Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

A szolgálólány meséje (2017-2022)

The Handmaid's Tale
Filmadatlap
 
56
Szereplők
33
Vélemények
350
Képek
9
Videók

Galéria (350)

Videók (9)

 
Manfred393292   2022. 10. 08.

legújabb vélemény

0

Sajnos a 2. évad után mélyrepülésbe kezdett a minőség.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 06. 13.

1

Ismerősöm ajánlotta, hogy kezdjem el nézni, mert elég érdekes világot és terítéket kapunk az alkotóktól. Miután rávettem magam és megnéztem az első részt, ami elég hamar lebilincselt a képernyő elé és csak vártam, hogy minél többet megtudjak a soroza... több»

 
indingo   2017. 06. 03.

0

Egy 1990-ben készült film sorozattá dolgozása. Nagyon bejövős disztópia, érdekes sztorival, ami az elején nagyon furcsa volt, de miután megszoktam a történéseket, már nem zavart.

 
Deku   2017. 08. 23.

0

Sokáig szemeztem ezzel a sorozattal, nagyon kétkedve vágtam bele de megérte minden perce mert nagyon érdekes. Ezt az újdonság érzését pedig nem sok sorozat tudja megadni.

 
dailyfilmsan   2018. 05. 19.

0

nagyon jó !!! Ilyen elburjánzott jövőprobléma az ember gyermeke c. filmben van még de ott nem ilyen utópisztikus társadalomra helyezik a hangsúlyt. Kiváltképpen jó benne hogy mint az amisok mindenhez visszatérnek és attól várják a csodát. Az egész e... több»

 
GedyPapa   2018. 06. 07.

0

Hosszú idő után vettem rá magam arra, hogy elkezdjem a sorozatot, mert az elején kicsit szkeptikus voltam a sztorival. Végül a feleségemmel belevágtunk és beleszerettünk. A főszereplő mellett olyan mellékszereplők (Emily, Nick, Lidia néni) játszanak ... több»

 
Szilonka   2017. 05. 30.

0

Van valami szokatlan az egész sorozatban, meg a sztori abszurdságán. Talán a főszereplő csaj furcsa nekem, meg is leptek a készítők, hogy egy csúnyácska főszereplőt választottak. Érdekes, újszerű sorozat.

 

A sorozat ötödik évada 2022 szeptemberében indul. Magyarországon az HBO Max-on lesz elérhető.

(Gábor390920)
 

June a szülés után Hollynak nevezte el a babát az anyja után, Serena azonban Nicole-nak akarta elnevezni. A második évad végén June meggondolta magát, és a Nicole nevet adta neki. Nem teljesen világos, hogy miért változott meg a véleménye, de lehet, hogy azért, mert látta az iróniát abban a névben, amelyet Serena adott neki. A Nicole név feltűnően hasonlít a Nicholasra, amely a baba biológiai apjának a neve. Nyilvánvalóan Serena passzív agresszív intézkedésként adja neki ezt a nevet, hogy emlékeztesse a férjét arra, hogy valójában nem ő a baba apja.

(jfruzsi97)
 

A könyv eredeti címe valójában "Offred" volt, ez Moss karakterének neve. Később Atwood megváltoztatta a címet A szolgálólány meséjére.

(jfruzsi97)
 

A szolgálólányok vörös köpenye Mária Magdolnára, a Biblia bűnbánó bűnösére utal.

(jfruzsi97)
 

A legjobb sorozat mellett a legjobb színésznőnek (Elisabeth Moss) és a legjobb női mellékszereplőnek (Ann Dowd) járó Emmy-díjat is bezsebelték a sorozat szereplői.

(GedyPapa)
 
Nem véletlenül szorgalmazza egyre több rajongó, hogy A szolgálólány meséje más szereplőkkel, Gileád más szegleteiben folytatódjon, hiszen ebből a világból még mindig van mit megmutatni elmesélni, csak June Osborn meséjét kellett volna már régen elengedni. több»