Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
89%

Truman Show (1998)

The Truman Show
Filmadatlap
 
28
Szereplők
107
Vélemények
20
Képek
1
Videók
Truman Show
 
Agabor10   2020. 08. 14.

legújabb vélemény

Szerintem érdemes megnézni

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 01. 08.

A sok oldalú Carrey.

Nem rég láttam először a filmet és Jim Carrey karakterere is elég érdekes, sok oldalú volt, ami nagyon szimpatikus volt, valamint örültem, hogy az úgymond "gonosz" karakter nem más, mint Ed Harris-re esett, mert neki az ilyesfajta karakterek nagyon jól állnak és könnyedén tudja, hozni őket. A filmről csupán annyit, hogy nem igen láttam hasonló filmet semi a 90-es években sem után vagy éppen előtte, mert ez az elrejtett humor a még is helyenként sci-finek állítható filmben a végén csupa drámával, eléggé ütősre sikeredett a véleményem szerint. Carrey nagyon jól hozta azt az arcot amit minden ember úgy élni át, amikor nem tudja mi a valóság vagy éppen kezd magában kételkedni, hogy megőrült e. Nem tudta eldönteni, hogy mi folyik az életében a környezetében és ezt remekül játszotta el. Maga az ötlet nagyon jó volt a megvalósítása kifogástalan és nagyon jó kis történetet fűztek ehhez az egészhez.


 
mamiéstöti2   2018. 01. 21.

Nagyon érdekes film. Az ember érez hideget-meleget miközben nézi és elég mély hatást válthat ki az összkép.

 
indingo   2017. 10. 06.

Hibátlan a film. A történetét nagyon hitelesre csinálták meg, bár fura ilyet mondani. Aprólékos a film, a készítők sok minden háttérdologra figyeltek.

 
HercegPeter   2019. 06. 24.

Amire mind gondoltunk már

Valljuk be őszintén, mindannyiunk fejében megfordult már a gondolat, hogy az egész univerzum körülöttünk forog és hogy minden csak azért történik, hogy minket bosszantson, vagy éppen hogy örömet szerezzen számunkra. Bár ez inkább csak előbbinél jut eszünkbe. Jim Carrey megint hozta azt ami miatt rengetegen megszerették, egy bohókás fazon, aki azért a komoly érzéseket is kellően át tudja adni a nézőknek. Persze maga a film ezernyi kérdést vet fel és szinte mind arról szól, hogy hogy lehetett ezt létrehozni. Gondoljunk csak bele, ott színészekről volt szó akiknek jó esetben családjuk van. Legtöbbjüknek mégis a nap jó részében ott kellett lenniük. De ez csak egy a sok hasonló gondolat közül. Azonban ha ezektől eltekintünk és nem gondolkodunk efféle elterelő dolgokon közben, egy nagyon is szórakoztató filmet kapunk. Talán mondtam már, de nekem Helyey László az egyik, ha nem a kedvenc szinkronszínészem, így ha őt hallhatom az nálam mindig pluszpont. Itt ráadásul tökéletes választás, hiszen Ed Harris-nek éppen egy ilyen megnyugtató és kellemes hang kellett ehhez a szerephez.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

Egy nagyszerű Jim Carrey film, egyedülálló alaptörténettel, remek kivitelezéssel.

 
Deku   2017. 07. 10.

Nos itt sem volt panasz Jim Carrey humoros oldalára. Ismét bemutatta, hogy milyen szórakoztató jellem tud ő lenni. Maga a film igazán eredeti és ezt fantasztikusan valósították is meg.

Jim Carrey
Jim Carrey

A film összbevétele 264 118 201 dollár volt (imdb.com).

 

Philip Glass cameózik, amikor saját zenéjét zongorázza Truman alvása alatt.

(LionelMessi10)
 

Truman vitorlásának neve (The Santa Maria) is beszédes, ugyanaz mint Kolumbusz Kristóf hajójának.

(LionelMessi10)
 

Robin Williams neve is felmerült lehetőségként Truman szerepére.

(LionelMessi10)
 

A három Oscar jelölésből egyet sem váltott aranyszoborra, de nyert 2 Golden Globe és 3 BAFTA díjat.

(LionelMessi10)
 

Az eredeti forgatókönyv szerint a Truman Show stúdiója New York másolata lett volna, de Peter Weir megváltoztatta.

(Miska bácsi)
 

A film gyártását nagyjából egy évvel elhalasztották, hogy Carrey meg tudja csinálni A kábelbarát és Hantaboy filmeket.

(Miska bácsi)
 

Jim Carrey szerint segített neki Truman szerepének átérzésében, hogy a való életben is paparazzók lesték minden lépését.

(Miska bácsi)
 

A film költségvetése 60 millió dollár volt és jelenleg 265 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

Jim Carrey a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díját.

(mamiéstöti2)
 

Seaheaven valamennyi utcaneve 1-1 színész nevét viseli. Pl. Barrymore Road.

(Bogi87)
 
A benne rejlő kiaknázatlan potenciál, illetve a kiegyensúlyozatlansága mondatja velem azt, hogy nem kifejezetten utolérhetetlen klasszikus, de ettől függetlenül egy minőségi és azóta is megismételhetetlen darab. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.