Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
72
Filmadatlap
 
27
Szereplők
56
Vélemények
28
Képek
5
Videók
Saul fia
Röhrig Géza
Röhrig Géza
Nemes Jeles László
Röhrig Géza
Röhrig Géza
Nemes Jeles László
Röhrig Géza
Nemes Jeles László
Röhrig Géza
Sipos Gábor
Nemes Jeles László
Röhrig Géza
 
dailyfilmsan   2019. 10. 08.

legújabb vélemény

Büszkének kéne lennünk erre a filmre mert nagy sikereket ért el nekünk magyaroknak, de mégis azért nem teljesen tökéletes és számomra frusztrációt gerjeszt. Egyszer bőven elég volt megnéznem. A technika a kamera beállítás tényleg, való igaz kitűnő bravúr a készítőktől. Ettől magányosnak és összezavarodottnak érzi magát a néző. Viszont csak egy szereplőre fókuszálunk akinek így minden erejével a tökéletességre kell törekednie. Ezzel túl nagy terhet rakva a főszereplőre és a szövegíróra. Nagy szövege nem volt a filmnek nem azzal akart hatást kicsikarni. A látvány átlagos minden háborús film megszokott elemeit hozta nem tűnt ki közülük sajnos. Nekem egy közepes a film. Egyszer bőven elég látni.

 
indingo   2017. 05. 03.

Nem tudott magával ragadni a történet. A téma mindig aktuális lesz és tuti, hogy még fog is készülni hasonló film. A történetet nagyon lassúnak és vontatottnak éreztem.


 
dulkap   2015. 06. 13.

Egy nagyon jó film, aminél szinte minden hibátlan. A rendezés és a koncepció zseniális, még ha az elején kicsit fura volt és féltem is tőle. Fura egy ilyen filmnél ilyet írni, de a hangulata is tökéletesen volt megcsinálva. Nagyon jó volt, hogy az esetek 90 %-ban nem mutatják a borzalmakat, hanem csak hangokkal és fényekkel jelezték. Ami miatt nem tudok rá maximális pontot adni, az a Röhrig Géza alakítása. Nagyon hullámzó volt az alakítása, néha tökéletesen, hozza a megtört embert, gyakran azonban nagyon lehetett érezni, hogy egy színészt látunk. Ráadásul fájt hallgatni a magyar mondatokat a szájából, ami lehet, hogy a hangmérnök hibája, de nagyon rossz volt. Ennek ellenére magyar szempontból egy fontos film és ha egy külföldi alkotás lenne, azt mondanám, hogy érdemes megnézni, de mivel magyar filmről van szó, íg azt mondom, hogy kötelező látni. Aztán mindenki maga eldönti, hogy milyen az alkotás.

 
MP170506   2016. 11. 23.

Nekem nagyon tetszett. Igaz, hogy kicsit művészi, de szerintem így is egy elgondolkodtató, sokat mondó alkotás. Kiválóak a színészek, Röhrig nagyszerű alakítást nyújtott. Megérdemelte a díjat ez a film!

 
puffancshercegnő   2016. 09. 11.

nem számítottam rá, hogy ennyire fog tetszeni. Az elején kicsit furának éreztem a kameramozgást, de hamar meg lehetett szokni, és ettől is másabb volt ez a film, mint a hasonló kategóriájúak. Valamint jó volt, hogy kicsit másabb szögből is mutatta be a témát, kicsit közvetve, és hangsúlyt inkább a főszereplő belső érzelmeire helyezte. Végig leköti az embert.

 
Mindenképpen tiszteletreméltó és lenyűgöző, amilyen anti-hatásvadászattal Nemes László végigvitte ezt a legtöbbször durva giccset magával hozó témát. Éppen ezért érdemel meg minden dicséretet a Saul fia, és tud az az elemi erejű tragédia lenni, ami a Jöjj és lásd!-nak nem sikerült. több»
 
Cannes-ban szenzáció, nekünk büszkeség. A fogadtatás egy dolog, az elképesztő filmes teljesítményt megnézni egy másik. Ritkán van a moziban ilyen különös kényszerítő erő. több»
 
Obszcén művészi tett "újrateremteni" a holokausztot, vagy az emlékezés legmagasabb rendű formája? Lehet meztelen statisztákból hullahegyet építeni a jó ízlés határain belül? És vajon Auschwitz autentikus ábrázolása tényleg hasonlíthat egy videójátékhoz? NAGY V. GERGŐ KRITIKÁJA. több»

A film összbevétele 6 659 121 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 265 047 349 forintot termelt. A hazai mozik összesen 267 385 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Nemes Jeles László visszatér a Saul fiával debütált Cannes-i helyszínre: ezúttal a nemzetközi versenyprogram zsűrijének névsorát erősíti.

(gazsika1978)
 

A film Nemes Jeles László első nagy játékfilmje.

(dittee)
 

A Saul fia kapta a fődíjat a 15. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon.

(sztankobazsi)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.