Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Tizenkét dühös ember (1997)

12 Angry Men
Filmadatlap
 
14
Szereplők
6
Vélemények
4
Képek
1
Videók

Galéria (4)

George C. Scott
Jack Lemmon

Videók (1)

 
hsanya182   2018. 08. 17.

legújabb vélemény

1

12 ember vitájáról szól, akiken egy teremben el kell dönteniük, hogy a gyilkossággal megvádolt fiú bűnös vagy ártatlan. Érdekes pszichológiai szempontból, egy ember szembemegy a többség döntésével és megfelelő kommunikációval, feltételezéseivel, rend... több»

 
Zsceeeka   2017. 10. 31.

0

Ha nem is ér fel az 1957-es eredeti filmváltozattal, de mindenképpen említésre méltó ez a feldolgozás is. A színészek jól hozzák a vártat, ha nem is mind külön említésre méltók. Ezt a változatot is többször láttam és jó szívvel ajánlom.

 
rhamus   2015. 07. 18.

0

Ha van olyan film, amire azt tudom mondani, hogy nagyon nem tetszett akkor itt van egy. Leginkább a történet volt az, ami nagyon nem tetszett a többi még talán rendben is lett volna ez azonban elrontotta a szórakozásom.

 
Mmaarrttoonn   2016. 04. 03.

0

Elmélkedős, elgondolkoztató film kiváló szinészekkel. Profi rendezés, profi színészek és érdekes ahogyan az elméleteket hallva megfordul a szereplők gondolkozása. Érdekes film.

 
Peeves112   2015. 08. 07.

0

Fel nem tudtam fogni, hogy miféle film is ez. Az elején laposan kezd és ezt a tendenciát tartja is. Annyira untam magam hogy max. egy 30-40 percet voltam képes NAGY nehezen végig nézni. Bűn volt minden, ami ebbe a filmbe belekerült, se értelmes sztori se semmi.

 
szupertirpák   2015. 02. 09.

0

Lényegében az 1957-es eredeti újraforgatása, betűről betűre, épp ezért annál egy fokkal sem rosszabb. És épp ezért felmerül a kérdés, hogy mi értelme volt ilyen módon újra leforgatni az egészet, ezért lett csak 3 csillag. Az mindenesetre pozitívum, h... több»

 

A film jeleneteit időrendben forgatták.

(rbernadett)
 

A beszélgetés a pszichiáterről nem volt benne az 1957-es filmben.

(rbernadett)
 

Jack Lemmont Golden Globe-ra jelölték az alakításáért, de a díjat végül Ving Rhames kapta. Amikor a színész könnyekkel küszködve felment a színpadra, hogy átvegye a díjat, színpadra hívta Jack Lemmont is. Rhames ekkor bevallotta, hogy azután döntött úgy, hogy színész lesz, miután látta Lemmont játszani és ezzel átnyújtotta az idős színésznek a díját, aki végül kénytelen volt azt elfogadni.

(rbernadett)
 

A lakás elrendezése pontosan az ellenkezője az 1957-es filmben lévőjének.

(rbernadett)
 

A forgatókönyvíró, Reginald Rose írta újra a 43 évvel korábbi forgatókönyvét. Amikor megkérdezték tőle, hogy miért nem írt nőt az esküdtek közé azt válaszolta félig komolyan, hogy "akkor azt a címet kellett volna adnom neki, hogy Tizenkét dühös személy, ami azért nem lett volna olyan ütős."

(rbernadett)