Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
16
Vélemények
6
Képek
2
Videók
 
akicsrak   2019. 10. 26.

legújabb vélemény

10/10

Én úgy gondolom, hogy "Prot" tudathasadt, viszont azt akarom hinni, hogy a K-Paxről jött. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam. A FILM zenéje *5-ös. Sajna vagy nem, mindig sírni kell rajta. Ennyi. "CODA" c. betétdal vagy nevezzük bárminek, életem egyik legmeghatározóbb dala. Köszi Ed Shearmur. :)

 
Bogi87   2016. 05. 27.

Fantasztikusan megkomponált film, mely elénk tárja egy szörnyűségeken keresztül ment ember lelkét és bepillantást nyerhetünk az általa kreált világba, ahol a szenvedés és a fájdalom nem ismert fogalmak.


 
Deku   2017. 07. 10.

Erősen közepes lett ez a film nekem, talán leginkább Kevin Spacey játéka volt az ami tartotta a szintet és szórakoztatóvá tette. Volt már simán sokkal jobb filmben is részem de még így is megállta a helyét.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 08.

Nagy dillemába estem a filmmel kapcolatban. Ugyanis félig adott csak magyarázatot a nagy kérdésre ami az első perctől belengte a filmet. Hihetőnek és életszerűnek találtam azt amit előadott mindkét fél és így nem tudtam eldönteni kinek van igaza. Talán a filmben Jeff Bridges által megelevenített pszichiáter is így töprenghetett. A történet amúgy nagyon szép, és érdekes. Ami kicsit elrondította a képet az a hipnotikus jelenetek, nem nagyon volt reális számomra. De tulajdonképpen minden más pöpec volt.

 
Lonka   2017. 07. 31.

Csak ajánlani tudom a filmet, mert a készítők nagyon eltalálták. A történetét remekül felépítették, végig izgalmas és sok csavart is tartogat a néző számára.

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 26.

Nem mondom hogy rossz,inkább felejthető kategória.Egyedül Kevin Spacey,aki miatt végignéztem a filmet,de nem leszek rajongó,az már biztos.

 
MidoD7   2019. 04. 06.

Valahogy én hiányoltam belőle valamit, amitől jó lett volna. Nekem nem jön be ez a történet. A rendezéssel nincs gond, a látvány kiváló, a színészek is jók, csak valahogy nem jött át az érzés.

A film összbevétele 65 001 485 dollár volt (imdb.com).

 

A film költségvetése 68 millió dollár volt és jelenleg 65 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

A film készítőit beperelte Gene Brewer, ugyanis egy korábbi filmje, a nálunk nem ismert Hombre mirando al sudeste (1986) története meglehetősen hasonlít a K-PAX történetéhez. A vádat Brewer nem sokkal később visszavonta.

(ps)
 

Az eredeti tervek szerint Prot szerepét Will Smith játszotta volna, Powell doktort pedig Kevin Spacey. Miután Smith kilépett a filmből Spacey úgy döntött, inkább Prot szerepét szeretné eljátszani.

(ps)
 

A film alapjául szolgáló regény szerint Prot kedvenc filmje a Csillagember (1984), amiben egyébként Jeff Bridges is szerepelt.

(ps)
 

Robert Porter iskolai évkönyve valójában Kevin Spacey évkönyve 1977-ből, a Chatsworth Gimnáziumból.

(ps)
 

Azt a jelenetet, amikor Prot héjastul eszik meg egy banánt 27-szer vették fel.

(ps)
 

Kevin Spacey a filmben látható napszemüveget Bonotól kérte kölcsön.

(ps)
 
Mindenki, saját világnézetének megfelelően levonhatja a neki tetsző konklúziót, és ami fontos, hogy a megoldást nem rágják a szánkba, esetlegesen ránk erőltetve a rendező – és ez esetben a film alapjául szolgáló regény írójának – világnézetét.
Értékelés: 8.5/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.