Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
72%

Saul fia (2015)

Saul fia
Filmadatlap
 
27
Szereplők
55
Vélemények
28
Képek
5
Videók
 
dailyfilmsan   2019. 10. 08.

legújabb vélemény

0

Büszkének kéne lennünk erre a filmre mert nagy sikereket ért el nekünk magyaroknak, de mégis azért nem teljesen tökéletes és számomra frusztrációt gerjeszt. Egyszer bőven elég volt megnéznem. A technika a kamera beállítás tényleg, való igaz kitűnő br... több»

 
indingo   2017. 05. 03.

0

Nem tudott magával ragadni a történet. A téma mindig aktuális lesz és tuti, hogy még fog is készülni hasonló film. A történetet nagyon lassúnak és vontatottnak éreztem.


 
dulkap   2015. 06. 13.

0

Egy nagyon jó film, aminél szinte minden hibátlan. A rendezés és a koncepció zseniális, még ha az elején kicsit fura volt és féltem is tőle. Fura egy ilyen filmnél ilyet írni, de a hangulata is tökéletesen volt megcsinálva. Nagyon jó volt, hogy az es... több»

 
MP170506   2016. 11. 23.

1

Nekem nagyon tetszett. Igaz, hogy kicsit művészi, de szerintem így is egy elgondolkodtató, sokat mondó alkotás. Kiválóak a színészek, Röhrig nagyszerű alakítást nyújtott. Megérdemelte a díjat ez a film!

 
Deku   2017. 09. 24.

0

Ez a film semmiben sem emelkedik ki a többi közül viszont még így is behozza azt amit talán sok nagyra vágyó társa nem tudott. Az pedig a néző oda ragasztása a képernyő elé.

 
puffancshercegnő   2016. 09. 11.

1

nem számítottam rá, hogy ennyire fog tetszeni. Az elején kicsit furának éreztem a kameramozgást, de hamar meg lehetett szokni, és ettől is másabb volt ez a film, mint a hasonló kategóriájúak. Valamint jó volt, hogy kicsit másabb szögből is mutatta be... több»

 
Yosihiro   2018. 12. 27.

1
Saul

Azt hiszem erről a filmről csak jót lehet mondani és írni is. Már a film címe is elgondolkodtató. Az első kameravágás és a film kezdete sem mindennapi. Homállyal kezdődik és kiélesedik. Ez önmagában is jól jellemzi a filmet. Kicsit sötétben tapogatózunk és végül értelmet nyer. Nagyon nehéz ezt a szituációt történést filmre vinni. Egy ilyen karakter megformálása sem egyszerű és hogy a képi vágások is rendben legyenek ezt nevezik művészetnek. Művészi film és drámai alkotás egyben. A szereplők kiválóak. A történet önmagáért beszél. Bár nagyon nehéz elképzelni hogy ezekben a táborokban ilyen "élet" folyt de hátborzongató is egyben ahogyan ezt bemutatták. A cselekmény is elgondolkodtató hiszen egy apa a fiát akarja eltemetni tisztességgel méltósággal. Ez "némi" akadályba ütközik de hősünk igen jól helytáll. A befejezés azt hiszem nem lehetett volna drámaibb. Az érdekességek között felfedezhető hogy zenei aláfestés ha van is minimális. A hangok igazi karaktert és drámai hatást adnak a filmnek. Összességében egy igazi remekmű csak ajánlani tudom mert ezt látni kell! Üdv, Yosi

Galéria (28)

Röhrig Géza
Röhrig Géza
Nemes Jeles László
Röhrig Géza
Röhrig Géza
Nemes Jeles László
Röhrig Géza
Nemes Jeles László
Röhrig Géza
Sipos Gábor
Nemes Jeles László
Röhrig Géza

Videók (5)

A film összbevétele 6 659 121 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 265 047 349 forintot termelt. A hazai mozik összesen 267 385 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Nemes Jeles László visszatér a Saul fiával debütált Cannes-i helyszínre: ezúttal a nemzetközi versenyprogram zsűrijének névsorát erősíti.

(gazsika1978)
 

A film Nemes Jeles László első nagy játékfilmje.

(dittee)
 

A Saul fia kapta a fődíjat a 15. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon.

(sztankobazsi)
 

A legjobb külföldi film kategóriában a Brit Független Filmdíjra (BIFA) jelölték Nemes Jeles László Saul fia című alkotását. A Saul fia az első magyar film, mely jelölést kapott a brit díjra.

(sztankobazsi)
 

A Saul fia a 2015–ben megrendezett 21. szarajevói filmfesztiválon a zsűri különdíjasa lett.

(sztankobazsi)
 

A produkció forgatási munkálatai Budapesten és a Mafilm stúdiójában zajlottak.

(hp )
 

A filmet 30 nap alatt forgatták.

(hp )
 

A filmalap 205 millió forinttal támogatta a produkciót.

(hp )
 

A film forgatókönyvét Nemes Jeles László és Clara Royer írta a cannes-fi filmfesztivál Résidence programjának keretein belül.

(hp )
 
Mindenképpen tiszteletreméltó és lenyűgöző, amilyen anti-hatásvadászattal Nemes László végigvitte ezt a legtöbbször durva giccset magával hozó témát. Éppen ezért érdemel meg minden dicséretet a Saul fia, és tud az az elemi erejű tragédia lenni, ami a Jöjj és lásd!-nak nem sikerült. több»
 
Cannes-ban szenzáció, nekünk büszkeség. A fogadtatás egy dolog, az elképesztő filmes teljesítményt megnézni egy másik. Ritkán van a moziban ilyen különös kényszerítő erő. több»
 
Obszcén művészi tett "újrateremteni" a holokausztot, vagy az emlékezés legmagasabb rendű formája? Lehet meztelen statisztákból hullahegyet építeni a jó ízlés határain belül? És vajon Auschwitz autentikus ábrázolása tényleg hasonlíthat egy videójátékhoz? NAGY V. GERGŐ KRITIKÁJA. több»