Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
87%

A szolgálólány meséje (2017-2021)

The Handmaid's Tale
Filmadatlap
 
56
Szereplők
31
Vélemények
350
Képek
10
Videók

Galéria (350)

Videók (10)

 
Annuska   2020. 11. 08.

legújabb vélemény

0

Nekem jobban bejött, mint a könyv. A jövőkép érdekes, a története némiképpen lehangoló, de mindvégig leköti az ember figyelmét.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 06. 13.

0

Ismerősöm ajánlotta, hogy kezdjem el nézni, mert elég érdekes világot és terítéket kapunk az alkotóktól. Miután rávettem magam és megnéztem az első részt, ami elég hamar lebilincselt a képernyő elé és csak vártam, hogy minél többet megtudjak a soroza... több»

 
indingo   2017. 06. 03.

0

Egy 1990-ben készült film sorozattá dolgozása. Nagyon bejövős disztópia, érdekes sztorival, ami az elején nagyon furcsa volt, de miután megszoktam a történéseket, már nem zavart.

 
Deku   2017. 08. 23.

0

Sokáig szemeztem ezzel a sorozattal, nagyon kétkedve vágtam bele de megérte minden perce mert nagyon érdekes. Ezt az újdonság érzését pedig nem sok sorozat tudja megadni.

 
dailyfilmsan   2018. 05. 19.

0

nagyon jó !!! Ilyen elburjánzott jövőprobléma az ember gyermeke c. filmben van még de ott nem ilyen utópisztikus társadalomra helyezik a hangsúlyt. Kiváltképpen jó benne hogy mint az amisok mindenhez visszatérnek és attól várják a csodát. Az egész e... több»

 
GedyPapa   2018. 06. 07.

0

Hosszú idő után vettem rá magam arra, hogy elkezdjem a sorozatot, mert az elején kicsit szkeptikus voltam a sztorival. Végül a feleségemmel belevágtunk és beleszerettünk. A főszereplő mellett olyan mellékszereplők (Emily, Nick, Lidia néni) játszanak ... több»

 
MP170506   2019. 04. 23.

0

Nagyon jó sorozat, melynek minden része tele van feszültséggel, drámával. A probléma, amely miatt megszületett ez a társadalom, hamarosan akár a mi életünkben is felütheti a fejét. Megrázó a szolgálólányok ily mértékű kihasználása, megalázása, büntetése.

 

June a szülés után Hollynak nevezte el a babát az anyja után, Serena azonban Nicole-nak akarta elnevezni. A második évad végén June meggondolta magát, és a Nicole nevet adta neki. Nem teljesen világos, hogy miért változott meg a véleménye, de lehet, hogy azért, mert látta az iróniát abban a névben, amelyet Serena adott neki. A Nicole név feltűnően hasonlít a Nicholasra, amely a baba biológiai apjának a neve. Nyilvánvalóan Serena passzív agresszív intézkedésként adja neki ezt a nevet, hogy emlékeztesse a férjét arra, hogy valójában nem ő a baba apja.

(jfruzsi97)
 

A könyv eredeti címe valójában "Offred" volt, ez Moss karakterének neve. Később Atwood megváltoztatta a címet A szolgálólány meséjére.

(jfruzsi97)
 

A szolgálólányok vörös köpenye Mária Magdolnára, a Biblia bűnbánó bűnösére utal.

(jfruzsi97)
 

A legjobb sorozat mellett a legjobb színésznőnek (Elisabeth Moss) és a legjobb női mellékszereplőnek (Ann Dowd) járó Emmy-díjat is bezsebelték a sorozat szereplői.

(GedyPapa)
 

2017-ben legjobb dráma kategóriában megnyerte az Emmyt.

(GedyPapa)
 
Nem véletlenül szorgalmazza egyre több rajongó, hogy A szolgálólány meséje más szereplőkkel, Gileád más szegleteiben folytatódjon, hiszen ebből a világból még mindig van mit megmutatni elmesélni, csak June Osborn meséjét kellett volna már régen elengedni. több»