71% 87 szavazat
Tizenkét dühös ember

Tizenkét dühös ember

12 Angry Men
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
14
Szereplők (14)
4
Képek (4)
1
Videók (1)
5
Érdekességek (5)
3
Díjak (3)
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
George C. Scott
Jack Lemmon

FILMINFÓ

A tizenkét esküdtnek, látszólag sima gyilkossági ügyben kell ítéletet hoznia. A vádlott bűnösségét annyi tökéletesen egybevágó tény bizonyítja, hogy az egyik esküdtben felmerül a gyanú: a dolog túlságosan is egyszerű, és nem ártana alaposabban megbeszélni a tárgyalóteremben hallottakat. Kezdetben tizenegyen vannak egy ellen, ám a helyzet fokozatosan változni kezd, és percek múlva már nem is egy gyilkossági ügyről szól ez a feszült és izgalmas, eredetileg tévéjátéknak szánt darab, hanem a bennünk lévő előítéletekről, félelmekről, szerepeinkről, vagy éppen rejtegetni kívánt gyöngeségeinkről, egyszóval az Emberről.

Forgatókönyvíró: Reginald Rose
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 1997.08.17.
 
2018.08.17 hsanya182

legújabb vélemény

12 ember vitájáról szól, akiken egy teremben el kell dönteniük, hogy a gyilkossággal megvádolt fiú bűnös vagy ártatlan. Érdekes pszichológiai szempontból, egy ember szembemegy a többség döntésével és megfelelő kommunikációval, feltételezéseivel, rend... Több

1
 
2017.10.31 Zsceeeka

Ha nem is ér fel az 1957-es eredeti filmváltozattal, de mindenképpen említésre méltó ez a feldolgozás is. A színészek jól hozzák a vártat, ha nem is mind külön említésre méltók. Ezt a változatot is többször láttam és jó szívvel ajánlom.

0
 
2015.07.18 rhamus

Ha van olyan film, amire azt tudom mondani, hogy nagyon nem tetszett akkor itt van egy. Leginkább a történet volt az, ami nagyon nem tetszett a többi még talán rendben is lett volna ez azonban elrontotta a szórakozásom.

0
 
2016.04.03 Mmaarrttoonn

Elmélkedős, elgondolkoztató film kiváló szinészekkel. Profi rendezés, profi színészek és érdekes ahogyan az elméleteket hallva megfordul a szereplők gondolkozása. Érdekes film.

0
 
2015.08.07 Peeves112

Fel nem tudtam fogni, hogy miféle film is ez. Az elején laposan kezd és ezt a tendenciát tartja is. Annyira untam magam hogy max. egy 30-40 percet voltam képes NAGY nehezen végig nézni. Bűn volt minden, ami ebbe a filmbe belekerült, se értelmes sztori se semmi.

0
 

A film jeleneteit időrendben forgatták. Szerző: rbernadett

#1
 

A beszélgetés a pszichiáterről nem volt benne az 1957-es filmben. Szerző: rbernadett

#2
 

Jack Lemmont Golden Globe-ra jelölték az alakításáért, de a díjat végül Ving Rhames kapta. Amikor a színész könnyekkel küszködve felment a színpadra, hogy átvegye a díjat, színpadra hívta Jack Lemmont is. Rhames ekkor bevallotta, hogy azután döntött úgy, hogy színész lesz, miután látta Lemmont játszani és ezzel átnyújtotta az idős színésznek a díját, aki végül kénytelen volt azt elfogadni.Szerző: rbernadett

#3
 

A lakás elrendezése pontosan az ellenkezője az 1957-es filmben lévőjének.Szerző: rbernadett

#4
 

A forgatókönyvíró, Reginald Rose írta újra a 43 évvel korábbi forgatókönyvét. Amikor megkérdezték tőle, hogy miért nem írt nőt az esküdtek közé azt válaszolta félig komolyan, hogy "akkor azt a címet kellett volna adnom neki, hogy Tizenkét dühös személy, ami azért nem lett volna olyan ütős." Szerző: rbernadett

#5