Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

A csíkos pizsamás fiú (2008)

The Boy in the Striped Pyjamas
Filmadatlap
 
27
Szereplők
19
Vélemények
13
Képek
2
Videók

Galéria (13)

Asa Butterfield
Asa Butterfield
Rupert Friend
Vera Farmiga
Rupert Friend
David Thewlis
Asa Butterfield
Asa Butterfield
Asa Butterfield

Videók (2)

 
elekm90   2020. 11. 28.

legújabb vélemény

0

Egyedi megközelítése a holokauszt témának, és drámaként hatásos alkotás. Ami kissé idegesített, hogy nagyon sok ferdítés van benne, olyan dolgokat mutat be a hatásvadászat kedvéért, aminek a valósághoz vajmi kevés köze van.

 
Puncs   2019. 04. 06.

1

A klasszikus értelemben ez nem egy holokauszt film, egy egészen más szemszögből mutatja be a második világháború borzalmait. Könyvben is olvastam, de nekem a film sokkal jobban tetszett. A színészek meggyőzően játszottak, a gyerekek mellett az öreg z... több»

 
indingo   2017. 05. 03.

1

Nagyon megrázó film volt, az egyik legjobb a témában. Van benne feszültség és külön tetszett, hogy gyereke szemszögéből lett tálalva a sztori.

 
Deku   2017. 09. 13.

0

Ez a film elvből nem tetszett, se a háttértörtént se semmi. Mivel unatkoztam mégis rávettem magam. Hátha alapon lesz belőle valami de ez valami förtelmes amit itt összehordtak.

 
Bazzzsi   2017. 11. 01.

1

Egy igazán megrendítő történet, amely véresen komoly, nincsenek benn lehetőségek. Aki elnyomásban él semmilyen választása nincs, hogy kitörjön, hogy változtatni tudjon a dolgokon.

 
Dodi   2015. 06. 10.

1

Megrázó egy történet, elég mélyen belenyúl a Zsidó-Náci viszonyba, kissé érdekes megvilágításból. A színészek jól kifejezik az arcukon érzéseiket, nem csalódtam, főleg Vera Farmiga-ban.

 
dailyfilmsan   2018. 02. 21.

0

Plusz egy holokauszt film a megannyi társa mellé. A megszokott nyomor helyett egy jómódú család szemszöge mögött foglalhatunk helyet. A Központban Brunó a 8 éves kisfiú minden ártatlanságával együtt próbálja megérteni a jelen helyzetet ami mint minde... több»

A film összbevétele 9 030 581 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet teljes egészében Magyarországon forgatták.

(Puncs)
 

Bruno anyja a jobb kezén hordja a jegygyűrűjét. Ez a korban teljesen megszokott volt.

(kázsé)
 

Az anyát és apát úgy hívják, Elsa és Ralf, de a stáblistában "anya"-ként és "apa"-ként szerepelnek, mivel a könyvben sem tudjuk meg a nevüket, hiszen a regény Bruno szemszögéből mutatja be az eseményeket.

(kázsé)
 

Bár a filmben sosem mondják ki, tudni lehet, hogy a koncentrációs tábor Auschwitz, mivel egyedül ennek a tábornak volt négy krematóriuma.

(kázsé)
 

A filmben Bruno egy évvel fiatalabb, mint a könyvben.

(kázsé)