74% 126 szavazat
A periféria

A periféria

The Peripheral
Filmadatlap
14
Vélemények (14)
35
Szereplők (35)
12
Képek (12)
3
Videók (3)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
7
Cikkek (7)
Fórum

Sorozat áttekintés

1. évad (1970) - 0 epizód
2. évad - 1 epizód

Hol nézheted

Chloë Grace Moretz
Chloë Grace Moretz
Gary Carr
Eli Goree
Louis Herthum
Chloë Grace Moretz
Gary Carr
Jack Reynor
Alexandra Billings
J. J. Feild
T'Nia Miller
Poppy Corby-Tuech
Jack Reynor
Chloë Grace Moretz

FILMINFÓ

A film a jövőben játszódik, amikor a technológia finoman megváltoztatta a társadalmat, és egy nő felfedez egy titkos kapcsolatot egy alternatív valósággal, valamint a saját sötét jövőjével.

(Hupka Adrián)

Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2022.10.21. | Amazon Prime Video (2022.10.21.)
 
2024.04.13 Rudikuss

legújabb vélemény

Csak a főszereplő kedvéért néztem meg

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A sorozat tényleg elég keszekusza! Legalább 2 rész kell hozzá, hogy nagyjából sejteni lehessen, miről is van szó! Hasonlatos a Mátrixhoz. Párhuzamos világok meg videójátékok, amiknek ma nagy divatja van, főleg a tizenévesek körében. Olyan felesleges, semmitmondó párbeszédeket, hablatyolást, sztorikat még soha életemben nem hallottam élő embertől, ami itt is csak az időt húzza, mint amik általában a sorozatokban elhangzanak, pedig ha bármelyikre is kíváncsi lennék, talán szólnék a szomszédomnak, hogy beszéljen direkt a gyerekkoráról! Kimondottan utálom, mikor összevissza rohangálnak az időben, előre 70 évet, hátra 3-at, előre 100-at, vissza 20-at... ez a sorozat tudtommal nem az időutazásról szól, mégis ez benne a leghétköznapibb dolog! És szerepel benne a sorozatok feltétlenül kötelező eleme is: leszbikusoknak feltétlenül kell lennie egy sorozatban, ahogy sötét bőrűeknek is és ázsiaiaknak is, hagy szokják a gyerekek, talán maguk is kedvet kapnak egy leszbi show-hoz! Én nekem úgy látszik, szerencsém volt, mert 50 év alatt az életben nem találkoztam eggyel sem! De ma már ez kimondottan erénynek számít!

0
 
2022.11.02 fankbringa

a nap véleménye

Egy szuperkütyü a számítógép végére

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Van egy kislány, aki elég felnőtt gondolkodású hozzá, hogy ismerje saját képességeit és határait. Van hozzá egy tesó, akiről persze majdnem neki kell gondoskodni, mert kissé lecsúszott, és van dráma a beteg anyuka képében. Minden adott egy középszerű... Teljes kritika

1
 
2023.08.21 kabel

A jövő unalmas

Vontatott, nyújtott, altató. Az évad első feléig jutottam, de egyszerűen túl unalmas volt a dolog. A karakterek nem érdekesek, a konfliktusok nem érdekesek, annak ellenére, milyen menő volt a bemutatott lehetetlen technológia. A sorozat jövőképe is többnyire hiteltelen volt számomra, sok elemnek mintha csak stilisztikai célja volna, és nem volt organikus része a világnak, egyszerűen csak nem illet bele a világba. Sajnos a karakterek hasonlóan kilógnak, a két főszereplő totál érdektelen és antipatikus.

0
 
2022.10.21 Tonyka

Hiánypótlás mesterfokon

Chloe Moretz az a színésznő, akinek van egyfajta érdekes kisugárzása. Szó sincs arról, h a klasszikus agyonsminkelt ügyeletes cicababa lenne. A kisugárzása nekem Drew Barrymore-hoz hasonló. Középszintű színésznő számomra, mégis ígéretesek, amikben szerepel. Persze vannak rémesen rosszul sikerült darabjai is, de átlagban közepesek a filmek is, amiben szerepel. A bemutató felkeltette az érdeklődésem, nem az ő személye, hanem pár kocka megragadott. Végre olyan sci-fi, amiből alig van manapság. Igaz ez a mozira és a streaming szolgáltatókra is. Ha van is hasonló, azok messze elmaradnak minőségben, látványban. A történet egyelőre teljesen rendben van. Sokat nem tököltek a bevezetéssel, nagyon hamar bedobnak minket az akció forgatagába. Meglepő, mert a másfél, kétórás mozifilmek szoktak ilyen sebességre kapcsolni. Nagyon jók a kütyüzések, imádom, amikor hasonlóképpen jelenítik meg a jövőbeli dolgokat. Autók, környezet, szerkezetek, szavunk nem lehet. Tényleg nagyon rendben van, a minőségről olyan címek ugrottak be, mint a Különvélemény, az új Emlékmás, az Utazók. Persze nem tudjuk még, mire megy ki a játék, érezhető, hogy valami világmegváltó dolog húzódik a háttérben. Nincsenek még válaszok sok mindenre, miért pont ő stb. Remélem marad ez a minőség. Kép, hang remek, a két rész alapján nagyon rendben van, de kiderül a végére.

0
 
2022.11.18 Robinson76

Lehet, hogy még visszatérek

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az első epizód egészen megnyerő volt, egészen a 60. percig. Aztán a semmiből előkerült, majd a semmibe veszett 2 szuper járgány, és akkor már tudtam, hogy hiába az amúgy remek látvány és a korrekt rendezés, engem egyelőre elveszített a széria. Nekem ez egy kicsit sok volt, mert szeretem, amikor nem rugaszkodnak el ennyire a valóságtól. Ugyan nem mondtam le teljesen róla, de kivárom, amíg lefut az évad, aztán lehetséges, hogy adok neki egy második esélyt. Talán valaki majd meg tud győzni róla, hogy érdemes.

0
 

A sorozat William Gibson 2014-es, azonos című sci-fi krimi-thriller regénye alapján készült. Szerző: Hupka Adrián

#1