A 17 legjobb sorozat, amit magyarul nézhetsz az Amazon Prime-on

Az Amazon Prime Video-n az utóbbi hónapokban egyre több magyar tartalom vált elérhetővé, köztük számos igazi gyöngyszemmel nem csak a filmek (a toplistánkat itt találod), de a sorozatok világából is. 

2021.05.15   olvasottság: 38529x   szerző: hp  

Bár az Amazon egyelőre magyar tartalom terén nem tud vetekedni a Netflix-szel vagy az HBO Max-szal, bőven akadnak olyan eredeti szériák a platformon, melyek miatt érdemes átböngészni a kínálatot. 

Egy kis segítséget szeretnénk nyújtani a számotokra, így összegyűjtöttük az Amazon Prime műsorkínálatában található sorozatokat, amelyeket már magyarul is nézhettek. Ráadásul a bővebb információk, fotók és előzetesek mellett egy részletes ajánlót is írtunk mindegyikhez, hogy ezzel is segítsünk a döntésben. Az olyan húzócímek, mint A térség, A fiúk vagy az Elveszett próféciák számos rejtett kincset is bemutatunk, köztük azokkal a legújabb premierekkel, melyek kiérdemelték a helyüket a rangsorban.

Keressétek fel kedvencetek mafabos adatlapját, amelyen a “Lejátszás az Amazon Prime Video-n” gombra kattintva közvetlenül el is indíthatjátok az általatok kiválasztott műsor, amennyiben van előzizetésetek a streaming szolgáltatónál. 

(legutóbbi frissítés: 2022. 06. 29. - Chloe)

 

#17

57 Chloe  (2022)

(1)

dráma | misztikus

Amazon Prime Video

Becky még mindig az édesanyjával él, félmunkaidőben dolgozik. Az Instagramon található tökéletes képekhez és életekhez méri a sajátját, és kényszeresen visszatér az egyik... több»

A Chloe egy hatrészes brit pszichológiai thriller sorozat, melynek főszereplője egy fiatal nő, Becky, aki még mindig az édesanyjával él. Becky megszállottja az Instagramnak, és kényszeresen visszatér az egyik felhasználó fiókjához. Becky szüntelenül figyeli Chloéé (Gilbert) látszólag tökéletes életét a közösségi médián keresztül. Amikor azonban Chloe hirtelen meghal, Becky azon vágya, hogy megtudja, mi áll a haláleset hátterében, arra készteti, hogy új személyazonosságot vegyen fel, és "véletlen" találkozást szervezzen Chloe legjobb barátnőjével, Liviával (Bennett-Warner), és beszivárogjon Chloe szűk baráti körébe. Pazar kritikai fogadtatású széria, tényleg kihagyhatatlan.
#16

dráma | romantikus

Amazon Prime Video

Szerelmi háromszög egy lány és két testvér között. Történet az első szerelemről, az első szívfájdalomról és egy tökéletes nyár varázsáról. több»

Egy coming-of-age romantikus dráma sorozat, mely Jenny Han azonos című regényén alapul, és melynek már a premierje előtt bejelentették a második évadát. A történet szerint egy nyári vakáción a családi barátaik tengerparti házában Belly újra találkozik barátaival, Jeremiah-val és Conraddal, és belebonyolódik egy szerelmi háromszögbe. A széria kiváló kritikai fogadtatásban részesült, a romantikus vígjátékok kedvelőinek kihagyhatatlan darab.
#15

sci-fi

Amazon Prime Video

Egy kisváros lakóinak életét teljesen keresztülszövi egy gép, amely segít felderíteni az univerzum rejtélyeit.

Furcsa, de drámában gazdag széria, ami manapság kevés sci-fi sorozatra jellemző. A történet egy csapat ember körül bontakozik ki, akik egy kisvárosban élnek, amely egy olyan gépezetre épült, amelyet az univerzum rejtélyeinek feltárására építettek. Amikor furcsa jelenségeket tapasztalnak, kénytelenek utánajárni a gép valódi rendeltetésének, és annak, hogy mi lehet az ő szerepük a dolgok nagyobb összefüggésében.
#14

79 Nincs titok  (2014)

(2)

dráma | vígjáték

Amazon Prime Video

A sorozat középpontjában egy kaliforniai zsidó család áll, melynek családfője, Mort 63 évesen dönti el, hogy felvállalja transzneműségét családja előtt. Gyermekei... több»

Ebben a sorozatban Jeffrey Tambor egy olyan karaktert alakít, aki (nem épp fiatalon) úgy dönt úgy, hogy nővé válik, és láthatjuk, hogy ez a döntés hogyan hat a családjára a lehető legviccesebb és legmegrendítőbb módon, beleértve egy idős nő fájdalmát, aki rájön, hogy életének nagy részét férfiként élve elpazarolta. Ez egy nagyívű családi dráma, amely úgy meséli el a történetét, hogy minden karaktert méltósággal és emberségesen mutat be. Senki sem válik ‘szentté’, de minden szereplő túllép a gyarlóságain. Néha szomorú és tragikus, máskor diadalmas, röviden: fájdalmasan szép sorozat.
#13

80 Homecoming  (2018)

(2)

dráma | thriller

Amazon Prime Video

A Homecoming egy pszichológiai thriller, amely Heidi Bergman (Julia Roberts) szociális munkáson és Walter Cruz (Stephan James) veteránon keresztül mutatja be a háborúból... több»

Julia Roberts első tévés szerepe a Mr. Robot alkotójának, Sam Esmail thriller sorozatában. Előző munkájához hasonlóan Esmail a rajongókat is a sötétben tartja, így rengeteg fordulatra és cliffhangerre számíthatunk ebben a minisorozatban, amely egy félrevezetett tanácsadóról szól, aki a háborúból hazatérő veteránokon szeretne segíteni, miközben a vállalatnak, amelynek dolgozik, sötét tervei vannak. A második évadban Janelle Monae egy olyan nőt alakít, aki elvesztette az emlékezetét, és a múltja után kutat, amely ugyanahhoz a vállalathoz kötődik, amelynek Roberts az első évadban dolgozott.
#12

dráma | sci-fi | thriller

Amazon Prime Video

A Philip K. Dick regénye alapján készült sci-fi sorozat annak lehetőségét veti fel, hogyan alakult volna Amerika helyzete, ha a második világháborút a németek a japánok oldalán... több»

A sorozat Phillip K. Dick 1962-es, azonos című regényén alapul. A történet egy alternatív, disztópikus világban játszódik, ahol Németország megnyerte a második világháborút. Alapvetően a keleti partot a németek, a nyugati partot a japánok szállták meg, és a kettő között egy senki földje van. A Ridley Scott és Frank Spotnitz ( X-akták) által készített sorozatban a különböző szereplők a megszállással szembeni ellenállás megteremtésén dolgoznak, és "tiltott filmhíradókat" gyűjtenek, amelyek azt az alternatív történelmet mutatják be, amelyben a szövetségesek megnyerték a háborút, hogy felfedjék a nagyobb igazságot. Egy feszült és gyakran erőszakos disztópikus thriller, amely rengeteg csavarral és fordulattal várja a nézőket.
#11

90 Hiány  (2019)

(2)

animáció | dráma | fantasy

Amazon Prime Video

Egy nő, miután felépül egy autó balesetben elszenvedett sérüléseiből, rájön, hogy különös kapcsolata van az idővel. több»

A BoJack Horseman alkotója, Raphael Bob-Waksberg és az író, Kate Purdy újra összeálltak egy felnőtteknek szóló animációs sorozatra, amelynek főszereplői Rosa Salazar és Bob Odenkirk. A sorozat Alma, egy autóbalesetet szenvedett fiatal nő útját követi, aki lassan kezdi elveszíteni az eszét. Kénytelen megkérdőjelezni a valóságról alkotott képét, amikor apja (Odenkirk) évekkel a halála után újra felbukkan, és arra ‘kényszeríti’, hogy kiderítse, hogyan halt meg, és miért tűnik úgy, hogy képes az időutazásra. A valósághű animációs technikával, a rotoszkópiával készült széria szürreális utazásra invitálja a nézőket térben és időben. Sötét humorú produkció, kötelező darab.
#10

dráma | krimi

Amazon Prime Video

A sorozat főhősének karakterét Michael Connelly krimiíró alkotta meg, regényről regényre. Bosch nyomozó kalandjai ezen történetekből épülnek fel. A sorozat cselekménye... több»

Titus Welliver a főszereplője ennek a zsarus sorozatnak, amely egy renegát nyomozóról szól, akit néhány kísértetiesen hátborzongató gyilkosság megoldásával bíznak meg. Harry Bosch egy volt katona, aki tiszteli a szabályokat és olthatatlan szomjúsággal keresi az igazságot. Minden évadban olyan ügyet kap, amely veszélyezteti gondosan kialakított világképét, és gyakran összeesküvések és korrupt zsaruk közt kell megtalálnia az útját. Bár a téma sötét, de Welliver lubickol a szerepében, ezért is érdemes mindenképp megnézni ezt a krimisorozatot.
#9

88 A térség  (2015)

(4) (9)

dráma | misztikus | sci-fi | thriller

Amazon Prime Video

A távoli jövőben Josephus Miller nyomozó feladatot kap: meg kell keresnie egy eltűnt örököst - Juliette Andromeda Maot. Küldetését megosztja James Holden kapitánnyal, aki... több»

Ez a sci-fi űreposz, amely a közkedvelt könyvsorozaton alapul, új otthonra talált az Amazonon a negyedik évaddal, miután a Syfy 2018-ban törölte. A térség a jövőben játszódik, amikor az emberiség már gyarmatosította a Naprendszert, és három főszereplő köré épül: Chrisjen Avasarala, az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagja, Josephus Miller rendőrnyomozó és James Holden hajótiszt. Ők hárman egy olyan összeesküvés felgöngyölítésén dolgoznak, mely megtörheti a békét. Tele van akcióval és thriller-szerű fordulatokkal, de az emlékezetes, jól kidolgozott karakterek miatt ezt a szériát mindenképpen meg kell nézni.
#8

88 A fiúk  (2019)

(13) (9)

akció | krimi | sci-fi | vígjáték

Amazon Prime Video

Egy titkos CIA-alakulat feladata az, hogy kordában tartsa a szuperhősöket - bármi áron.  több»

Karl Urban a főszereplője ennek a vad, véres, vulgáris szuperhősös kalandnak, amelyet Seth Rogen, Evan Goldberg és Eric Kripke, a showrunner készített. A Garth Ennis képregénysorozatán alapuló sorozat sötétebb szemmel nézi a természetfeletti képességekkel megáldott hősöket, akikért mindannyian rajongunk. Urban durva igazságosztója egy senkivel (Jack Quaid) áll össze, akinek tönkreteszi az életét egy csapat korrupt szuperhős. A humor csípős és éles, az akció remek, a színészek pedig tündökölnek a szerepeikben.
#7

75 A szélhámos  (2015)

(2)

dráma | krimi

Amazon Prime Video

Marius nemrég került ki a börtönből, ahol tulajdonképpen ellopta cellatársa személyazonosságát. Így hát most Pete néven készül újabb gaztettekre, de a célkeresztbe ezúttal... több»

A szélhámos alkotói David Shore (Dr. House) és Bryan Cranston (Breaking Bad/Totál szívás), aki egyben a sorozat rosszfiúja is. Humoros, gyors tempójú történetvezetés jellemzi a szériát. A történet szerint a nemrég szabadult elítélt Marius (Giovani Ribisi) 100 000 dollárral tartozik egy aljas gengszternek, ezért egy connecticuti kisvárosban bujkál, és börtöntársának, Pete-nek (Ethan Embry) adja ki magát. Pete három évnyi börtönsztorijával felfegyverkezve Mariusnak - aki karrierje révén szélhámos - nem okoz gondot beilleszkedni Pete családjába, akik 11 éves kora óta nem látták az igazi Pete-et. Marius kihasználja a helyzetet, és megpróbál ellopni 100 000 dollárt a család széfjéből, és visszafizetni a tartozását Vicknek, mielőtt Vick levágja Marius bátyjának ujjait. Tökéletes karakterépítés jellemzi a sorozatot, tényleg nem lehet abbahagyni, ha egyszer belevágsz.
#6

90 Feltöltés  (2020)

(5)

misztikus | sci-fi | vígjáték

Amazon Prime Video

Egy férfi kiválaszthatja, hová menjen halála után, miután tudatát feltöltik egy virtuális világba. Szépen lassan alkalmazkodik új életéhez, és összebarátkozik ápolójával... több»

Greg Daniels, a zseni, aki olyan sorozatok mögött áll, mint A hivatal és a Városfejlesztési osztály. A Feltöltéssgel egy sötétebb sci-fi komédiát álmodott meg a halálról és arról, ami utána vár az emberre. Robbie Amell egy olyan férfit alakít, aki meghal, és úgy dönt, hogy a tudatát töltsék fel egy digitális túlvilágba. De a dolgok nem olyan idilliek, mint remélte, és a létezése csak bonyolódik, amikor beleszeret az élő ügyfélszolgálatosba.
#5

dráma | vígjáték

Amazon Prime Video

A ötvenes évek Amerikájában egy átlagos háziasszony úgy dönt, hogy stand up komikus lesz. Miriam "Midge" Maisel egy eszes, szép és életteli zsidó lány, aki előtt egyenes pálya... több»

Egy zseniális, okos, közönségkedvenc, gyors vígjáték, némi drámával. Az 1950-es évek New Yorkjában játszódó történetben Rachel Brosnahan (Kártyavár, Manhattan) Miriam "Midge" Maiselt alakítja, a tökéletes, felső Westside-i feleséget, aki - miután a férje elhagyja - inni kezd, a színpadon találja magát, és egy lepukkant klubban ad fergeteges, káromkodásokkal teli előadást. A klub egyik embere, Susie Meyerson (Alex Borstein) azonnal felfigyel rá, így miközben az otthoni élete darabokra hullik, Miriam azon kapja magát, hogy stand-up komikusként próbál karriert építeni egy olyan korban, amikor a nők nem igazán voltak szívesen látott vendégek a színpadon. A sorozat ötvözi a komédiát, a feminizmust és egy kis stand-up történelmet, miközben óriási szíve van, és bármikor meg tud nevettetni, Brosnahan pedig egyszerűen lenyűgöző a főszerepben.
#4

92 Bolhafészek  (2016)

(6)

dráma | vígjáték

Amazon Prime Video

Hat részes komédia sorozat, amelyet egy díjnyertes színdarab alapján készítettek. A főszerepben egy fiatal nőt ismerhetünk meg, aki igyekszik megbirkózni azokkal a... több»

A Londonban játszódó Bolhafészek főszereplője a lenyűgöző Phoebe Waller-Bridge (nem mellesleg ő készítette a sorozatot is). A történet egy fiatal nőről szól, aki megpróbál eligazodni a modern londoni életben. Ez a ‘hivatalos’ leírás azonban nem sokat árul el arról, hogy egy szexuálisan fondorlatos, és meglepően elgondolkodtató szériáról van szó a gyászról és a magányról, amely olyan gyorsan elrepül (minden évad csak hat félórás epizódból áll), hogy a nézők azt fogják kívánni, bárcsak tovább tartana az élmény. A sok gyomros után azonban a sorozat mindig képes arra, hogy újra megnevettessen minket. Valóban az elmúlt évek egyik legkülönlegesebb, legeredetibb vígjátéka.
#3

96 Góliát  (2016)

(3)

dráma

Amazon Prime Video

Egy megbukott és tönkretett ügyvédet egy olyan üggyel bíznak meg, amely segíthet visszaszerezni hírnevét, és egyúttal a boszúra is lehetőséget biztosít... több»

A Góliát egy régivágású jogi thriller egy ikonikus televíziós írótól, David E. Kelley-től (Jogi játszmák) Billy Bob Thornton főszereplésével, aki Golden Globe-ot nyert az alakításáért. McBride egy alkoholista, lecsúszott ügyvéd, akinek az ölébe pottyan egy ügy egy nagy technológiai cég ellen. Az ügy másik oldalán McBride egykori cége, volt felesége (Maria Bello) és régi jogi partneréből lett nemezise (William Hurt) áll. Ahogy már említettük, egy régimódi, jól összerakott, jól játszott és lebilincselő tévésorozat rosszfiúkkal, erkölcsileg megkérdőjelezhető jófiúkkal és egy erős mellékszereplőgárdával. Darálásra az egyik legjobb.
#2

akció | dráma | thriller

Amazon Prime Video

Jack Ryan CIA ügynök veszélyes küldetésre indul, amikor megpróbálja felderíteni a terroristák kommunikációs csatornáit. több»

John Krasinski A hivatal után visszatért a tévézéshez, de a korábbi szerepéhez képest egy nagyon más karakterrel. Ő alakítja ugyanis a híres CIA-elemzőt, Jack Ryant ebben a sorozatban. A feltörekvő ügynök önbizalma gyakran vezet ahhoz, hogy összeütközésbe kerül a feletteseivel, például főnökével, James Greerrel (az egyébként zseniális Wendell Pierce). Az első évadban Ryan beépül egy aljas terveket szövögető terrorista sejtbe, miután felfedezi, hogyan kommunikálnak egymással a bűnözők, de amikor terepre kell mennie, a dolgok veszélyessé válnak.
#1

fantasy | vígjáték

Amazon Prime Video

Angyalok, démonok, egy 11 éves Antikrisztus, egy boszorkány - és a közelgő Armageddon.  több»

David Tennant és Michael Sheen a főszereplői Neil Gaiman fantasy művének pokolian szórakoztató adaptációjának. Tennant alakítja Crowley-t, egy démont, aki az elmúlt 6000 évet egyfajta rocksztárként élte a Földön. Sheen játssza angyali megfelelőjét, Aziraphale-t, egy bumfordi szeráfot, aki szintén a Földet tekinti otthonának, és vonakodva barátságot köt halhatatlan ellenségével. Kettejüknek össze kell fogniuk, hogy megakadályozzák, hogy az Antikrisztus - egy oxfordi srác Shire-ben - hatalomra kerüljön, elpusztítsa a világot, és ami a legfontosabb, Crowley best of Queen válogatáskazettáját.