Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
86%

Ellenség a kapuknál (2001)

Enemy at the Gates
Filmadatlap
 
28
Szereplők
27
Vélemények
116
Képek
1
Videók

Galéria (116)

Jude Law
Ed Harris
Rachel Weisz
Jude Law
Joseph Fiennes
Ed Harris
Jude Law
Jude Law
Jude Law

Videók (1)

 
De Matt   2021. 07. 01.

legújabb vélemény

0
Még jobb lehetne...

Mindkét főszereplő kitűnő alakítást nyújt a filmben, a feszültség végig jelen van. Ami egy kissé beárnyékolja, hogy bizony helyenként túlzottan propaganda ízű. Ezért adtam neki 3 csillagot, és nem 4-et, ám a film – ha eltekintünk ettől az apróságtól – egészen rendben van. Nekem személy szerint Ed Harris játéka tetszett a legjobban. 7/10

 
csd   2020. 10. 23.

1
Nincs feloldódás

Akit egyszerűen teljesen beszippantanak a háborús történelmi filmek, az bizony ide is megérkezik. Az Ellenség a kapuknál talán némi csalódást okozhat majd azoknak, akik valami nagyon pörgős akcióra számítanak. Ez egy feszültséggel teli történelmi dráma, amely a nagy elődökkel ellentétben az egyéni drámára helyezi a hangsúlyt, és ez a dráma egyáltalán nem oldódik fel a tömegben. Kihagyhatatlan darab.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 07.

0

Nagyszerű háborús film, az egyik kedvencem. Nagyon jó alakításokat lehet látni mint Ed Harris és Jude Law jóvoltából.

 
Deku   2017. 07. 11.

0

Az az egy tény, hogy mint háborús film tökéletes viszont az én fantáziámat nem mozgatta meg. Ehhez kellett volna valami extra amit én itt nem éreztem. Viszont a színészek nagyszerűen játszottak.

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 29.

0

Nálam ez a film csak átlagos. Az amik kissé túllőttek a célon,ezzel kissé lerombolva a hitelesség kapuit,és nemcsak Sztálingrádban,hanem nálam is. Ed Harris, és Jude Law jól játszott, jól meg van csinálva a szétlőtt város, de röviden,és tömören ennyi. Egyszer nézős.

 
harnas1207   2018. 11. 29.

0

Valós eseményeken alapuló háborús film. Izgalmas volt és nagyszerű színészek szerepelnek benne. Kifejezetten bírom Ed Harris negatív szerepeit.

 
Filmelemző   2018. 05. 05.

1

Sokan bírálták ezt a filmet azzal, hogy túlontúl amerikanizálva és a történteket meghamisítva mutatja be a sztálingrádi csatát. Elismerendő, hogy bőven vannak benne túlzások, csúsztatások (mint a megfutamodásra kényszerülő, meghátráló szovjet katonák... több»

A film összbevétele 96 976 270 dollár volt (imdb.com).

 

Egy nagyjából 300 fős csapat közel öt hónap alatt készítette el a filmben látható mű tetemeket.

(Nk)
 

Zajcev saját háborús jegyzetein kívül nem létezik bizonyíték König őrnagy létezésére.

(Nk)
 

Ludmilla karaktere vélhetően utalás a híres szovjet mesterlövészre, Lyudmila Pavlichenkora, aki több mint 300 embert ölt meg, többet, mint Vassili Zaitsev, aki kb. 257-et.

(Nk)
 

Ed Harris és Jude Law kifejező tekintetük miatt kapták meg szerepeiket, ennek megfelelően sok olyan rendezői utasítást kaptak, hogy szavak nélkül fejezzenek ki bizonyos érzelmeket.

(SódóGA)
 

A film premierje a stúdió kérésére majdnem fél évet csúszott.

(SódóGA)