Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
86%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
27
Vélemények
116
Képek
1
Videók
 
csd   2020. 10. 23.

legújabb vélemény

0
Nincs feloldódás

Akit egyszerűen teljesen beszippantanak a háborús történelmi filmek, az bizony ide is megérkezik. Az Ellenség a kapuknál talán némi csalódást okozhat majd azoknak, akik valami nagyon pörgős akcióra számítanak. Ez egy feszültséggel teli történelmi dráma, amely a nagy elődökkel ellentétben az egyéni drámára helyzei a hangsúlyt, és ez a dráma egyálalán nem oldódik fel a tömegben. Kihagyhatatlan darab.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 07.

0

Nagyszerű háborús film, az egyik kedvencem. Nagyon jó alakításokat lehet látni mint Ed Harris és Jude Law jóvoltából.


 
Deku   2017. 07. 11.

0

Az az egy tény, hogy mint háborús film tökéletes viszont az én fantáziámat nem mozgatta meg. Ehhez kellett volna valami extra amit én itt nem éreztem. Viszont a színészek nagyszerűen játszottak.

 
NGN   2019. 11. 24.

0
Mesterlövészek párbaja

1942-ben, a sztálingrádi csatában Vassili (Jude Law) a Szovjetunió ünnepelt hőse lesz barátjának, Danilovnak (Joseph Fiennes) köszönhetően, aki bátorságáról és hihetetlenül ügyes lövészi képességeiről ír cikket, ezáltal faragva igazi "sztárt" belőle.... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 29.

0

Nálam ez a film csak átlagos. Az amik kissé túllőttek a célon,ezzel kissé lerombolva a hitelesség kapuit,és nemcsak Sztálingrádban,hanem nálam is. Ed Harris, és Jude Law jól játszott, jól meg van csinálva a szétlőtt város, de röviden,és tömören ennyi. Egyszer nézős.

 
Filmelemző   2018. 05. 05.

1

Sokan bírálták ezt a filmet azzal, hogy túlontúl amerikanizálva és a történteket meghamisítva mutatja be a sztálingrádi csatát. Elismerendő, hogy bőven vannak benne túlzások, csúsztatások (mint a megfutamodásra kényszerülő, meghátráló szovjet katonák... több»

 
harnas1207   2018. 11. 29.

0

Valós eseményeken alapuló háborús film. Izgalmas volt és nagyszerű színészek szerepelnek benne. Kifejezetten bírom Ed Harris negatív szerepeit.

Galéria (116)

Jude Law
Ed Harris
Rachel Weisz
Jude Law
Joseph Fiennes
Ed Harris
Jude Law
Jude Law
Jude Law

Videók (1)

A film összbevétele 96 976 270 dollár volt (imdb.com).

 

Ed Harris és Jude Law kifejező tekintetük miatt kapták meg szerepeiket, ennek megfelelően sok olyan rendezői utasítást kaptak, hogy szavak nélkül fejezzenek ki bizonyos érzelmeket.

(SódóGA)
 

A film premierje a stúdió kérésére majdnem fél évet csúszott.

(SódóGA)
 

Sztálingrád díszleteit Németországban építették fel.

(SódóGA)
 

A filmet először a Berlini Filmfesztiválon mutatták be, ahol nem fogadták kitörő lelkesedéssel.

(SódóGA)
 

A filmben szereplő szinte minden karakter valós személy volt.

(SódóGA)
 

A valóságban Vaszilij és Tanya szerelme sohasem teljesedett be, a háború után mindketten azt hitték a másikról, hogy elesett. Sőt, Vaszilij azt állította, hogy sosem voltak szeretők.

(SódóGA)