Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Érkezés a sötétségbe (2020)

Into the Night
Filmadatlap
 
27
Szereplők
4
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Galéria (13)

Videók (1)

 
Greta   2022. 02. 02.

legújabb vélemény

1

Nagyon izgalmas.

 
Robinson76   2020. 12. 23.

1
Mindig csak nyugat felé!

Ebben a szériában a napfény halálos az emberi szervezetre, és mivel a semmiből, váratlanul köszönt a Földre a veszély, az embereknek esélyük sincs arra, hogy menedéket keressenek és túléljenek. A sorozat központi eleme egyetlen dologra van kihegyezve: gyorsabban repülni nyugatra, mint ahogy felkelne a Nap. Ez viszont egyáltalán nem egyszerű, ráadásul a folyamatos repkedés mellett elég hamar kialakulnak a belső feszültségek a karakterek között, és ha mindez még nem lenne elég, az emberiség kihalásával folyamatosan szembesülniük kell a túlélni vágyóknak. A gépeltérítés és a nyugatra repülés a sötétben elég egyedi és jó elgondolás, a flashbackek segítségével frappánsan mutatják be a karakterek világvége előtti életét, és a döntéseikhez vezető motivációikat. A széria egyébként minisorozatként, viszonylag rövid részekkel dolgozva igen jól pörög, és nincs benne felesleges sallang. Szóval működik a dolog, és érdekes az átmeneti lezárás is, így várom a folytatást.

 
Miikeee166   2021. 02. 25.

1

Nagyon izgalmas, nem tudtam leállni vele, teljesen lefoglalt.

 
fester   2021. 05. 11.

0

Nem vártam, hogy ennyire jó lesz. A színészeknek külön dícséret jár. Ajánlom.

 

Jacek Dukaj azonos című regényének cselekménye nem azonos a sorozatéval. A (minden élőlény halálát okozó) kataklizma utáni, számítógépre lementett tudatok virtuális életével és történelmével foglalkozik. A repülős menekülés mindössze egy-két rövid bekezdés a könyv 47. oldalán, de alapötlettel szolgált a sorozat elkészítéséhez.

(Greta)
 
Az első évadot tehát mindenképpen érdemes megtekinteni, aztán hogy pontosan merre és hogyan tovább, azt meglátjuk 2021-ben. több»