Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
84%

Nem vénnek való vidék (2007)

No Country for Old Men
Filmadatlap
 
32
Szereplők
36
Vélemények
23
Képek
1
Videók

Galéria (23)

Videók (1)

 
Norbert93   2021. 07. 31.

legújabb vélemény

1
Anton Chigurh happy endje

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem túlzás azt állítani, hogy a 2000-es évek egyik legjobb, legbrutálisabb és legrealisztikusabb akció-drámája. A Coen testvérek keményen odavágtak a zsánereknek és sablonoknak; a jelenetek brutalitásában, párbeszédeiben, erkölcstelenségében és karaktereiben bőven felveszi a versenyt akár egy Tarantino filmmel is. A film számba se veszi a sablonokat; nincs világmentés, felesleges szerelmi szálak és happy end. Hősi cselekedetek helyett van egy rakás piszkos pénz és kábítószer, amit főhősünk is gátlástalanul meglovasít, és ezzel olyan pszichopata antagonistát szabadít magára, aki szétszedi a boldog befejezés illúzióját, és saját happy endet csinál magának. A film igazi erejét a karaktereinek valós, önző, de mégis logikus érdekei határozzák meg: meggazdagodni és élve megúszni. Márpedig ez a valóságban nem jár mindenkinek, különösen a főhős típusú karaktereknek nem, ezért is kapta meg eme film "gonosza" a maga "megérdemelt" happy endjét.

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

0

Méltón kapta meg az Oscar díjat, mert előfutára volt egy új stílus egy új cselekményrendszer kialakulásának, ami még majd 10 év után is megállja a helyét. Olyan típusú film, amit ha először meg néz az ember nem érez semmi felemelőt, de később ahogy á... több»

 
7ETEDIK   2017. 11. 12.

2

Egy igazi gyöngyszem, persze nem mindenkinek való lassúsága és gondolkodásra késztetése okán. Itt semmit nem rágnak a szánkba, de persze nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy az apróbb utalásokat kitaláljuk. Így például mikor Bardem kisétál a nő házábó... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

1

Ez a film Javier Bardem jutalomjátéka.Zseniálisan hozza a kegyetlen bérgyilkost,Szarkasztikus humorral,fapofával,és mégis élvezhetően.Nem könnyű film,de aki elkapja a fonalat,örökké nézős lesz.Én így vagyok vele.

 
Deku   2017. 07. 17.

0

Engem nem különösebben fogott meg ez a történet. A színészek jók voltak ezt elismerem de ezen kívül nem véltem felfedezni semmiféle extra dolgot. Nem fogott meg.

 
hsanya182   2016. 10. 18.

1

A megszokott átlagos történet melyben a talált pénzt egy ember meg akarja tartani magának, persze ezért elkezd bújdosni mivel üldözik. A színészek alakítása és a szöveg nagyon hatásos, azért emelkedik ki a film a többi közül! Nekem mégis egyszer nézős, csak ezért a 3 csillag, többet ér!

 
Berto49   2017. 01. 07.

0

Már sokszor láttam, de mindig tud újat nyújtani ez a 2007-es film. Most például azt. hogy Josh Brolin is az egyik főbb szereplő a „Nyárutó”-ból, aki megtalálja a pénzestáskát, csak a bajusz meg az öltözet miatt nem ismertem meg, vagy például Woody Ha... több»

A film összbevétele 171 627 166 dollár volt (imdb.com).

 

A könyvhöz hasonlóan a film eseménysorozata 1980-ban zajlik. A filmben látható számos fegyver viszont 1980-ban még nem létezett.

(dailyfilmsan )
 

Az Üzleti Bennfentesek 2018. januárjában írt cikke szerint egy pszichiátercsoport 400 filmet tanulmányozott és 126 pszichopatikus karaktert azonosított. Javier Bardem Anton Chigurh ábrázolását választották a pszichopata klinikailag leginkább pontos ábrázolásának.

(dailyfilmsan )
 

Ez volt az Oscar történelem második olyan filmje, ami megnyerte a legjobb film díjat úgy, hogy két ember osztozott az elismerésen (Ethan Coen és Joel Coen). Ezelőtt csak egy film, a West side story volt ugyanebben a cipőben. Ott Jerome Robbins és Robert Wise osztozott a díjon.

(dailyfilmsan )
 

Carla Jean az egyetlen olyan karakter, amely mindhárom főszereplővel beszél.

(dailyfilmsan )
 

Anton Chigurh shotgunjának hangtompítóját kifejezetten a filmhez készítette a rendezőpáros, ugyanis ilyen fegyver nem létezik.

(dailyfilmsan )
 
A Nem vénnek való vidék a filmnyelvi és technikai bravúrok mellett a sajátosan szikár hangvételével és szenvtelenségével válhatott kortalanná. Coenék filmje nem ad kapaszkodót a nézőnek: hagyja, hogy egyedül vágjunk neki a sötét texasi éjszakának, az ezzel járó sajátos érzés pedig ennyi év után is velünk marad. több»