Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
54%

Alapítvány (2021)

Foundation
Filmadatlap
 
35
Szereplők
10
Vélemények
5
Képek
2
Videók

Galéria (5)

Jared Harris

Videók (2)

 
G.Noir   2022. 09. 02.

legújabb vélemény

0

Az igazság az, hogy haragszom erre a sorozatra. Haragszom, mert a remek alapsztori és a gyönyörű kivitelezés miatt nem tudtam elengedni, pedig gyakran annyira vontatott és átgondolatlan, hogy egyes jeleneteket konkrétan átpörgettem. Olvastam és imádt... több»

 
Artúr   2022. 01. 18.

a nap véleménye

3
Egy másik szemüveg...

A látványos megoldások, a bámulatos képi világ és fantasztikus zenék miatt tudom ajánlani a sorozatot minden sci-fi-rajongónak. Az előttem szólóktól annyiban tér el a véleményem, hogy én egyszerűbben vizsgáltam a sorozatot. Persze nem vitatom az alap... teljes kritika»

 
Greta   2021. 11. 17.

2

Túl régen olvastam (gyermekkoromban) a könyveket, így nem is tudnék hozzájuk kötődő elvárásokat táplálni a film iránt. Egy rész van még hátra az évadból. Nagyon amerikai produkció, de ha ezt megbocsátjuk neki, akkor egy lélegzet-elállítóan látványos ... több»

 
nyers66 Nézhetetlen  2021. 12. 09.

2
Asimov nem engedte volna...

... hogy ez a film megjelenjen. Ahogyan az "alkotók" a témához hozzányúlnak, csoda, hogy a címet megtartották. Gyakorlatilag, ami az asimovi életműben évtizedeken keresztül következetesen tetten érhető, mindent elrontottak. Gyilkolászó és önpusztító érzelemeket mutató Dermezel, hisztiző Salvor Hardin és Gaal, a csillagvég átköltöztetése a Trantorról a Helikonra... Csak néhány dolog azok közül az értelmetlen és szükségtelen változtatásokból, amelyeket önkényesen követtek el az alkotók, és teljesen agyoncsapták vele Asimov eredeti módon felépített világát. Aki ismeri valamennyire az eredeti művet, annak bosszantó, és ez a minimum. Ennyi pénzből és eszközzel akár jó is lehetett volna, de a szerzők semmilyen alázatot nem mutatnak. Így a cím pusztán marketingfogás. A dolog érdekessége, hogy párhuzamosan a sorozat megjelenésével mutatták be Herbert Dűnéjének filmadaptációját, ami nekem arra bizonyíték, hogy igenis meg lehet csinálni, hogy az eredeti mű értékeire alapozva készüljön el egy munka. Na, az "Alapítvány"-sorozat nem ilyen.

 
taba   2022. 01. 21.

1
Remek atmoszféra

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem olvastam Asimov műveit, számomra a sorozat megnézése elvárások nélküli volt. Kellemesen csalódtam, nagyszerű atmoszféra, dráma, intrika, szerelem, újszerű megoldások, pl. a klón császárok és az ebből adódó megosztott uralkodói gondolkodásmód, a jövő jóslása számokkal stb. Számomra az elmúlt évek legjobb sci-fi sorozata az Alapítvány.

 
Buffy   2021. 07. 16.

1

Teljesen tönkretették a könyveket. Inkább olvassátok az eredetit!

 
Tamás Károlyi   2021. 09. 26.

2

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Két rész után még nem lehet teljes véleményt írni, de ez a sorozat az Alapítvány könyvekre csak kicsit hasonlít. A könyvek szereplőit összekeverik, hiszen Raych már meghal, mire Gaal belép a történetbe, Demerzel nem nő, hanem férfirobot, nincs benne ... több»

 

Három fontos férfi szerepet nők alakítanak a sorozatban: Salvor Hardin, Gaal Dornick és Eto Demerzel, bár Demerzel nem szerepel az eredeti trilógiában.

(Hupka Adrián)
 

Isaac Asimov regénysorozata alapján készült a sorozat.

(Hupka Adrián)
 
Nem tudok különbséget tenni, hogy azoknak ajánlom-e inkább, akik ismerik a könyveket, vagy azoknak, akik nem, mert teljesen szubjektív szempontok fognak érvényesülni abban, hogy bejön-e. Tegyetek vele egy próbát. Egyébiránt nagyvolumenű, az egész emberiség sorsát érintő sci-fi történetek kedvelői megtalálják benne számításukat. több»