Felfoghatatlan összegért vette meg az Amazon az MGM-et, beleértve a James Bond és a Rocky franchise-okat

Közel egy évvel ezelőtt arról szóltak a hírek, hogy újabb gigászi hollywoodi felvásárlás van kilátásban. Most lezárult az üzlet.

Az Amazonnál landolt a teljes 007-es és Rocky franchise, miután a cégóriás 8,5 milliárd dollárért felvásárolta az MGM-et. Hogy kontextusba helyezzük ezt az észvesztő összeget, ez annyi, mint amennyit a Disney a Marvelért és a Star Warsért együttvéve fizetett.

A megállapodás több mint 4000 filmet és 17 000 tévéepizódot jelent az Amazon számára, bár a Prime Video-on megjelenő filmek pontos részletei egyelőre nem ismertek. A felvásárlás hatalmas tartalmi lökést ad a Prime-nak, hogy tartani a tudják a lépést az olyan streaming óriásokkal, mint a Netflix és a Disney+. Csak margóra jegyezzük meg, hogy az olyan klasszikusok, mint a Tizenkét dühös ember, A bárányok hallgatnak és a Robotzsaru is az MGM-hez tartozik, akárcsak a Fargo és A szolgálólány meséje című sorozatok.

"Izgatottan várjuk, hogy az MGM és az ikonikus márkák, legendás filmek és televíziós sorozatok sokasága, valamint hihetetlen csapatunk és kreatív partnereink csatlakozzanak a Prime Video családhoz" - mondta Chris Brearton, az MGM operatív igazgatója. "Az MGM-hez fűződik az elmúlt évszázad néhány legismertebb és kritikusok által is elismert filmjének és televíziós sorozatának a megalkotása. Alig várjuk, hogy folytathassuk ezt a hagyományt a következő fejezet felé haladva, és a Prime Video és az Amazon Studios nagyszerű csapatával összefogva az elkövetkező években a legjobb szórakoztatást nyújtsuk a közönségnek."