85% 147 szavazat
Feltöltés

Feltöltés

Upload
Filmadatlap
7
Vélemények (7)
40
Szereplők (40)
15
Képek (15)
2
Videók (2)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum
Lejátszás
indingo  

Sorozat áttekintés

1. évad (2020) - 10 epizód
2. évad - 7 epizód
3. évad (2023) - 8 epizód

Hol nézheted

FILMINFÓ

Egy férfi kiválaszthatja, hová menjen halála után, miután tudatát feltöltik egy virtuális világba. Szépen lassan alkalmazkodik új életéhez, és összebarátkozik ápolójával a való világból. Viszont kérdések merülnek fel benne halálának körülményeit… Több


Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2020.01.05.
 
2023.11.26 Alexa

legújabb vélemény

Szórakoztató kis elmehabfürdő

Gondoltam, ha a jövőben játszódik, már megéri belenézni. Nos, és pár nap alatt ledaráltam a sorozatot. Izgalmas? Nem. De valahogy mégis annyira lekötött a teljesen más világban való hétköznapi élet, hogy nézette magát. Ötletes, és meglepően jó poénokkal tűzdelt. Könnyed... pedig mégis csak az emberi lét vége van a főszerepben, hiszen érdekes gondolat, hogy halálunk után a technikának köszönhetően valahogy mégis tudnánk kommunikálni a szeretett halottainkkal. Sőt... nem csak beszélgetni velük. Rengeteg morális kérdés is felmerül az emberben közben, vajon ez tényleg jó, vagy rossz lenne... és persze a kapitalista világról is remek tükröt mutat az egész sorozat. Azt nem mondanám, hogy mély nyomot hagyott bennem, de tényleg lekötött és kikapcsolt, és remek karakterek vannak benne. Szórakoztató, és ajánlom. Főleg aki szereti az ilyen típusú alapsztorit, ami a jövőben játszódik.

1
 
2022.02.19 indingo

Feltöltés, ami valóban feltölt

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Sokat nem tudtam a sorozatról, mikor elkezdtem nézni. Az hamar körvonalazódott, hogy egy sci-fi sorozat, amely a nem is olyan távoli jövőben játszódik, amikor a technikai már olyannyira fejlett, hogy önjáró autók vannak, vagy magunk nyomtathatjuk azt az ételt, amit megkívántunk. Digitalizálni lehet a lényünket, a személyiségünkkel, emlékeinkkel együtt egy különleges világba, ahol - ha persze van pénzünk - akkor azt csinálunk, amit csak akarunk, és segítségünkre van egy angyal is, aki lesi minden kívánságunkat. Régen láttam ennyire jól építkező sorozatot, amelyben minden részben egyre többet tudunk meg erről a világról, a feltöltöttekről és azokról, akik csak élik élőként a szürke hétköznapokat. Számtalan apró ötlet van a sorozatban, ami a legvégéig kitart, tehát nem puffogtatják el az első részekben a rakétákat. A karakterek igazán kedvelhetőek és fejlődőképesek. A humora zseniális, bár néha kicsit nyers. Mindamellett, hogy megnevetteti a nézőt, van benne valami fájdalommal kevert keserűség. Nem minden olyan csodás, mint aminek látszódik, és vajon pénzzel mindent meg lehet venni? Valóban ez a jövő vagy már a jelen is? A második évadra már jó ideje várni kell, de várhatóan az év első negyedévében az Upload-rajongók nyomon követhetik kedvenceik újabb kalandjait.

3
 
2022.04.14 Lóri Ádámcsik

Elgondolkodtató

Nagyon jó kérdéseket vet fel a film. Sokszor elgondolkozik az ember, hogy mennyi mindene van és mégsem hálás érte annyira, mint kellene. Mind a történet, mind a szereplők, mind a hangulat szuper. Ha valaki egy keserédes sorozatra vágyik, akkor a Feltöltés tökéletes.

0
 
2021.04.19 SztarkTóni

Nagyon szórakoztató és rá lehet kattanni. Ha valami könnyedre vágysz, nagyon ajánlom.

0
 
2020.07.08 Bady

Első ránézésre egy unalmas romantikus történetnek tűnhet, de a háttérben nagyon mély és komoly mondanivaló húzódik. Könnyed, mégis intelligens sorozat.

0