Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Truman Show (1998)

The Truman Show
Filmadatlap
 
28
Szereplők
116
Vélemények
64
Képek
1
Videók

Galéria (64)

Jim Carrey
Jim Carrey
Jim Carrey
Ed Harris
Jim Carrey
Jim Carrey
Jim Carrey
Jim Carrey

Videók (1)

 
Di Canio   2023. 05. 10.

legújabb vélemény

0

Sokáig kimaradt valamiért ez a film, de aztán nekiálltam. Meglepően jó film, arról szól, hogy a valóság nem biztos, hogy az, amiben vagy. Kötelező egyszer megnézni.

 
qwer   2020. 11. 26.

5

A hazugságokon és a valóságon alapuló, a reklámok és a tévé által befolyásolt társadalomról szóló remekmű a kilencvenes évekből. Nagyon jó a forgatókönyve, sokkolóan jól keveri az ellentétes érzelmeket, Jim Carrey pedig kivételesen jó teljesítményt n... több»

3
 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 01. 08.

4
A sok oldalú Carrey.

Nem rég láttam először a filmet és Jim Carrey karakterere is elég érdekes, sok oldalú volt, ami nagyon szimpatikus volt, valamint örültem, hogy az úgymond "gonosz" karakter nem más, mint Ed Harris-re esett, mert neki az ilyesfajta karakterek nagyon jól állnak és könnyedén tudja, hozni őket. A filmről csupán annyit, hogy nem igen láttam hasonló filmet semi a 90-es években sem után vagy éppen előtte, mert ez az elrejtett humor a még is helyenként sci-finek állítható filmben a végén csupa drámával, eléggé ütősre sikeredett a véleményem szerint. Carrey nagyon jól hozta azt az arcot amit minden ember úgy élni át, amikor nem tudja mi a valóság vagy éppen kezd magában kételkedni, hogy megőrült e. Nem tudta eldönteni, hogy mi folyik az életében a környezetében és ezt remekül játszotta el. Maga az ötlet nagyon jó volt a megvalósítása kifogástalan és nagyon jó kis történetet fűztek ehhez az egészhez.

 
indingo   2017. 10. 06.

1

Hibátlan a film. A történetét nagyon hitelesre csinálták meg, bár fura ilyet mondani. Aprólékos a film, a készítők sok minden háttérdologra figyeltek.

 
mamiéstöti2   2018. 01. 21.

0

Nagyon érdekes film. Az ember érez hideget-meleget miközben nézi és elég mély hatást válthat ki az összkép.

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 27.

0

Jim Carreyra írták ezt a szerepet,amit zseniálisan le is hozott.A film újszerűsége,ami megfogott,és hihetetlen,de végig szurkoltam Burbank Úrnak,hogy a végére ő jöjjön ki győztesen az egészből.Megkapó,és nevettető is egyben.Nagyon jó kis mozi !

 
HercegPeter   2019. 06. 24.

2
Amire mind gondoltunk már

Valljuk be őszintén, mindannyiunk fejében megfordult már a gondolat, hogy az egész univerzum körülöttünk forog és hogy minden csak azért történik, hogy minket bosszantson, vagy éppen hogy örömet szerezzen számunkra. Bár ez inkább csak előbbinél jut eszünkbe. Jim Carrey megint hozta azt ami miatt rengetegen megszerették, egy bohókás fazon, aki azért a komoly érzéseket is kellően át tudja adni a nézőknek. Persze maga a film ezernyi kérdést vet fel és szinte mind arról szól, hogy hogy lehetett ezt létrehozni. Gondoljunk csak bele, ott színészekről volt szó akiknek jó esetben családjuk van. Legtöbbjüknek mégis a nap jó részében ott kellett lenniük. De ez csak egy a sok hasonló gondolat közül. Azonban ha ezektől eltekintünk és nem gondolkodunk efféle elterelő dolgokon közben, egy nagyon is szórakoztató filmet kapunk. Talán mondtam már, de nekem Helyey László az egyik, ha nem a kedvenc szinkronszínészem, így ha őt hallhatom az nálam mindig pluszpont. Itt ráadásul tökéletes választás, hiszen Ed Harris-nek éppen egy ilyen megnyugtató és kellemes hang kellett ehhez a szerephez.

A film összbevétele 264 118 201 dollár volt (imdb.com).

 

A film azon kívűl, hogy szórakoztató, erősen elgondolkodtató is. Egzisztencializmus, mesterséges valóság, programozott élet, erkölcs, kereszténység, színészi prostitálódás stb.

(JRD)
 

Egyesek úgy vélik, hogy a Truman Show fektette le a manapság oly divatos valóságshow műfajának lapjait.

(JRD)
 

A film története erős hasonlóságot mutat Philip K. Dick: Kizökkent idő című könyvével.

(JRD)
 

Philip Glass cameózik, amikor saját zenéjét zongorázza Truman alvása alatt.

(LionelMessi10)
 

Truman vitorlásának neve (The Santa Maria) is beszédes, ugyanaz, mint Kolumbusz Kristóf hajójának.

(LionelMessi10)