Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

K-PAX - A belső bolygó (2001)

K-PAX
Filmadatlap
 
26
Szereplők
20
Vélemények
6
Képek
2
Videók

Galéria (6)

Videók (2)

 
dominika070   2022. 05. 25.

legújabb vélemény

0
K-pax

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A titkos bolygó, de legalább volt benne kék madár.

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 26.

0

Nem mondom hogy rossz,inkább felejthető kategória.Egyedül Kevin Spacey,aki miatt végignéztem a filmet,de nem leszek rajongó,az már biztos.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

0

Fantasztikusan megkomponált film, mely elénk tárja egy szörnyűségeken keresztül ment ember lelkét és bepillantást nyerhetünk az általa kreált világba, ahol a szenvedés és a fájdalom nem ismert fogalmak.

 
Lonka   2017. 07. 31.

1

Csak ajánlani tudom a filmet, mert a készítők nagyon eltalálták. A történetét remekül felépítették, végig izgalmas és sok csavart is tartogat a néző számára.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Erősen közepes lett ez a film nekem, talán leginkább Kevin Spacey játéka volt az ami tartotta a szintet és szórakoztatóvá tette. Volt már simán sokkal jobb filmben is részem de még így is megállta a helyét.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 08.

0

Nagy dillemába estem a filmmel kapcolatban. Ugyanis félig adott csak magyarázatot a nagy kérdésre ami az első perctől belengte a filmet. Hihetőnek és életszerűnek találtam azt amit előadott mindkét fél és így nem tudtam eldönteni kinek van igaza. Tal... több»

 
MidoD7   2019. 04. 06.

0

Valahogy én hiányoltam belőle valamit, amitől jó lett volna. Nekem nem jön be ez a történet. A rendezéssel nincs gond, a látvány kiváló, a színészek is jók, csak valahogy nem jött át az érzés.

A film összbevétele 65 001 485 dollár volt (imdb.com).

 

A film költségvetése 68 millió dollár volt és jelenleg 65 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

A film készítőit beperelte Gene Brewer, ugyanis egy korábbi filmje, a nálunk nem ismert Hombre mirando al sudeste (1986) története meglehetősen hasonlít a K-PAX történetéhez. A vádat Brewer nem sokkal később visszavonta.

(ps)
 

Az eredeti tervek szerint Prot szerepét Will Smith játszotta volna, Powell doktort pedig Kevin Spacey. Miután Smith kilépett a filmből Spacey úgy döntött, inkább Prot szerepét szeretné eljátszani.

(ps)
 

A film alapjául szolgáló regény szerint Prot kedvenc filmje a Csillagember (1984), amiben egyébként Jeff Bridges is szerepelt.

(ps)
 

Robert Porter iskolai évkönyve valójában Kevin Spacey évkönyve 1977-ből, a Chatsworth Gimnáziumból.

(ps)
 
Mindenki, saját világnézetének megfelelően levonhatja a neki tetsző konklúziót, és ami fontos, hogy a megoldást nem rágják a szánkba, esetlegesen ránk erőltetve a rendező – és ez esetben a film alapjául szolgáló regény írójának – világnézetét.
Értékelés: 8.5/10 több»