Hamarosan a mozikban Rachid Bouchareb filmje, melynek premierje kapcsán 5 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Már csak napok kérdése, és a mozikban az Életrevalók sztárjának új filmje, A belleville-i zsaru. A film rendezői székét Rachid Bouchareb foglalhatta el (A dicsőség arcai, London River), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Omar Sy, Luis Guzmán, Franck Gastambide, Eriq Ebouaney, Joseph Velez, Paulina Gálvez és Edson Jean. A forgatókönyvet szerezte.

Íme 5 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Luis Guzman és a rendező, Rachid Bouchareb második közös filmje a 2014-es Two Men in Town után.
  • Rachid Bouchareb személyesen kérte fel Larry Grosst a forgatókönyv megírására. Grossnak komoly tapasztalata vannak az ún. buddy movie-k terén, ő írta ugyanis az Eddie Murphy és Nick Nolte nevével fémjelzett 48 órát és annak folytatását is.
  • Rachid Bouchareb egy interjúban elárulta, hogy régóta szeretett volna egy vígjátékot forgatni. A belleville-i zsaru ötlete akkor merült fel benne, amikor az USA-ban forgatva megismerkedett egy Los Angeles-i francia rendőrrel, aki elmondta neki, hogy külföldi a nagykövetségeken és konzulátusokon dolgoznak olyan kollégái, akik kimondottan franciaországi kötődésű bűnözők után nyomoznak.
  • Rachid Bouchareb rendező még 2011-ben beszélt hosszútávú terveiről, melyek közt egy trilógia elkészítése is szerepelt. A Belleville-i zsaru ennek a trilógiának az első része.
  • A film forgatása 2017. márciusában kezdődött Párizsban. A stáb Franciaországon kívül dolgozott Miamiban, Los Angelesben, és Bogotában, Kolumbiában is.

Hazai premierdátum: 2018.10.25.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: