Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
83%

Biciklitolvajok (1948)

Ladri di biciclette
Filmadatlap
 
34
Szereplők
9
Vélemények
14
Képek
1
Videók
Biciklitolvajok
 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

legújabb vélemény

Kicsit vontatott, de benne van az ember tehetetlensége, kiszolgáltatottsága a bűnözéssel szemben. Vicces volt a Zsebtolvaj című film után ezt megnézni :D

 
Deku   2017. 07. 23.

Az egyik kedvenc olasz filmem és mint olyan nem is sok van. Viszont ez a darab nagyon drámai és tetszettek benne a karakterek. Nem volt sallang, sablon a csak a puszta történet.


 
sipiarpi   2016. 09. 06.

Már régóta megszerettem volna nézni a filmet. Valóban jó film. Megrendítő és egyben tragikus, hogy egy biciklilopás mekkora jelentőséggel tud bírni egy család életében. Csak ajánlani tudom.

 
veress75   2016. 07. 01.

Nagyszerű alkotás. Egyszerű de nagyon erős film az igazi életről, igazi emberekről és igazi érzelmekről. Megható az apa és fia közötti viszony. A befejezés még valósághűbbé teszi az egészet.

 
Hektor6   2016. 04. 28.

Nagyon szép történet, de olyakor egész szomorú is. Szegény férfi kénytelen lopni és pórul jár. Ez a film remekül prezentálja, hogy milyen nehézségekkel nézhetnek szembe az egyszerű emberek, és bizony nekik a mindennapi gondjaik is lehetnek hatalmasak. Klasszikus darab.

 
edelenyberes   2015. 02. 23.

Vannak filmek, amik időtlenek. Ez a film pont ilyen. Majd' 70 éves mégis örökérvényű, akár napjainkban is játszódhatna. Kötelességből néztem meg ugyan, de nem utoljára. Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek! Remek karakterábrázolás, tartalmas film.

 
laca555   2015. 03. 08.

Manapság az emberek kevés ilyen filmet néznek, pedig érdemes belelátni ebbe a világban. Régen nagyon jó filmeket csináltak, erre példa a Biciklitolvajok. Én szeretem a fekete-fehér filmeket és előszeretettel nézem őket.

Lamberto Maggiorani
Lamberto Maggiorani
Lamberto Maggiorani
Lamberto Maggiorani
Lamberto Maggiorani
Lamberto Maggiorani
Lianella Carell
Lamberto Maggiorani
Lianella Carell
Lianella Carell
Lianella Carell
Lamberto Maggiorani
Enzo Staiola
Lamberto Maggiorani
Lamberto Maggiorani
Lianella Carell
Lamberto Maggiorani
Lianella Carell

A film összbevétele 36 818 dollár volt (imdb.com).

 

Luigi Bartolini regénye adta a film alapötletét, de a rendező és főleg Zavattini erősen átdolgozták a történetet. Annyira megváltoztatták, hogy a darab főcíme már nem is tartalmazza az ötletadó nevét.

(Berto49)
 

Az 1958-as, a világ legjobb filmjeit tartalmazó úgynevezett Brüsszeli 12 harmadiknak rangsorolt darabja.

(Berto49)
 

A film bekerült az Empire Magazin olvasói által megszavazott "minden idők 301 legjobb filmje" közé, 301-ik helyezettként.

(phanzetomox)
 

A Gilda cimű film noir plakátját ragasztja fel Antonio a falra a filmben.

(Bogi87)
 

A később híres rendezővé váló Sergio Leone ebben a filmben Vittorio De Sica asszisztenseként dolgozott és röviden meg is jelent a filmben.

(kázsé)
 

A film egyik jelentében Brunót kétszer is majdnem elütik, miközben átkel az úttesten. Ez nem volt eredetileg betervezve, a két autó éppen csak arra járt.

(kázsé)
 

A főszereplő Lamberto Maggiorani ténylegesen állásproblémákkal küzdött a forgatás befejezése után.

(kázsé)
 

Mielőtt a rendező úgy döntött, nem alkalmaz hivatásos színészeket a filmben, Cary Grant és Henry Fonda is jelöltek voltak a főszerepre.

(kázsé)
 

Az összes színész amatőr volt a filmben.

(kázsé)
 

A rendező elmondása szerint a főszereplőket a járásuk miatt vette fel.

(kázsé)