Az őrület határán

The Thin Red Line

2026.01.04 Antal

Jó film

Rengeteg filmsztár, sok ismerős arc, jó rendezés, viszonylag jó forgatókönyv. Szomorú film. A háború mindig szomorú.

2015.02.10 erare

Nem szeretem a háborús filmeket - de mit tudtam én ezt gimisként?! De megszerettem. Amennyire ezt a műfajt lehet. Máig bennem élnek az arcok, az őrület határán táncoló sorsok. Alapfilm. A Szarvasvadász után a második olyan film a 'polcomon', mely e témában született.

2017.11.07 hsanya182

Természet-élet-halál körfogásának bölcsességeivel fűszerezett, lelki mélységű háborús film. Csodás természeti tájak és kameranézetek vannak ahogyan a katonák vonulnak a sejtelmes vidéken. Elég hosszú, de nagyon tanulságos az értelmetlen vérontásról é... Több

2017.07.11 Deku

Láttam én már ennél sokkalta jobb akció dús háborús filmet. Ez nekem túl lapos volt mind színészileg mind pedig történetileg. Elképesztő, hogy ilyen rémesen rosszul felépített filmet kiadtak. A karakterek például egyszerűen rémesek. Nagy csalódás volt nekem.

2018.11.03 dailyfilmsan

Érdemes a megtekintésre. Elsőre nekem is úgy tűnt hogy megint egy háborús film ami csak azért kepott jó értékelést mert a kínt mutatja be, nem mellesleg tele jó színésszel. Mégis meglepődtem mert egy másik szemszögből akarta elém tenni Guadalcanal-t.... Több

2015.05.04 Milanman

Malick filmjei mindig gyönyörű, ám néha fájdalmas képekkel beszélnek az emberi természetről, a viszonyrendszerekről és az "Őrület határán" esetén a háborúról. Kevés olyan film van, aminek sikerül ilyen pontosan megragadni annak valódi természetét.

2015.08.26 pisti18

Kiváló szereposztással, képi világgal, zenével és félelmetesen jó vágással operál a film. De mind ez csak körítés a történethez, illetve a sokszor csontig hatoló, filozófiával átszőtt monológokhoz. Ja,ha a Fury vagy a Becstelen Brigantik a kedvenc filmed, akkor lehet,hogy ez nem a Te filmed:D

2016.01.25 juhasz-david93

Szomorú, fájdalmas kép a háború pokláról, meglepő, hogy ez az USA-ban készült. Nem is értem, hogy a közvélemény és a kritikusok miért inkább az ugyanakkor kijövő Ryan közlegényt preferálták evvel szemben.

2017.05.29 Zoer8993

Habár a háborús filmek sose voltak a kedvenceim ez mégis olyan erejű volt ami nekem is bejött. Szuper volt a szereposztás és félelmetesen állati a látványvilág. Minden adott volt egy jó háborús filmhez.

2015.12.31 batukán

Miután láttam ezt a filmet, még több napon át ez járt a fejemben. Pedig vannak negatívumai is. Kicsit csapkodó néha. A monológokból hirtelen a háborúba csöppenünk.

2015.07.29 Fildi

A vad, brutális és reális valóságot ábrázoló, összetett, mélyreható film. Hatalmas mondanivalója van. Kiváló szereposztás és rendezés! Kategóriájában egyik legjobb!

2016.06.11 Mulds

Rémes alkotás de komolyan. Eleinte azt se tudtam eldönteni, hogy ez most vicc volt-e vagy most mi van. Egy csomó ponton vérzett a történet így ez most nem nyerte el a tetszésemet.

2015.11.19 Robi92

Gyönyörű és fájdalmas képekkel beszél a film az emberi természetről és a háborúról.Döbbenetes hatást váltott ki belőlem csak elég érettnek kell lenni hozzá.Kicsit hosszúra sikerült,sajnos nem tudja végig lekötni a figyelmem

2015.03.23 Akodako

Az egyik legjobb háborús filmdráma ami a kemény valóságot mutatja be. Dráma, drasztikus és valóságot nem takaró, mesteri alkotás. A színészek kiváló alakítása miatt valóban magával ragad a sztori, a hangulat.