Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
83%

Az őrület határán (1998)

The Thin Red Line
Filmadatlap
 
28
Szereplők
18
Vélemények
11
Képek
2
Videók
 
dailyfilmsan   2018. 11. 03.

legújabb vélemény

0

Érdemes a megtekintésre. Elsőre nekem is úgy tűnt hogy megint egy háborús film ami csak azért kepott jó értékelést mert a kínt mutatja be, nem mellesleg tele jó színésszel. Mégis meglepődtem mert egy másik szemszögből akarta elém tenni Guadalcanal-t.... több»

 
erare   2015. 02. 10.

2

Nem szeretem a háborús filmeket - de mit tudtam én ezt gimisként?! De megszerettem. Amennyire ezt a műfajt lehet. Máig bennem élnek az arcok, az őrület határán táncoló sorsok. Alapfilm. A Szarvasvadász után a második olyan film a 'polcomon', mely e témában született.


 
hsanya182   2017. 11. 07.

2

Természet-élet-halál körfogásának bölcsességeivel fűszerezett, lelki mélységű háborús film. Csodás természeti tájak és kameranézetek vannak ahogyan a katonák vonulnak a sejtelmes vidéken. Elég hosszú, de nagyon tanulságos az értelmetlen vérontásról é... több»

 
Deku   2017. 07. 11.

0

Láttam én már ennél sokkalta jobb akció dús háborús filmet. Ez nekem túl lapos volt mind színészileg mind pedig történetileg. Elképesztő, hogy ilyen rémesen rosszul felépített filmet kiadtak. A karakterek például egyszerűen rémesek. Nagy csalódás volt nekem.

 
pisti18   2015. 08. 26.

1

Kiváló szereposztással, képi világgal, zenével és félelmetesen jó vágással operál a film. De mind ez csak körítés a történethez, illetve a sokszor csontig hatoló, filozófiával átszőtt monológokhoz. Ja,ha a Fury vagy a Becstelen Brigantik a kedvenc filmed, akkor lehet,hogy ez nem a Te filmed:D

 
Milanman   2015. 05. 04.

0

Malick filmjei mindig gyönyörű, ám néha fájdalmas képekkel beszélnek az emberi természetről, a viszonyrendszerekről és az "Őrület határán" esetén a háborúról. Kevés olyan film van, aminek sikerül ilyen pontosan megragadni annak valódi természetét.

 
juhasz-david93   2016. 01. 25.

0

Szomorú, fájdalmas kép a háború pokláról, meglepő, hogy ez az USA-ban készült. Nem is értem, hogy a közvélemény és a kritikusok miért inkább az ugyanakkor kijövő Ryan közlegényt preferálták evvel szemben.

Galéria (11)

Videók (2)

A film összbevétele 98 126 565 dollár volt (imdb.com).

 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Robert Michael Geisler producer már 1989-hen felvetette a film ötletét Terrence Malicknak.

(SódóGA)
 

A filmhez két repülőgépet használtak, egy Harvardot és a Wirrawayt, amiket úgy festettek és alakítottak át, hogy hasonlítsanak egy USN Douglas Dauntless bombázóra.

(SódóGA)
 

Terrence Malick 100 napot forgatott Ausztráliában, 24 napot a Salamon-szigeteken és 3 napot Amerikában.

(SódóGA)
 

A film első vágása 7 hónapig tartott, ekkor még 6 óra hosszú volt.

(SódóGA)
 

A rendező Terrence Malick maga írta a forgatókönyvet James Jones “The Thin Red Line” c. regénye alapján. A “vékony vörös vonal” arra utal, hogy az értelmet az őrülettől csak egy vékony sáv választja el.

(SódóGA)