80% 79 szavazat
A dicsőség arcai

A dicsőség arcai

Indigènes
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
18
Szereplők (18)
26
Képek (26)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
3
Díjak (3)
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum

FILMINFÓ

1943. Három esztendeje, hogy a németek megtörték a franciák ellenállását. Nem így Afrikában, ahol fölállítják az első francia hadsereget. Százharmincezer arab és más afrikai származású katona szolgál a trikolór alatt. Miközben ők az életüket tették föl a németek elleni harcra, sok francia "indigenes"-nek, bennszülötteknek csúfolja őket. Feltárul néhány katona sorsa: a nemes Abdelkader keményen küzd az ügyért, Yassirt inkább a pénz motiválja, Said a szegénység elől menekül, míg Messaoud romantikus álmodozó. Miközben feletteseik szinte semmibe veszik őket, felbecsülhetetlen szolgálatot tesznek Franciaországnak.

Forgatókönyvíró: Rachid Bouchareb, Olivier Lorelle
Ország: Franciaország, Belgium, Marokkó, Algéria
Premier (HU): 2007.11.23.
Roschdy Zem
 
2017.07.10 matyas

legújabb vélemény

Óriási elvárásaim voltak a filmmel kapcsolatban, ehhez képest jókora csalódást okozott. Mintha sok-sok apró részletre szabdalták volna fel az egyébként érdekes eseményt feldolgozó, 2 órába sűrített cselekményt. Elég kaotikus hatást kelt az egész, sajnos nem került a kedvenc háborús filmjeim listájára.

0
 
2016.02.02 adam

Hangulatában és kidolgozottságában is nagyon hasonlít a Ryan közlegény megmentésére. Annyiban viszont nagyon különbözik szinte az összes, általam eddig látott világháborús filmtől, hogy nem a jól ismert eseményeket mutatja be. Talán egy kicsivel több... Több

0

A film összbevétele 317 594 dollár volt (imdb.com).

#1