Elizabeth Taylor minden kétséget kizáróan azok közé a legendás ikonok közé tartozott, akikből csak úgy áradt a szépség és a tehetség.

A filmes világban aratott sikerei mellett leginkább a szerelmi életéről, számos férjéről vált közismertté.

Dame Elizabeth Rosemond Taylor brit-amerikai színésznő 1932. február 27-én Londonban született amerikai szülők gyermekeként. Karrierjét az 1940-es évek elején gyermekszínészként kezdte, míg az 1950-es évekre a klasszikus hollywoodi filmművészet egyik legnépszerűbb sztárjává nem vált. Az 1960-as évekre a világ legjobban fizetett színésze lett, élete végéig népszerű közéleti személyiségként tisztelték. Legismertebb filmjei a Kleopátra (1963), és a Macska a forró bádogtetőn (1958).

Elizabeth Taylor színészi munkája mellett férjei száma miatt is ismertté vált. Összesen nyolcszor házasodott.

Conrad "Nicky" Hilton: Liz mindössze 18 éves volt, amikor 1950-ben kimondta az igent Nicky Hilton szálloda örökösnek, a következő évben elváltak.

Michael Wilding: A színésznő és Michael Wilding angol színész 1952-ben kötötték össze az életüket, de 1957-re véget ért a kapcsolatuk.

Mike Todd: Mivel nem akart sokáig egyedül maradni, 1957-ben hozzáment harmadik férjéhez, Mike Todd filmproducerhez. Tragikus módon Todd alig egy évvel később, 1958-ban repülőgép-szerencsétlenségben meghalt.

Eddie Fisher: Liz jó barátnőjétől, Debbie Reynoldstól csábította el. A pár 1959-ben házasodott össze, de nem sokáig maradtak együtt, 1964-ben szakítottak.

Richard Burton: Elizabeth először 1964-ben ment hozzá Richard Burton walesi színészhez, akit sokan élete szerelmének tartottak, majd 1974-ben elváltak.

Richard Burton (újra): Azt mondják, a második alkalom szerencsét hoz, de sajnos Richard és Liz esetében nem ez volt a helyzet. 1975-ben újra összeházasodtak, mielőtt a következő évben végleg elváltak volna.

John Warner: 1976-ban Liz hozzáment John Warner republikánus politikushoz, 1982-ben váltak el.

Larry Fortensky: A színésznő utolsó házassága a nála 20 évvel fiatalabb Larry Fortensky-vel köttetett. 1991-ben házasodtak össze, de 1996-ban elváltak.

Elizabeth Taylornak összesen négy gyermeke született. Michael Wildinggel kötött házasságából két fiú: Michael Jr. (1953), és Christopher (1955). Mike Todddal egy közös lánya született, Liza, 1957-ben. Richard Burtonnal együtt 1964-ben egy Taylor nevű német árvát is örökbe fogadott.

Liz szenvedélyesen szerette az ékszereket. Volt egy Le Peregrina természetes gyöngyből készült nyaklánca, ami  megdöntötte a valaha árverésen eladott legdrágább gyöngy világrekordját, 10 millió fontért kelt el. A gyöngy mellett a másik legértékesebb ékszere Liz Krupp gyémántgyűrűje volt, amit 1968-ban férjétől,  Richard Burtontól kapott ajándékba. Később rekordáron, valamivel kevesebb mint 9 millió dollárért (körülbelül 7 millió font) árverezték el.

A színésznő egészségi állapota életének utolsó két évtizedében sokat romlott. 1996 után már csak ritkán vett részt nyilvános eseményeken. Hátproblémái miatt kerekesszéket használt, 2004-ben pedig szívelégtelenséget diagnosztizáltak nála. Liz 79 éves korában, 2011. március 23-án halt meg a Los Angeles-i Cedars-Sinai Medical Centerben.

Temetésére másnap került sor a kaliforniai Glendale-ben található Forest Lawn Memorial Parkban.

Elizabeth öröksége közel 500 millió fontot ért. Ennek nagy része a Kleopátra című filmből, az ékszereiből, valamint ingatlanokból származott.