Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
47
Szereplők
4
Vélemények
190
Képek
7
Videók
 
Diesel   2018. 06. 04.

legújabb vélemény

Eléggé sajátos története van a filmnek. Végre találtam egy jó dán posztapokaliptikus sorozatot ami kellően lekötött, és elgondolkoztatott. A Netflix egyre vadabban ontja magából a jobbnál jobb műveit, és ez a sorozat erre ékes példa. Már a sorozat elején bele vágnak minket nézőket a történet sűrűjébe. Nincs hosszas időhúzás, hogy mi miért alakult ki. De nincs is szükség hogy megismerjük az előzményeket ugyanis a sorozat szépen finoman részről részre mindig csepegtet egy keveset. Itt jegyezném meg a főszereplők visszaemlékezéseit, amelyek iszonyatosan jól váltanak a jelen és a múlt között. A sorozatot végig körül öleli egy fajta misztikum főként az Apollon vállalat miatt. Már az első 5 perc után izgalmas. Főszereplőket annyira nem is, de például Martin (Mikkel Følsgaard) karakterét szerintem eltalálták. A legnagyobb baj szerintem az volt hogy mindössze az 1. Évadba csak 8 rész fért be. Bőven lehetett volna még egyszer ennyi rész, és akkor kellően megismerhettük volna a karaktereket. Véleményem szerint még 4-5 karaktert simán elbírt volna a sorozat. Ezeket leszámítva mind a látványvilágban mind technikailag teljesen rendben volt az egész. A 8. rész után egészen megszerettem a dán nyelvet. Előre szólok hogy aki szereti a posztapokaliptikus filmeket, és sorozatokat az nem fogja tudni megállni hogy egy az egyben megnézze a 8 részt. Negatív kritikákkal nem mértek egyet véleményem szerint ebben a témában sokkal nagyobb költségvetésű sorozatokat is leköröz ez az alkotás (csak ezt még nem lengi be akkora hype). 2019-ben jön a 2. Évad én már kíváncsian várom, mert mindenképpen nézni fogom.

 
ionlywearblack   2018. 05. 30.

Netflix sorozatokkal általában úgy járok, hogy elkezdek egy epizódot és utána felülök egy hullámra és végignézem az egészet, akár egy nap alatt. Ez történt a The Rain esetében is, azonban az átlagos mércét alig üti meg. Az alaptörténet szerint esni kezd az eső és ha bárki hozzáér belehal. A pilot hamar felvázolja az eseményeket, főhőseink akik testvérek egy bunkerban ragadtak. Később pedig a testvérpár történetét és útját ismerhetjük meg. A történetről nehéz lenne spoilermentesen írnom, így erről előjáróban ennyit. Néhány epizód lendületesen vitt előre, nagy kő esett le a szívemről, hogy ez nem egy átlagos posztapokaliptikus sorozat. Azonban a kő alighogy lekerült, valóságos "láttam már ezt a jelenetet" kőzáporral dobáltak meg. A cselekményszál sok helyen, zsákutcákba fut, sokszor érződik az alkotók sem tudják, merre szeretnék terelgetni a szereplőiket. Simone (Alba August), Rasmus (Lucas Lynggaard Tønnesen) állandó küzdelmei érdektelenségbe fulladnak. A testvér páros nem működik dinamikusan, a sorozat alatt egy pillanatig sem éreztem azt, hogy ők testvérek lennének. Maga a főszereplők lettek a legérdektelenebb karakterek sajnos. A történet folyamán a flashbackekből ismerhetjük meg a mellékszereplők múltjait. Néhány történet igazán az ezt a részt kiveszem innen-ezt pedig onnan és hátha működik kútból származik. Azonban vannak igazán értékes karakterek. Martin (Mikkel Boe Følsgaard) karaktere igazán emberi, nem tűnik csupán filmes máznak. Benne láttam igazi fantáziát. Patrick (Lukas Løkken) is egy csiszolatlan gyémánt, benne is vannak lehetőségek sajnos azonban nem kap elég játékidőt, a testvérpár megmagyarázhatatlan, irracionális cselekedetei elviszik az időt. Aki rajong ezért a témáért meg fogja nézni, azonban ha deja vu érzése támad ne magát hibáztassa! Vajon lesz következő évad vagy elmossa az eső? :)


 
dakod   2018. 05. 20.

Nagyon nehezen lendül be a sztori, és nem vagyok benne biztos, hogy érdemes ezt kivárni. Az alakítások alapvetően jók, remek karakterek vannak benne, de sajnos legalább ugyanennyi sablonfigura is, amik csak feleslegesen elvesnek az élményből.

 
Phalanx   2018. 05. 17.

Hát, én nagyon elkezdtem zabálni ezt a sorozatot. Annak ellenére, hogy kissé szkeptikus voltam, de nagyon hamar beszippantott. Érdemes belevágni, mert ez a hangulat egyszerűen fantasztikus, ami árad belőle!

 

2018. május 30-án a Netflix berendelte a sorozat a 2. Évadát. A 2. Évad várhatóan 2019-ben indul.

(Diesel)
 

A filmben lévő víztorony Søllerød Kirkseskov-ban található Dániában.

(Diesel)
 

Martin (Mikkel Boe Følsgaard), és Jean (Sonny Lindberg) szintén együtt szerepeltek az Örökösök (2014) harmadik évadjában Emil & Pitu néven.

(Diesel)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.