Zack Snyder Rebel Moon 1. rész: A tűz gyermeke című, a kritikusok által rendesen lehúzott filmje még mindig az első helyen áll a Netflixen.

A platformon töltött első teljes héten Snyder sci-fi eposzának első része 34 millió megtekintést produkált, ezzel első lett a december 25. és 31. közötti angol nyelvű filmek listáján - és egyben a legnézettebb cím a tartalomszolgáltató kínálatában! 

Ha ezt hozzáadjuk ahhoz a 29M megtekintéshez, amit a film a debütáló hétvégéjén ért el, akkor a Rebel Moon jelenleg 63M megtekintés körül áll a 10 napos elérhetőséggel.

Ezt a nézettséget közel meg kell - majdnem - háromszoroznia a következő mintegy 80 napban ahhoz, hogy minden idők legnépszerűbb Netflix filmjei közé kerüljön. A Rebel Moon tehát remekül startolt, bár valószínűleg a streamingszolgáltató egy erősebb teljes heti nézettségben reménykedett, tekintve, hogy egy újabb rész és egy rendezői vágás is érkezik még hozzá.

Csak összehasonlításképpen: a Tyler Rake: A kimenekítés 2, amely jelenleg a Netflix legnépszerűbb filmjeinek listáján a 10. helyen áll, ez idő alatt alig több mint 85 millió megtekintéssel rendelkezett. A filmek nagyjából ugyanannyi ideig tartanak, tehát nem a Rebel Moon 134 perces játékideje rontja a nézettségi statisztikáit.

A Rebel Moonnak még bőven van ideje arra, hogy a legnépszerűbbek listájára kerüljön, de ettől függetlenül a 91 napos premieridőszakban várhatóan komoly nézettséget fog elérni. Az Tyler Rake 2 66 nap után került fel a listára 129 millió megtekintéssel.

Sam Esmail apokaliptikus thrillere, a Távol a világtól ezen a héten is a 2. helyen maradt, újabb 14,6M megtekintéssel. Ez a film is a legnépszerűbbek listája felé robog. A debütáló hónapban elért mintegy 115M megtekintéssel egyre inkább úgy tűnik, hogy helyet követel majd magának. Február közepéig van ideje, hogy a Tayler Rake 2 134 milliós nézettségét 91 nap alatt megdöntse. A nézettségnek nagyon le kellene zuhannia ahhoz, hogy lemaradjon erről a célról.

Ha viszont a Távol a világtól továbbra is jól teljesít, akkor ez a Rebel Moon számára is sokkal magasabbra teheti a lécet, hiszen annak a filmnek a premier időszaka csak március végén ér véget.

A harmadik helyen a filmek között Garry Marshall romkomja, a Az érinthetetlenek (Aki legyőzte Al Caponét)je végzett 8,4 millió megtekintéssel. A film az ünnepek alatt érkezett a Netflixre, és egyértelműen érdekli a nézőket. Ehhez valószínűleg köze lehet annak is, hogy Julia Roberts az épp nagyot menő Távol a világtólban is főszerepet játszik.

A globális TOP10-es listát itt tudjátok megnézni, míg a legújabb Snyder filmet azonnal elindíthatjátok a mafab adatlapon található Netflix ikonra kattintva, amennyiben van előfizetésetek a szolgáltatóhoz!

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Egy galaxis népe elküld egy fiatal lányt, hogy más bolygóktól kérjen segítséget, hogy meg tudják védeni kolóniájukat egy zsarnoki hatalommal szemben. több»