Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
16
Vélemények
11
Képek
3
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Berto49   2019. 06. 29.

legújabb vélemény

Mire jó az adócsalás?

Az amerikai 20. század története (is) bővelkedik gengsztervezérek tündöklésével és bukásával. Egy, talán a legismertebb közülük a nápolyi emigránsok 1899-ben született, Alphonse Gabriel Capone névre keresztelt fia, aki a korrupció mestere volt, a szervezett bűnözés „atyja”. Jó táptalaj volt számára az erkölcsjavítás szándékával bevezetett szesztilalom, amely éppen az ellenkező hatást váltotta ki, a máig is virágzó maffiabirodalmak keletkezését alapozta meg. Egy önálló filmműfaj is hálás témát talált a számos gengszter viselt cselekedeteinek filmvásznon történő megjelenítésére. Brian De Palma „fénykorában” sztárparádéval rendezte meg ezt a filmet, amely a maga kategóriájában azóta is etalonn... több»

 
indingo   2019. 05. 03.

Annyira nem kötött le ez az alkotás és az ilyen típusú filmekben a megrendelt gyilkosságok is természetesek, de itt kicsit túl sok van belőle és némelyik kicsit ironikusra sikeredett illetve pont ez volt a cél hogy oldják feszültséget. Robert de Niro fantasztikusan alakítja a gengszter Al Caponet és hát Kevi Costner, mint nyomozó is szuper.


 
Deku   2017. 07. 11.

Nagyszerű volt ez a fajta megvalósítása a filmnek. Kevin Costner nagyot alakított szerintem. Ilyen filmet szívesen néznék még bármikor. Tanulságos és fantasztikus egyben és oda vagyok az ilyenért. A kitartás nagyon erősen jelen van ebben a filmben.

 
dailyfilmsan   2019. 01. 01.

Jó volt a film. Érdekes hogy a plakáton a legnagyobb karakter Al capone és a film is körülötte forog mégis annyira jelentékelen és elnyomott a film egészében hogy az már fogalom. Nem kelt félelmet az emberben és ez egy kontrasztot eredményez mert a filmben mindenki retteg a haragjától. Egészében véve Elég szívós egy film. Sean Conery a vén róka szerepében mindenkit kiokít és a nagypapa tanácsaival előrehúzza a filmet. Egyszer símán megnézhető és nem mellesleg a film 80 %-a igazából megtörtént.

 
MidoD7   2019. 04. 21.

Bravúros lett a megvalósítás, nekem kifejezetten tetszett a háttérzene. A film, annak ellenére, hogy milyen a hangulatvétele, szerintem fantasztikusan tükrözi azt, és briliáns módon veszi rá a nézőt, hogy végig maradjon, és tűkön ülve várja a végkifejletet.

Kevin Costner
Sean Connery
Kevin Costner

A film összbevétele 106 240 936 dollár volt (imdb.com).

 

Eliott Ness szerepét Kevin Costner előtt sok más színésznek is felajánlották mint például: Mel Gibson, Herrison Ford, Michael Douglas, de egyikük sem vállalta.

(dailyfilmsan)
 

Al Capone szerepére igaz Robert De Niro tervezték a készítők viszont visszamondás esetén Bob Hoskins lett volna Al Capone.

(dailyfilmsan)
 

1987-ben a 5. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.