Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
87%

A szolgálólány meséje (2017-2021)

The Handmaid's Tale
Filmadatlap
 
56
Szereplők
31
Vélemények
350
Képek
10
Videók
 
Annuska   2020. 11. 08.

legújabb vélemény

0

Nekem jobban bejött, mint a könyv. A jövőkép érdekes, a története némiképpen lehangoló, de mindvégig leköti az ember figyelmét.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 06. 13.

0

Ismerősöm ajánlotta, hogy kezdjem el nézni, mert elég érdekes világot és terítéket kapunk az alkotóktól. Miután rávettem magam és megnéztem az első részt, ami elég hamar lebilincselt a képernyő elé és csak vártam, hogy minél többet megtudjak a soroza... több»


 
indingo   2017. 06. 03.

0

Egy 1990-ben készült film sorozattá dolgozása. Nagyon bejövős disztópia, érdekes sztorival, ami az elején nagyon furcsa volt, de miután megszoktam a történéseket, már nem zavart.

 
Deku   2017. 08. 23.

0

Sokáig szemeztem ezzel a sorozattal, nagyon kétkedve vágtam bele de megérte minden perce mert nagyon érdekes. Ezt az újdonság érzését pedig nem sok sorozat tudja megadni.

 
dailyfilmsan   2018. 05. 19.

0

nagyon jó !!! Ilyen elburjánzott jövőprobléma az ember gyermeke c. filmben van még de ott nem ilyen utópisztikus társadalomra helyezik a hangsúlyt. Kiváltképpen jó benne hogy mint az amisok mindenhez visszatérnek és attól várják a csodát. Az egész e... több»

 
GedyPapa   2018. 06. 07.

0

Hosszú idő után vettem rá magam arra, hogy elkezdjem a sorozatot, mert az elején kicsit szkeptikus voltam a sztorival. Végül a feleségemmel belevágtunk és beleszerettünk. A főszereplő mellett olyan mellékszereplők (Emily, Nick, Lidia néni) játszanak ... több»

 
MP170506   2019. 04. 23.

0

Nagyon jó sorozat, melynek minden része tele van feszültséggel, drámával. A probléma, amely miatt megszületett ez a társadalom, hamarosan akár a mi életünkben is felütheti a fejét. Megrázó a szolgálólányok ily mértékű kihasználása, megalázása, büntetése.

Galéria (350)

Videók (10)

 

June a szülés után Hollynak nevezte el a babát az anyja után, Serena azonban Nicole-nak akarta elnevezni. A második évad végén June meggondolta magát, és a Nicole nevet adta neki. Nem teljesen világos, hogy miért változott meg a véleménye, de lehet, hogy azért, mert látta az iróniát abban a névben, amelyet Serena adott neki. A Nicole név feltűnően hasonlít a Nicholasra, amely a baba biológiai apjának a neve. Nyilvánvalóan Serena passzív agresszív intézkedésként adja neki ezt a nevet, hogy emlékeztesse a férjét arra, hogy valójában nem ő a baba apja.

(jfruzsi97)
 

A könyv eredeti címe valójában "Offred" volt, ez Moss karakterének neve. Később Atwood megváltoztatta a címet A szolgálólány meséjére.

(jfruzsi97)
 

A szolgálólányok vörös köpenye Mária Magdolnára, a Biblia bűnbánó bűnösére utal.

(jfruzsi97)
 

A legjobb sorozat mellett a legjobb színésznőnek (Elisabeth Moss) és a legjobb női mellékszereplőnek (Ann Dowd) járó Emmy-díjat is bezsebelték a sorozat szereplői.

(GedyPapa)
 

2017-ben legjobb dráma kategóriában megnyerte az Emmyt.

(GedyPapa)
 

A sorozat alapjául szolgáló könyvben a korabeli viszonyok miatt nem szerepel(het)tek színesbőrű karakterek.

(hp)
 

A sorozat Margaret Atwood 1985-ös azonos című regényén alapszik.

(hp)
 

A sorozat forgatása 2016 szeptemberében kezdődött meg Torontóban, és 2017 februárjában ért véget.

(hp)
 

A szolgálólány meséjének első előzetesét 2017. március 23-án hozta nyilvánosságra a Hulu a YouTube-on.

(hp)
 

A sorozat 2017. április 26-án debütált a Hulu műsorán.

(hp)
 
A szolgálólány meséje akár inverze is lehetne a görcsösen maníros Gaiman-adaptációnak, nemcsak azért, mert már most biztos vagyok, hogy az év legjobbját tisztelhetjük benne, hanem mert ezt szögesen ellentétes elvek mentén érte el. Attól bravúros, hogy csupa olyan döntést hoz, amelyek látszólag kézenfekvőek, valójában azonban rémálommal érnek fel egy tévés producer számára, aki egy sikerszériát kíván létrehozni. De nem hogy ezen ellentmondások ellenére ér sikert, hanem éppen, hogy ezek miatt. több»
 
Nem véletlenül szorgalmazza egyre több rajongó, hogy A szolgálólány meséje más szereplőkkel, Gileád más szegleteiben folytatódjon, hiszen ebből a világból még mindig van mit megmutatni elmesélni, csak June Osborn meséjét kellett volna már régen elengedni. több»