Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Ellenség a kapuknál (2001)

Enemy at the Gates
Filmadatlap
 
28
Szereplők
28
Vélemények
114
Képek
2
Videók

Galéria (114)

Jude Law
Ed Harris
Rachel Weisz
Jude Law
Joseph Fiennes
Ed Harris
Jude Law
Jude Law
Jude Law

Videók (2)

 
erahurka   2022. 08. 19.

legújabb vélemény

0

Uram borogass, micsoda pátoszos nyáltenger! Egyszerűen nem hittem el, mit csináltak egy jó mocskos ruszki háborús sztoriból. Na jó, azt azért meg kell adni neki, hogy elég mocskos volt a díszlet, meg az elején mutatják azt is, ahogy lelövik a dezert... több»

 
csd   2020. 10. 23.

1
Nincs feloldódás

Akit egyszerűen teljesen beszippantanak a háborús történelmi filmek, az bizony ide is megérkezik. Az Ellenség a kapuknál talán némi csalódást okozhat majd azoknak, akik valami nagyon pörgős akcióra számítanak. Ez egy feszültséggel teli történelmi dráma, amely a nagy elődökkel ellentétben az egyéni drámára helyezi a hangsúlyt, és ez a dráma egyáltalán nem oldódik fel a tömegben. Kihagyhatatlan darab.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 07.

0

Nagyszerű háborús film, az egyik kedvencem. Nagyon jó alakításokat lehet látni mint Ed Harris és Jude Law jóvoltából.

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 29.

0

Nálam ez a film csak átlagos. Az amik kissé túllőttek a célon,ezzel kissé lerombolva a hitelesség kapuit,és nemcsak Sztálingrádban,hanem nálam is. Ed Harris, és Jude Law jól játszott, jól meg van csinálva a szétlőtt város, de röviden,és tömören ennyi. Egyszer nézős.

 
Deku   2017. 07. 11.

0

Az az egy tény, hogy mint háborús film tökéletes viszont az én fantáziámat nem mozgatta meg. Ehhez kellett volna valami extra amit én itt nem éreztem. Viszont a színészek nagyszerűen játszottak.

 
Filmelemző   2018. 05. 05.

1

Sokan bírálták ezt a filmet azzal, hogy túlontúl amerikanizálva és a történteket meghamisítva mutatja be a sztálingrádi csatát. Elismerendő, hogy bőven vannak benne túlzások, csúsztatások (mint a megfutamodásra kényszerülő, meghátráló szovjet katonák... több»

 
elekm90   2020. 02. 23.

0

Kétségkívül igazi hollywoodi, mégis nagyon szórakoztató háborús akciófilm két fejvadász macska-egér játékáról, illetve a világháború alatti propaganda működéséről. Senki ne várjon komoly háborús drámát és akkor nem fog csalódni. 7,5/10

A film összbevétele 96 976 270 dollár volt (imdb.com).

 

Zajcev, aki a film központi karaktere, valóban a szovjet hadsereg egyik legsikeresebb mesterlövésze volt. Teljesítményét a II. világháború alatt a külföldi (nem szovjet) mesterlövészek közül leginkább egy Simo Häyhä nevű finn mesterlövész tudta túlszárnyalni, aki a finn-szovjet téli háborúban 505 igazolt találatot ért el.

(von Hermanitz)
 

Egy nagyjából 300 fős csapat közel öt hónap alatt készítette el a filmben látható mű tetemeket.

(Nk)
 

Zajcev saját háborús jegyzetein kívül nem létezik bizonyíték König őrnagy létezésére.

(Nk)
 

Ludmilla karaktere vélhetően utalás a híres szovjet mesterlövészre, Lyudmila Pavlichenkora, aki több mint 300 embert ölt meg, többet, mint Vassili Zaitsev, aki kb. 257-et.

(Nk)
 

Ed Harris és Jude Law kifejező tekintetük miatt kapták meg szerepeiket, ennek megfelelően sok olyan rendezői utasítást kaptak, hogy szavak nélkül fejezzenek ki bizonyos érzelmeket.

(SódóGA)