Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
84
Filmadatlap
 
28
Szereplők
18
Vélemények
11
Képek
2
Videók
 
dailyfilmsan   2018. 11. 03.

legújabb vélemény

Érdemes a megtekintésre. Elsőre nekem is úgy tűnt hogy megint egy háborús film ami csak azért kepott jó értékelést mert a kínt mutatja be, nem mellesleg tele jó színésszel. Mégis meglepődtem mert egy másik szemszögből akarta elém tenni Guadalcanal-t. A cím jól leírja ezt a szemszöget. Az emberek benső vívódásait a lelkük állapotát és azon keresztül a testi megpróbáltatást mutatta meg ez a film. Nem volt 2 ugyan olyan lelkületű szereplő nem volt két egyforma ember. Érdekes és majdhogy nem spirituális. Mégis egy nagy hibája a filmnek a sok szereplő. Sok mindenkire próbáltak a készítők ráfókuszálni sokuk idővel kihullott de még így is nagyon sok időt vett igénybe a bemutatásuk. Így hosszú és kínkeserves lett a film. Nem azért mert rossz hanem mert az ember lelkére hat. Érdemes megnézni de csak akkor ha fentiekre fel van készülve a nézője.

 
erare   2015. 02. 10.

Nem szeretem a háborús filmeket - de mit tudtam én ezt gimisként?! De megszerettem. Amennyire ezt a műfajt lehet. Máig bennem élnek az arcok, az őrület határán táncoló sorsok. Alapfilm. A Szarvasvadász után a második olyan film a 'polcomon', mely e témában született.


 
hsanya182   2017. 11. 07.

Természet-élet-halál körfogásának bölcsességeivel fűszerezett, lelki mélységű háborús film. Csodás természeti tájak és kameranézetek vannak ahogyan a katonák vonulnak a sejtelmes vidéken. Elég hosszú, de nagyon tanulságos az értelmetlen vérontásról és természet körforgásáról...Érdemes újranézni ha fiatalkorodban láttad, és nem emlékszel rá...

 
Deku   2017. 07. 11.

Láttam én már ennél sokkalta jobb akció dús háborús filmet. Ez nekem túl lapos volt mind színészileg mind pedig történetileg. Elképesztő, hogy ilyen rémesen rosszul felépített filmet kiadtak. A karakterek például egyszerűen rémesek. Nagy csalódás volt nekem.

 
pisti18   2015. 08. 26.

Kiváló szereposztással, képi világgal, zenével és félelmetesen jó vágással operál a film. De mind ez csak körítés a történethez, illetve a sokszor csontig hatoló, filozófiával átszőtt monológokhoz. Ja,ha a Fury vagy a Becstelen Brigantik a kedvenc filmed, akkor lehet,hogy ez nem a Te filmed:D

A film összbevétele 98 126 565 dollár volt (imdb.com).

 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Robert Michael Geisler producer már 1989-hen felvetette a film ötletét Terrence Malicknak.

(SódóGA)
 

A filmhez két repülőgépet használtak, egy Harvardot és a Wirrawayt, amiket úgy festettek és alakítottak át, hogy hasonlítsanak egy USN Douglas Dauntless bombázóra.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.