Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Az érinthetetlenek (Aki legyőzte Al Caponét) (1987)

The Untouchables
Filmadatlap
 
29
Szereplők
17
Vélemények
23
Képek
3
Videók

Galéria (23)

Kevin Costner
Sean Connery
Kevin Costner

Videók (3)

 
elekm90   2020. 11. 27.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem volt rossz, de nem tartom egy időtálló alkotásnak. Az egyetlen (ám annál irritálóbb) gondom vele, hogy iszonyatosan hollywoodi volt. Példaképp a könyvelő kezébe nyomnak egy sörétest, a következő jelenetben pedig már lovagol meg embereket öldös. T... több»

 
indingo   2019. 05. 03.

0

Annyira nem kötött le ez az alkotás és az ilyen típusú filmekben a megrendelt gyilkosságok is természetesek, de itt kicsit túl sok van belőle és némelyik kicsit ironikusra sikeredett illetve pont ez volt a cél hogy oldják feszültséget. Robert de Niro... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 14.

0

Jó...Kevin Costner ebben a De Palma filmben nagyot alakított, amit sajnos később nem is nagyon tudott megismételni, nemhogy túlszárnyalni. Szép a képi világ, jó a történet, és zseniálisak a szereplők is, végig leköt a film. Robert De Niro, Connery minden tiszteletem az övék! Jó mozi!

 
Yosihiro   2015. 04. 25.

0

Kevin Costner legjobb alakítása. Mindenképp érdmes megnézni a filmet nem fogtok benne csalódni. Igazi brutál jó film . Üdv Yosihiro

 
Deku   2017. 07. 11.

0

Nagyszerű volt ez a fajta megvalósítása a filmnek. Kevin Costner nagyot alakított szerintem. Ilyen filmet szívesen néznék még bármikor. Tanulságos és fantasztikus egyben és oda vagyok az ilyenért. A kitartás nagyon erősen jelen van ebben a filmben.

 
Berto49   2019. 06. 29.

0
Mire jó az adócsalás?

Az amerikai 20. század története (is) bővelkedik gengsztervezérek tündöklésével és bukásával. Egy, talán a legismertebb közülük a nápolyi emigránsok 1899-ben született, Alphonse Gabriel Capone névre keresztelt fia, aki a korrupció mestere volt, a sz... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2019. 01. 01.

0

Jó volt a film. Érdekes hogy a plakáton a legnagyobb karakter Al capone és a film is körülötte forog mégis annyira jelentékelen és elnyomott a film egészében hogy az már fogalom. Nem kelt félelmet az emberben és ez egy kontrasztot eredményez mert a f... több»

A film összbevétele 106 240 936 dollár volt (imdb.com).

 

Eliott Ness szerepét Kevin Costner előtt sok más színésznek is felajánlották, mint például: Mel Gibson, Herrison Ford, Michael Douglas, de egyikük sem vállalta.

(dailyfilmsan)
 

Al Capone szerepét Robert De Nironak szánták a készítők, viszont visszamondás esetén Bob Hoskins alakította volna.

(dailyfilmsan)
 

1987-ben a 5. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A jelenet, melyben Al Capone egy vacsora alkalmával elővesz egy baseball ütőt, és agyonveri egyik emberét, valójában megtörtént 1929. május 7-én. Capone megtudta, hogy két alkalmazottja szövetkezett ellene, és azt tervezték, hogy megölik, majd ezt követően átveszik az hatalmat. A maffiózó egy vacsorán mindkettőjüket halálra verte egy baseball ütővel, majd fejbe lőtte őket.

(hp)
 

SPOILER Minden rendőr, aki alkoholt fogyaszt a film során, meghal.

(hp)