Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
100%

Fonalak (1984)

Threads
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
10
Képek
2
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 05.

legújabb vélemény

1

Hatalmas drámai mű tele fájdalommal, a kilátástalanság tökéletes visszaadásával. Földi pokol, amibe bele sem tudunk gondolni. Zseniális mozi, abszolút hihető alkotás.

 
Filmbarbár   2019. 02. 07.

a nap véleménye

2
Amikor a túlélés a halálnál is nagyobb büntetés

Nehéz "megszólalni" a film megnézése után, annyira nyomasztó, letaglózó, sokkoló és elkeserítő mindaz, ami ebben a két órában látható. Az első háromnegyed óra picit lassú, az alkotók bőven hagytak időt a főszereplőkkel való megismerkedésre (és talán ... teljes kritika»


 
Borsossy   2018. 12. 09.

a nap véleménye

3
Az ultimate kihalásfilm, amitől megfordul veled a világ

Hogy egy kis félig-igaz történelmi kitekintéssel kezdjünk, történt egyszer, hogy Hollywood a Mad Max filmek hatására elkezdte tömegével gyártani a posztapokaliptikus témájú filmeket - amik egyébként manapság ismét reneszánszukat élik. Egy valami közö... teljes kritika»

 
BoBamburg   2019. 05. 16.

1

Kőkemény dráma, ami ahhoz képest, hogy egy képzelt valóságban játszódik, realisztikusabb mint a legtöbb igaz történet alapján készült film. Tökéletesen átadja a háború borzalmait és az azzal járó fájdalmat, szenvedést és kilátástalanságot. Nálam nagyon betalált, rég volt film ekkora hatással rám utoljára.

 
ANdraS   2018. 03. 08.

0

Na vigyázat, itt egy szinte tökéletes katasztrófa filmről van szó, amely nagyon realisztikusan megmutatja, hogyan nézne ki egy totális atomháború és az utána következő 10 év. Ritkán láttam ennyire depresszív filmet. Egyébként a film stílusa pont megi... több»

 
googk   2018. 07. 04.

0

Sose láttam még ehhez hasonló filmet, igaz, hogy a cselekmény pörgős, de engem teljesen lebilincselt. Annyira rideg és nyomasztó a hangulata, hogy utána még órákig agyaltam a látottakon, még az is átfutott bennem, hogy talán nem is volt megjátszva az egész. Félelmetes és zseniális alkotás!

 
Rajkó   2018. 02. 13.

0

Engem teljesen kirázott a hideg a filmtől, sose láttam még korábban ehhez foghatót. Nem brutális vagy ijesztő, nem horrorisztikus. Egyszerűen az ember egyik legmélyebb félelmeit hozza elő a tényszerűségével. Oké, hogy ez egy szimulákrum, de annyira é... több»

Galéria (10)

Videók (2)

 

A forgatási költségek kb. 400 000 fontra rúgtak.

(Filmbarbár )
 

Ruth gyerekének köldökzsinórja, amit a színésznő az egyik jelenetben a fogaival tép el, édesgyökérből készült.

(Filmbarbár )
 

A filmet 17 nap alatt forgatták le.

(Filmbarbár )
 

A filmben az Üdvhadsereg fúvósai is menetelnek a tüntetés résztvevői közelében, azonban ez nem volt megtervezett jelenet. A rezesbanda csupán váratlanul bukkant fel a forgatás közelében, de Mick Jacksonnak megtetszett ez a meglepő fordulat, és nem állította le a kamerákat.

(Filmbarbár )
 

A forgatás során felrobbantottak egy nagy füstbombát, hogy egy nukleáris robbanást tudjanak szimulálni. Az egyszerű emberek azonban, akik nem tudtak a filmforgatásról, pánikba estek, mert valódi robbantásra gyanakodtak.

(Filmbarbár )
 
A 80-as években (az időzítés kapcsán) kissé indokolatlanul hatalmas hidegháborús paranoia vette úrrá magát a filmvilágon. Sorban készültek a nukleáris katasztrófákat bemutató darabok, de még az olyan alkotásokba is beleette magát ez a rémület, mint az Űrodüsszeia folytatása. több»
 
Összességében, a Threads egy mindent elsöprő, súlyos és mélyen elgondolkodtató mű, melyet véleményem szerint minden embernek meg kéne néznie, hogy elszörnyülködjön és megértse, egy ilyen háborút nem lehet megnyerni.
Értékelés: 8/10 több»