Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Ez itt Anglia (2006)

This Is England
Filmadatlap
 
25
Szereplők
5
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Galéria (13)

Videók (1)

 
Syracuse   2018. 02. 02.

legújabb vélemény

0

A mondanivalója átjött, az ábrázolás korhoz és társadalmi csoporthoz abszolút hű. A színészek hatalmasat alakítanak, főleg a kissrác. Viszont maga a forgatókönyv nekem zavaros volt, még akkor is, ha pont az a lényege, hogy egy zavart ember hogy jut el észérvektől a pusztításig.

 
Ragemarci   2015. 09. 17.

0

Zseniális film, '83 hangulatát tökéletesen adja vissza. Itt válik el a szar a májtól avagy SKA és SkinHead közt óriási a különbség. Az OST is csúcs.

 
Elkoo   2017. 03. 16.

0

Jó színészi alakítások illetve zene jellemzi ezt a filmet,amely nem mellékesen tanulságos is.Unatkozni semmiképp nem fog az aki esetleg nem látta ezt a filmet és időt szakít a megnézésére.

 
Tchiva   2014. 11. 04.

0

Kicsit olyan érzésem volt, hogy ez a film igazából az angol Amerikai História X, csak sokkal-sokkal jobb. Egyrészt sokkal mélyebben megy bele a szereplők lelkivilágába. Másrészt a szereplők maguk is sokkal érdekesebbek (és jobban is játszanak, bár pe... több»

 
ordas   2016. 06. 10.

0

Nagyon őszinte és a számomra megrázó film, már azért is, mert sokban emlékezetet szerintem a kissrác élménye arra, amit fiatalok tömegei például a mai világban is megélhetnek. Nem akarok túl szoros párhuzamokat vonni, de azt hiszem, eléggé egyértelmű... több»

A film összbevétele 327 919 dollár volt (imdb.com).

 

Thomas Turgoose sosem játszott korábban filmben, sőt egyszer még az iskolai darabból is kizárták rossz magatartás miatt.

(kázsé)
 

Egy sajtótájékoztatón a rendező elmondta, hogy a film cselekménye saját gyerekkori élményein alapszik.

(kázsé)
 

A filmet Thomas Turgoose anyjának ajánlották, aki 2005-ben halt meg.

(kázsé)
 

A szobában, ahol Shaun haját levágják, a brit Ska and 2Tone mozgalom híres zenekarainak posztere látható.

(kázsé)
 

Bár az Egyesült Királyságban a film 18+-os korhatár besorolást kapott, Westminsterben és Bristolban alacsonyabb (15) besorolással vetítették.

(kázsé)