Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

A nagy füzet (2013)

A Nagy Füzet
Filmadatlap
 
28
Szereplők
8
Vélemények
14
Képek
1
Videók

Galéria (14)

Videók (1)

 
Berto49   2018. 04. 28.

legújabb vélemény

0

A film megnézése előtt kacérkodtam azzal a gondolattal, hogy elolvasom Kristóf Ágota, vagy a Svájcban használt nevén Agota Kristof Kossuth-díjas írónő „Trilógia” című regénysorozatát, de Szász János filmjének megtekintése után gyorsan lemondtam erről... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 01. 20.

0
A háború megedz

A nagy füzetre legyinthetnénk, hogy már megint egy második világháború idején játszódó magyar filmmel van dolgunk, ráadásul erősen hajaz a művészfilmes mély drámára is, de nagy hibát követnénk el, ha Szász János Kristály Glóbuszt nyert alkotását enny... teljes kritika»

 
inemeth   2015. 05. 23.

1

Vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban, sok életet nem sikerült lehelni bele, lassú folyású, néhol unalomba torkollik, és nem köti le kellően a figyelmet.

 
tuskólédi   2015. 02. 12.

1

A történet nem véletlenül kiváló, azonban ez nem elég. A díszlet sok helyen röhejes. A falu fehér házai fölött elrepülő gép árnyéka nagyon gyatra, a házak pedig túlzottan sterilek, mintha most festették volna le őket, mintha nem élne ott igaziból sen... több»

 
hackerjulcsi   2018. 03. 28.

0

Zseniális könyvadaptáció ez a film. Néhol borzongva szemléltem a vásznon folyó történéseket, de nagyon jól bemutatta a háború borzalmait gyerekszemmel.. szerintem érdemes megnézni. A nyúlszájú lány pedig borzasztóan para szerintem.

 
Pappcsino   2016. 12. 14.

0

Szerintem zseniális magyar film, amit mindenkinek látnia kell. Külön öröm volt számomra, hogy ismerem a két főszereplő fiút, akik elképesztő színészi játékukat csillogtatták meg a filmben.

 
JollyDzsé   2015. 05. 02.

0

A nagy füzet a kevés jó magyar filmet egyike. Kár, hogy ezek nincsenek jobban előtérben, mert ezek mutatnak rá történelmünk sötét, de valóságos oldalára, nem úgy, mint a Szabadság, szerelem, ami egy tömény nyáltenger, és aminek a valósághoz nagyjából semmi köze sincs.

A film összbevétele 3 879 456 dollár volt (imdb.com).

 

Berger Christiant, a film operatőrét A fehér szalag című filmért Oscar-díjra jelölték.

(kázsé)
 

A nagy füzet az első film, ami a Filmalap támogatásával készült.

(kázsé)
 

A nagy füzetet jelölte Magyarország a 2014-es Oscar-díjra. A film bekerült a legjobb 9 idegennyelvű film közé.

(kázsé)
 

Az eredeti regény egy trilógia része, melynek címe: "Triológia". A másik két könyv címe "A bizonyíték" és "A harmadik hazugság".

(kázsé)
 

A film Agota Kristof magyar származású írónő francia nyelven íródott regényéből készült.

(kázsé)