Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Fekete Könyv (2006)

Zwartboek
Filmadatlap
 
17
Szereplők
9
Vélemények
12
Képek
1
Videók

Galéria (12)

Videók (1)

 
elekm90   2021. 04. 01.

legújabb vélemény

0

Minden tekintetben érződik a profizmus, ami valószínűleg a Hollywoodban is befutott Paul Verhoeven személyével magyarázható. Monumentális történet, szép képek, jól megrendezett jelenetek és olyan minőségű színészek, mint Sebastian Koch vagy Christian... több»

 
Artemisia   2017. 10. 29.

5

Gyönyörű, megható dráma, szövevényes kémfilm, korhű 2.világháborús film, tragikus szerelmi történet, egy erős, megtörhetetlen nő szemén keresztül. A lehengerlően sokszínű érzelmi skálát vonultat fel, a legszélsőségesebb érzelmi határokat feszegeti. M... több»

 
Deku   2017. 10. 22.

0

Hát sajnos ez még a közepes szintet sem ütötte meg és bár szörnyű nem lett de elég gyenge. Ez a film nekem személy szerint nem igazán tetszett de borzasztó rossz sem lett így azért nézhető kategóriába esik.

 
dailyfilmsan   2019. 09. 23.

0

Nekem tetszett a film második világháborús beállítottsága. Más volt, mint a többi, ugyanis számomra nem tűnt úgy, hogy egyik vagy másik oldalra különösképpen húzódni szeretne. A szereplők szerintem nagyon jól játszottak, és elég bevállalósak voltak. ... több»

 
MP170506   2018. 10. 23.

0

Nagyon jó film. Pörgős, szövevényes történet. Drámai, hogy mire voltak képesek az emberek. A színészek alakítása is kiváló. Többször nézhető kategória.

 
szucszoli   2016. 10. 02.

0
A háború elaljasít

Jó az összbenyomásom, az átlag háborús filmekhez képest ez a film kellőképpen komplex és rettentő érdekfeszítő módon mutatja be, hogy a "felszabadított" ember bizony könnyen lealjasodhat azok szintjére, akik korábban az elnyomók voltak. Olyan érzés... teljes kritika»

 
rhamus   2015. 07. 24.

0

Egész jól összerakott a története nem az a soknak tűnő fajta közben meg semmi. Ez olyan rendesen összetákolt és látványban is bővelkedő fajta. Nem éreztem túl klisésnek sem így igazán bejött.

A film összbevétele 4 398 392 dollár volt (imdb.com).

 

A stábtagoknak állítólag majdnem egy évet kellett várniuk a fizetésükre, ugyanis a gyártótársaság időközben elköltötte az összes pénzt.

(dailyfilmsan)
 

Carice van Houten és Sebastian Koch, akiket a filmben romantikus szálak kötnek össze, a film után néhány évig ténylegesen egy párt alkottak.

(dailyfilmsan)
 

16 millió eurós költségvetésével a mai napig az egyik legdrágább holland film.

(dailyfilmsan)
 

A film színészeinek nagyja több nyelven beszél a film folyamán. Carice van Houten 4 nyelven fejezi ki magát.

(dailyfilmsan)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított, "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben (2009).

(dulkap)