Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
91%

A fiúk (2019-2021)

The Boys
Filmadatlap
 
58
Szereplők
11
Vélemények
110
Képek
7
Videók

Galéria (110)

Videók (7)

 
BThomi   2022. 03. 19.

legújabb vélemény a nap véleménye

2
Antihősök?!

Sorozatról ritkán szoktam kritikát megfogalmazni, de ez az a fajta, ami kikívánkozik belőlem is. Érdekes és tetszetős a mai divatos szuperhősfilmek idejében egy görbetükröt állító sorozatot mutatni, ami telis-tele van DC-Marvel utalásokkal és képen k... teljes kritika»

 
Robinson76   2020. 12. 17.

0
A szuperhős-kultúra kritikája

Ez bizony nem egy megszokott szuperhősös széria, de nem ám! Inkább egy brutálisan véres anti-szuperhős akció-dráma. Több száz szuperhős éli világát szerte Amerikában, akikre egy komplett iparágat húztak fel, és évi 300 millió dollár fejében bármelyik város kibérelhet magának egy ilyen szuper képességekkel megáldott celebet. A szuperhősök nem a történetnek a központi elemei, csupán eszközök, hogy fontosabb témák is kibontásra kerülhessenek. Nem igazán vicces, inkább polgárpukkasztó, nem igazán akció dús, de kellően izgalmas és roppant szórakoztató.

 
Greta   2019. 11. 28.

1

Jó érzés, hogy a mindent elöntő szuperhős-kultúra mellett Amerika kitermelte a saját önkritikáját is -szinte azonnal, és milyen tehetségesen! Miközben a modern világ minden szánalmas ellentmondását rátolja a nézőkre, nem felejt el izgalmas, szórakozt... több»

 
iq.csabi   2019. 10. 06.

1

Fantasztikusan jó sorozat. Nagyon nem az a tipikus szuperhősös történet. Nagyon nagy társadalom kritikát ad egy két helyen a sorozat és jól mutatja be, hogy milyen világban is élünk valójában. A karakterek erősek, de Karl Urban különösen jól hozza Butchert.

 
norveeg   2020. 11. 18.

1

Annyira fantáziátlan, klisés, amerikai íze van már a legelején, ahova a közepesen fordulatos sorozatok csak a harmadik évadra jutnak el. Három epizódot bírtam. 3/10

 
Supe-Homelander   2020. 10. 01.

1
Szuperhősök

A "The Boys" sorozat nem a már jól megszokott jó és gonosz oldalt mutatja be, ahogy azt megszokhattuk már akár a Marvel, akár a DC filmadaptációktól. Itt nem veszi körbe a szuperhősöket holmi varázslatos aura, inkább megmutatja, hogy milyen gyarlók é... teljes kritika»

 
chakany   2021. 04. 26.

1

Nagyon tetszett. 2 nap alatt 2 évad lement. Szeretem a szuperhős filmeket, de ez nem csak arról szól. Valójában egy hatalmas társadalomkritika, és megmutatja, mi mozgatja a világot. Mi van, ha egy cég magasra tör, és már bármit megtehet. És a politik... több»

 

A nyugdíjas CIA ügynök, Grace Mallory eredetileg Greg Mallory volt a képregénysorozatban.

(Thibo84)
 

Jim Beaver a Robert Singer nevű karaktert játssza. Az Odaát című sorozatban Bobby Singert alakítja.

(Thibo84)
 

Hughie barátnőjének a neve, Robin Ward egyértelműen Dick Graysonra utal, más néven Robin vagy Éjszárny.

(Thibo84)
 

A Csillagfény új jelmezének tervezője A Hihetetlen családból származó Edna jelmeztervező karakterén alapszik.

(Thibo84)
 

A sorozatnak enyhítenie kellett a drogokat, az ostobaságot és intim jeleneteket, ami jellemző a képregényekre.

(Thibo84)
 
A The Boys egy jóleső nyárközépi beöntés, amely kimossa az emésztőrendszerünkből az idealizált vagy éppen idealizálva realizált szuperhősök megdermedt, becsomósodott lepedékét. több»
 
Egy ideje már a szuperhősfilmek is reflektálnak saját kvázi-zsánerükre vagy éppen a szuperhős lét elviselhetetlen könnyűségére. Mégis kevés olyan alkotás akad, ami a The Boys-hoz hasonlóan állít görbe tükröt nem csupán a jelmezes igazságosztók, de életünk szinte minden területe elé. több»