához is. A könyvben sem csalódtam. Remek könyv, kitűnő filmadaptáció készült belőle.

(Berto49)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 93%-os értékelést kapott 270 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes TOP 100 akció-, és kalandfilm kategória listájának 56.helyén áll.

(Bogi87)
 

Javier Bardem a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 
Tájalapú western, elgondolkodtató krimi, izgalmas thriller és szomorú dráma, jelentős társadalomkritikával kiegészülve. A Nem vénnek való vidék egy különleges film, mely túlmutat önmagán: izgalmas krimi és véres thriller mellett, mélyen elgondolkodtató dráma is sorsokról, illetve egy brutálisan kegyetlenné váló világról. Értékelésünk a 4 kategóriában: történet: 90%, rendezés: 90%, színészi teljesítmények: 75%, látvány: 70%, összesítve: 80%. több»