63% 38 szavazat
A Mindentudó

A Mindentudó

Onisciente
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
31
Szereplők (31)
15
Képek (15)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Egy városban, melynek lakóit a hét minden napján 24 órán át megfigyelik, egy technikusnak ki kell játszania a drónokat, hogy közelebb jusson egy gyilkossági ügy megfejtéséhez.

(qwer)

Ország: Brazília
Premier: 2020.01.29.

Sorozat áttekintés

1. évad (2020) - 6 epizód

Hol nézheted

Carla Salle
Carla Salle
Carla Salle
Carla Salle
Carla Salle
Carla Salle
Carla Salle
Carla Salle
Carla Salle
Carla Salle
Carla Salle
 
2021.03.02 Robinson76

legújabb vélemény

A Mindentudó sem tudhat mindent

Valahogy nem vagyok kibékülve a brazil sorozatokkal. Ezzel sem vagyok. Az alapkoncepció még csak-csak, a színészi játék és a cselekményvezetés azonban sehogy sem. Azt hinné az ember, hogy egy 6 részes minit meg lehet oldani feszesebbre, pörgősebbre vagy éppenséggel izgalmasabbra, de itt ennek sajnos nyoma sincs. Próbálkoztak ugyan a készítők, de ennek nyögés lett a vége...

0
 
2020.11.23 vadmeggymag

A biztonság illúziója

Ha elég sok Black Mirrort néztél, és szeretted, ez a sorozat is tetszeni fog. A nem túl távoli jövőben járunk, egy városban, ahol a Rendszer mindenkit figyel, szinte mint Kína nagyvárosaiban, de nem rögzített kamerákkal, hanem személyhez rendelt apró drónokkal. A felvételeket azonban emberek nem láthatják, csak a Rendszer értékeli. A bűnözés tehát megszűnt, életed minden pillanatát figyeli és rögzíti a mesterséges intelligencia, egy nem a megfelelő kukába dobott szemét miatt már büntetést kapsz. Nyomasztóan hangzik, a látszat mégis idillikus. Mindaddig, amíg nem történik egy olyan gyilkosság, aminek látszólag nincs elkövetője. Innen indulunk, és elég szép csavarokkal haladunk a megoldás felé. Jól kitalált sorozat, gondolkodtató, beleképzelheted magad a szereplők helyébe, van időd eltöprengeni, mit tennél a helyükben, mert annyira nem érdekesek (és nem is kifejezetten szimpatikusak), hogy minden idegszáladat lekössék, viszont nem is ül le, eléggé kiegyensúlyozott, feszesre van vágva, és ez nagyon jót tesz neki. Krimi, kis sci-fivel. Ha lesz második évad, nézni fogom. Nem mondom, hogy nem lehet benne ellentmondásokra lelni, de alapvetően egy jól felépített világ, semmi különös hibát nem rovok fel, az pluszban üdítő, hogy nem angol nyelvterületen játszódik.

1