Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
90%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
72
Vélemények
13
Képek
2
Videók
 
Ildikó Bacskai   2020. 10. 12.

legújabb vélemény

Kedvenc filmem

Ha csak egy filmet választhatnék a világ összes filmje közül, ezt választanám, a mondandója annyira megegyezik a felfogásommal, hogy ha rossz kedvem van azért nézem ha jó akkor azért. Kevin Spacey olyan mint többi filmjében , ember feletti. Látni kell mindenkinek.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 31.

Amikor legelőször láttam a filmet semmi nem maradt meg belőle. Aztán annyi helyen olvastam, hogy ez egy kiváló film, hogy azt mondtam, adok neki még egy esélyt. Második megnézés után rájöttem: bennem volt a hiba. Ez tényleg egy kiváló film! Egy igazi... több»


 
Deku   2017. 07. 10.

Hát első ránézésre nehezen akartam belekezdeni, húzó erőnek ott volt viszont Kevin Spacey neve, akit nagyon kedvelek. Na és láss csodát bizony remekelt itt is, a film pedig bőven a jó kategóriába esik.

 
HercegPeter   2019. 07. 11.

Szerintem ez egy túlértékelt alkotás, aminek a műfaját is nehéz meghatározni. Főleg dráma és thriller elemek vannak benne, de vígjátékszerű jelenei is vannak. Egyedül az alakításokat illetheti dicséret. Az igaz, hogy fontos és érdekes témákat boncolg... több»

 
dailyfilmsan   2019. 01. 30.

Kötelező darabbá nőtte ki magát. Szimbolikus és nagyon erős. Középszerűségről, kiégésről és kapuzárási pánikról szól. A konfortzónából kilépett főszereplő aki egy banális hiba áldozata lett. El se hinné az ember hogy alapjáraton egy családi vígjáték... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 08.

Kiváló alkotásnak tartom és ennek több oka is van. Olyan kérdéseket vet fel, amelyek megválaszolására a mélyebb vonulatokat is meg kell figyelni. Ki is a valódi amerikai szépség? Mi az, amit igazán fontosnak tart a filmnéző az életben? Kevin Spacey j... több»

 
Berto49   2018. 03. 22.

El lehet tűnődni, hogy azok a dolgok, amelyek kiderültek Spacey-ről visszamenőlegesen befolyásolják-e a szerintem színész zseni munkásságának a színvonalát. Fogós kérdés, amelyre csak úgy lehet - szerintem - megfelelően válaszolni, ha szétválasztjuk ... több»

Mena Suvari
Annette Bening
Wes Bentley
Kevin Spacey
Mena Suvari

A film összbevétele 226 200 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az utómunka ideje alatt a rendező megváltoztatta a látásmódját így majdnem a forgatókönyv 1/4-ét kivágták illetve megváltoztatták az eredetihez képest, hogy a mostani komolyabb formáját nyerhesse el a film.

(Gábor Rózsa)
 

A rendező elmondta, hogy a film forgatása közben azt hitte,, hogy egy sokkal könnyedebb családi vígjáték-drámát készítenek. Majd a vágó asztalon derült ki számára, hogy ebből sokkal több lehet.

(Gábor Rózsa)
 

A film 2000-ben megnyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat

(mamiéstöti2)
 

1999-ben a 9. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Wes Bentley a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

A Dreamworks stúdió 10. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

Az eredeti elképzelés szerint amikor Lester elhajítja a spárgát, akkor valójában a földre kellett volna dobnia a tálat. Mivel nem így történt Annette Bening és Thora Birch reakciója nagyon is eredeti volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Steven Spielberg, aki az elsők között látta a filmet, a végén a könnyeit törölgetve csak annyit mondott Mendes-nek, hogy "Klasszikust alkottál".

(Bogi87)
 

Thora Birch mindössze 17 éves volt a film forgatásakor, így mivel kiskorúnak számított, a szülei beleegyezése kellett a félmeztelen jelenetéhez, a forgatáson pedig gyermekvédelmi szakemberek is részt vettek.

(SódóGA)
 

A film producere, Steven Spielberg személyesen ajánlotta Sam Mendes rendezőt a feladatra.

(SódóGA)
 
Ha azt állítom, hogy az ezredforduló volt a mainstream filmezés csúcspontja, akkor azt többek között olyan alkotások miatt teszem, mint az Amerikai szépség. Az ehhez hasonló bátor, szókimondó, ötletes és kifejezetten súlyos alkotások azóta is többnyire utolérhetetlenek maradtak, annyira, hogy még 2015-ből is nagyon szívesen nyúlunk vissza 1999 és 2000 filmterméséhez. Úgyhogy íme az én miértem! több»