Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
88
Filmadatlap
 
55
Szereplők
28
Vélemények
350
Képek
6
Videók
 
iq.csabi   2020. 03. 16.

legújabb vélemény

Nagyon érdekes sorozat, nagyon érdekes és lebilincselő, az összes évad nagyon jó, de egyszerűen nem pörög fel, ezért kapja a 4 csillagot. Várja az ember a nagy csattanót, hogy na most na most és még mindig nagyon lassan halad továbbra is. Ettől függetlenül az évad végére mindig ad valami pluszt, ami miatt várjuk a következő évadot!

 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 06. 13.

Ismerősöm ajánlotta, hogy kezdjem el nézni, mert elég érdekes világot és terítéket kapunk az alkotóktól. Miután rávettem magam és megnéztem az első részt, ami elég hamar lebilincselt a képernyő elé és csak vártam, hogy minél többet megtudjak a sorozatban szereplő karakterekről, "új világról" csak remélni tudtam, hogy a folytatások is megállják majd a helyüket és nem lesz helyenként unalmas, néhol vontatott rész. Nem kellett csalódnom hiszen részről részre kaptuk az adrenalint, a már már erős thriller jeleneteknél, vagy éppen a "szerelmi háromszögeknél" és a rettentően kiszámíthatatlan cselszövésekre készülő egymást eláruló szolgáló lányoknál jelen esetben nem tudok jobb érveket, amiért ne ültetné az embert és nézetné meg vele rövid időn belül az 1. évadot. Ahogy halad a story és tudunk meg egyre többet erről az újdonsült világról, ami maga a "férfi uralom" és ebben az új világban rejlő gonoszságról, elnyomásról, úgy jöhetünk rá arra, ahogy a főszereplőnk szeméből láthatjuk, hogy részről részre, időről időre egyre erősebbnek kell lenniük az elnyomott "béranyáknak". A sorozatban az is észrevehető és személy szerint nagyon tetszett is benne, hogy renget különféle karakterrel találkozhatunk, nézzük például Lydia néni karakterét, akitől rendesen levert a víz, ott van még a ház ura Fred Water­ford parancsnok, akin néha nehéz kiigazodni és a kedvencem Nick a sofőr, róla nem tudtam eldönteni jó pár részig, hogy melyik oldalon is áll, tégla vagy sem. Offred megformálójának Elisabeth Moss-nak a drámai játékát csak dicsérni lehet ebben az elfajult világban, szóval kíváncsian várom a béranyák történetét az új évadban és természetesen csak ajánlani tudom aki még nem kezdte el. Áldassék a gyümölcs.


 
indingo   2017. 06. 03.

Egy 1990-ben készült film sorozattá dolgozása. Nagyon bejövős disztópia, érdekes sztorival, ami az elején nagyon furcsa volt, de miután megszoktam a történéseket, már nem zavart.

 
Deku   2017. 08. 23.

Sokáig szemeztem ezzel a sorozattal, nagyon kétkedve vágtam bele de megérte minden perce mert nagyon érdekes. Ezt az újdonság érzését pedig nem sok sorozat tudja megadni.

 
GedyPapa   2018. 06. 07.

Hosszú idő után vettem rá magam arra, hogy elkezdjem a sorozatot, mert az elején kicsit szkeptikus voltam a sztorival. Végül a feleségemmel belevágtunk és beleszerettünk. A főszereplő mellett olyan mellékszereplők (Emily, Nick, Lidia néni) játszanak a sorozatban, akiknek az átlényegülése által válik igazán magával ragadóvá a sorozat.

 
A szolgálólány meséje akár inverze is lehetne a görcsösen maníros Gaiman-adaptációnak, nemcsak azért, mert már most biztos vagyok, hogy az év legjobbját tisztelhetjük benne, hanem mert ezt szögesen ellentétes elvek mentén érte el. Attól bravúros, hogy csupa olyan döntést hoz, amelyek látszólag kézenfekvőek, valójában azonban rémálommal érnek fel egy tévés producer számára, aki egy sikerszériát kíván létrehozni. De nem hogy ezen ellentmondások ellenére ér sikert, hanem éppen, hogy ezek miatt. több»
 
Nem véletlenül szorgalmazza egyre több rajongó, hogy A szolgálólány meséje más szereplőkkel, Gileád más szegleteiben folytatódjon, hiszen ebből a világból még mindig van mit megmutatni elmesélni, csak June Osborn meséjét kellett volna már régen elengedni. több»
 

A legjobb sorozat mellett a legjobb színésznőnek (Elisabeth Moss) és a legjobb női mellékszereplőnek (Ann Dowd) járó Emmy díjat is bezsebelték a sorozat szereplői.

(GedyPapa)
 

2017-ben legjobb dráma kategóriában megnyerte az Emmy-t!

(GedyPapa)
 

A sorozat alapjául szolgáló könyvben a korabeli viszonyok miatt nem szerepel(het)tek színesbőrű karakterek.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.