Samuel L. Jackson keményen beleállt pályafutásának egy korábbi fontos eseményébe. Szerinte ugyanis az 1995-ös Oscar-gálán ő érdemelte volna meg a legjobb mellékszereplőnek járó díjat Martin Landau helyett.

A Vulture-nak adott új interjújában a színész elmondta, hogy később Joel Schumacher 1996-os A Ha ölni kell című jogi drámájával, amelyben Matthew McConaughey és Sandra Bullock is szerepelt, megfosztották őt a második esélytől is, hogy Oscar-díjat nyerjen.

“A filmben, amikor megölöm azokat a fickókat, azért ölöm meg őket, mert a lányomnak tudnia kell, hogy azok a fickók már nincsenek a földön, és soha többé nem fogják bántani - hogy bármit megteszek, hogy megvédjem őt” - mondta Jackson.

“Végig így játszottam ezt a karaktert. És voltak konkrét dolgok, amiket felvettünk, dolgok, amiket azért tettem, hogy biztos legyek benne, hogy ezt megértette, de a vágási folyamat során ezeket kivették. Amit kivettek belőle, megakadályozta, hogy Oscar-díjat kapjak. Tényleg, anyaszomrítók? Elvettétek tőlem ezt a sz@rt?” - tette hozzá a színész.

Jackson 2022-ben végül tiszteletbenli Oscar-díjat kapott a munkásságáért, neki azonban meggyőződése, hogy a Ponyvaregényben hozott alakításáért mindenképp járt volna a díj.

dráma | krimi | thriller

Mississippi állam Clanton nevű városában szörnyű bűncselekmények sorozatára kerül sor. Előbb két fehér férfi megerőszakol és megver egy csupán tízéves afroamerikai... több»