Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
84%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
18
Vélemények
11
Képek
2
Videók
 
dailyfilmsan   2018. 11. 03.

legújabb vélemény

Érdemes a megtekintésre. Elsőre nekem is úgy tűnt hogy megint egy háborús film ami csak azért kepott jó értékelést mert a kínt mutatja be, nem mellesleg tele jó színésszel. Mégis meglepődtem mert egy másik szemszögből akarta elém tenni Guadalcanal-t.... több»

 
erare   2015. 02. 10.

Nem szeretem a háborús filmeket - de mit tudtam én ezt gimisként?! De megszerettem. Amennyire ezt a műfajt lehet. Máig bennem élnek az arcok, az őrület határán táncoló sorsok. Alapfilm. A Szarvasvadász után a második olyan film a 'polcomon', mely e témában született.


 
hsanya182   2017. 11. 07.

Természet-élet-halál körfogásának bölcsességeivel fűszerezett, lelki mélységű háborús film. Csodás természeti tájak és kameranézetek vannak ahogyan a katonák vonulnak a sejtelmes vidéken. Elég hosszú, de nagyon tanulságos az értelmetlen vérontásról é... több»

 
Deku   2017. 07. 11.

Láttam én már ennél sokkalta jobb akció dús háborús filmet. Ez nekem túl lapos volt mind színészileg mind pedig történetileg. Elképesztő, hogy ilyen rémesen rosszul felépített filmet kiadtak. A karakterek például egyszerűen rémesek. Nagy csalódás volt nekem.

 
pisti18   2015. 08. 26.

Kiváló szereposztással, képi világgal, zenével és félelmetesen jó vágással operál a film. De mind ez csak körítés a történethez, illetve a sokszor csontig hatoló, filozófiával átszőtt monológokhoz. Ja,ha a Fury vagy a Becstelen Brigantik a kedvenc filmed, akkor lehet,hogy ez nem a Te filmed:D

 
Milanman   2015. 05. 04.

Malick filmjei mindig gyönyörű, ám néha fájdalmas képekkel beszélnek az emberi természetről, a viszonyrendszerekről és az "Őrület határán" esetén a háborúról. Kevés olyan film van, aminek sikerül ilyen pontosan megragadni annak valódi természetét.

 
juhasz-david93   2016. 01. 25.

Szomorú, fájdalmas kép a háború pokláról, meglepő, hogy ez az USA-ban készült. Nem is értem, hogy a közvélemény és a kritikusok miért inkább az ugyanakkor kijövő Ryan közlegényt preferálták evvel szemben.

A film összbevétele 98 126 565 dollár volt (imdb.com).

 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Robert Michael Geisler producer már 1989-hen felvetette a film ötletét Terrence Malicknak.

(SódóGA)
 

A filmhez két repülőgépet használtak, egy Harvardot és a Wirrawayt, amiket úgy festettek és alakítottak át, hogy hasonlítsanak egy USN Douglas Dauntless bombázóra.

(SódóGA)
 

Terrence Malick 100 napot forgatott Ausztráliában, 24 napot a Salamon-szigeteken és 3 napot Amerikában.

(SódóGA)
 

A film első vágása 7 hónapig tartott, ekkor még 6 óra hosszú volt.

(SódóGA)
 

A rendező Terrence Malick maga írta a forgatókönyvet James Jones “The Thin Red Line” c. regénye alapján. A “vékony vörös vonal” arra utal, hogy az értelmet az őrülettől csak egy vékony sáv választja el.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.