Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86
Filmadatlap
 
28
Szereplők
25
Vélemények
116
Képek
1
Videók
 
Nagyonjóképű   2020. 02. 25.

legújabb vélemény

Az egyik legjobb ilyen jellegű háborús film. Végig leköti a néző figyelmét, Jude Law nagyon jól eljátssza Vaszilij karakterét. A hangulatát a Call of Duty játékhoz tudnám hasonlítani.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 07.

Nagyszerű háborús film, az egyik kedvencem. Nagyon jó alakításokat lehet látni mint Ed Harris és Jude Law jóvoltából.


 
Deku   2017. 07. 11.

Az az egy tény, hogy mint háborús film tökéletes viszont az én fantáziámat nem mozgatta meg. Ehhez kellett volna valami extra amit én itt nem éreztem. Viszont a színészek nagyszerűen játszottak.

 
NGN   2019. 11. 24.

Mesterlövészek párbaja

1942-ben, a sztálingrádi csatában Vassili (Jude Law) a Szovjetunió ünnepelt hőse lesz barátjának, Danilovnak (Joseph Fiennes) köszönhetően, aki bátorságáról és hihetetlenül ügyes lövészi képességeiről ír cikket, ezáltal faragva igazi "sztárt" belőle. Sikert sikerre halmoz, rengeteg német tisztet tesz el láb alól, ami egy idő után már igencsak kínos kezd lenni a bajor vezetésnek. Elküldik hát ők is a legjobb mesterlövészüket, Königet (Ed Harris), hogy tegye rendbe a dolgokat, és szabadítsa meg őket a szovjet hőstől. El is kezdődik az életre-halálra szóló harc, ahol csak a legjobb maradhat életben. A film megtörtént eseményeken alapul, legalábbis többnyire megtörtént, mert Vasily Zaitsev valóban hősként ünnepelt lövész volt, és egészen 1991-ig élt. A másik részét, a Königgel való párharcukat már sokan csak fikciónak tartják, de akár meg is történhetett. Kettejükről szól a film, meg van egy szerelmi szál is Tania (Rachel Weisz) személyében, aki árulásra készteti Vassili legjobb barátját, Danilovot, hiszen az ő szíve is a lányért dobog, de szerelme viszonzatlan marad. Kiváló színészi alakításoknak lehetünk tehát szem- és fültanúi. A látvány is nagyon rendben van, tényleg csak a legjobb háborús filmekkel lehet egy napon emlegetni a filmet. A lerombolt Sztálingrád, holttestek mindenütt, szóval nagyon élethűen adja vissza azt a sok szörnyűséget, ami ott történt, és a golyók is csont... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 29.

Nálam ez a film csak átlagos. Az amik kissé túllőttek a célon,ezzel kissé lerombolva a hitelesség kapuit,és nemcsak Sztálingrádban,hanem nálam is. Ed Harris, és Jude Law jól játszott, jól meg van csinálva a szétlőtt város, de röviden,és tömören ennyi. Egyszer nézős.

 
harnas1207   2018. 11. 29.

Valós eseményeken alapuló háborús film. Izgalmas volt és nagyszerű színészek szerepelnek benne. Kifejezetten bírom Ed Harris negatív szerepeit.

 
MidoD7   2019. 04. 12.

A tökéletes szórakoztatást adta, amire épp a pillanat hevében vágytam. Nem tudom, hogy miért hurrogják le páran, pedig amire szolgálnának a filmek, azt ez az alkotás megadja. Szórakoztat és éberen tart az utolsó percig.

Jude Law
Ed Harris
Rachel Weisz
Jude Law
Joseph Fiennes
Ed Harris
Jude Law
Jude Law
Jude Law

A film összbevétele 96 976 270 dollár volt (imdb.com).

 

Ed Harris és Jude Law kifejező tekintetük miatt kapták meg szerepeiket, ennek megfelelően sok olyan rendezői utasítást kaptak, hogy szavak nélkül fejezzenek ki bizonyos érzelmeket.

(SódóGA)
 

A film premierje a stúdió kérésére majdnem fél évet csúszott.

(SódóGA)
 

Sztálingrád díszleteit Németországban építették fel.

(SódóGA)
 

A filmet először a Berlini Filmfesztiválon mutatták be, ahol nem fogadták kitörő lelkesedéssel.

(SódóGA)
 

A filmben szereplő szinte minden karakter valós személy volt.

(SódóGA)
 

A valóságban Vaszilij és Tanya szerelme sohasem teljesedett be, a háború után mindketten azt hitték a másikról, hogy elesett. Sőt, Vaszilij azt állította, hogy sosem voltak szeretők.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.