Ma debütál az Amazon Prime kínálatában az az új sci-fi sorozat, amelyet nem akármilyen rendezőpáros hozott össze és amely nem akármilyen főszereplőt tud felmutatni. De mit lehet tudni az ígéretes A periféria című sorozatról?

A sztori

A sorozat William Gibson 2014-es azonos című regényének feldolgozása. A történet a nem túl távoli jövőben játszódik, főhőse pedig Flynne Fisher, aki hogy némi extra bevételre tegyen szert nem túl jövedelmező főállása mellett, éjszakánként gazdag embereknek játszik videojátékokkal. Egy nap, amikor felveszi a VR-headsetjét, egy különös virtuális valóságba csöppen: egy 70 évvel későbbi Londonba, amely sötét jövőképet fest elé. A gond csak az, hogy rájön, ez nem virtuális valóság, hanem a tényleges jövő, amit egy titokzatos alak mutatott meg neki. Nyomozni kezd, ezzel viszont veszélybe sodorja saját magát és szeretteit is.

Kiket láthatunk benne?

Egyértelműen a sorozat legnagyobb húzóneve a főszereplő Flynne Fishert alakító Chloë Grace Moretz (galériánkban). Mellette a fontosabb szerepekben Jack Reynort, Gary Carrt, Eli Goree-t, Charlotte Riley-t, J. J. Feildet, Adelind Horant, T'Nia Millert, Alex Hernandezt, Austin Risingot és Amber Rose Revah-t láthatjuk.

Kik készítik?

Már évekkel ezelőtt tudni lehetett, hogy az Amazon Prime nyerte meg a jogokat, hogy a regényből sorozatot készítsen. A sorozat showrunnere Scott B. Smith, aki egyben a produceri feladatokat is ellátja. A rendezői széket többen is elfoglalhatták a 2021 márciusa és novembere között zajló forgatásokon. Az első epizódot az a Vincenzo Natali rendezte, akinek többek közt a Kocka című horrorklasszikust is köszönhettük. Mellette %Alrick Riley%, %Greg Plageman%, Jonathan Nolan, Lisa Joy, Athena Wickham és Steven Hoban is rendezett egy-egy epizódot.

Mikor láthatom?

A széria ma, október 21-én debütált az Amazon Prime-on. Ezt követően hetente érkeznek majd a további epizódok, a következő október 28-án, majd november 4-én. Az első évad december 9-én ér véget, ekkor debütált a nyolcadik, utolsó epizód.

dráma | sci-fi | thriller

A film a jövőben játszódik, amikor a technológia finoman megváltoztatta a társadalmat, és egy nő felfedez egy titkos kapcsolatot egy alternatív valósággal, valamint a saját... több»