Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
89
Filmadatlap
 
28
Szereplők
72
Vélemények
13
Képek
2
Videók
 
Nagyonjóképű   2020. 02. 25.

legújabb vélemény

Ez egy jó film, Kevin Spacey színjátéka rendkívüli. Egyértelműen ő vitte el a hátán a filmet. Maga a történet is érdekfeszítő, és bátrak, hogy hozzá nyúltak. Érdemes megnézni és elgondolkodni a mondanivalóján.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 31.

Amikor legelőször láttam a filmet semmi nem maradt meg belőle. Aztán annyi helyen olvastam, hogy ez egy kiváló film, hogy azt mondtam, adok neki még egy esélyt. Második megnézés után rájöttem: bennem volt a hiba. Ez tényleg egy kiváló film! Egy igazi megváltástörténet, egy üzenet, hogy nem az a legfontosabb, hogy a belünket kidolgozzuk és attól nekünk jó lesz, hanem az a legfontosabb, hogy éljünk! Az amerikai álomnak ez a végletekig kitolt hajkurászása nagyon szépen jelenik meg a filmben, akárcsak a kertvárosi élet mindenfajta hazugsága és álszentsége. Emellett pedig kiváló alakításokkal van tele, mind felnőttek (Kevin Spacey és Annette Bening), mind a tinilányok (Thora Birch és Mena Suvari) részéről. Ezt a filmet igenis megéri újranézni, mert elképesztő élményt tartogat.


 
Deku   2017. 07. 10.

Hát első ránézésre nehezen akartam belekezdeni, húzó erőnek ott volt viszont Kevin Spacey neve, akit nagyon kedvelek. Na és láss csodát bizony remekelt itt is, a film pedig bőven a jó kategóriába esik.

 
HercegPeter   2019. 07. 11.

Szerintem ez egy túlértékelt alkotás, aminek a műfaját is nehéz meghatározni. Főleg dráma és thriller elemek vannak benne, de vígjátékszerű jelenei is vannak. Egyedül az alakításokat illetheti dicséret. Az igaz, hogy fontos és érdekes témákat boncolgat, de nekem valahogy nem az igazi. A befejezés jó volt, de talán kicsit kiszámítható.

 
GedyPapa   2017. 03. 08.

Kiváló alkotásnak tartom és ennek több oka is van. Olyan kérdéseket vet fel, amelyek megválaszolására a mélyebb vonulatokat is meg kell figyelni. Ki is a valódi amerikai szépség? Mi az, amit igazán fontosnak tart a filmnéző az életben? Kevin Spacey játéka egyszerűen zseniális és emlékezetes csak szuperlatívuszokban lehet róla beszélni!

Mena Suvari
Annette Bening
Wes Bentley
Kevin Spacey
Mena Suvari
 
Ha azt állítom, hogy az ezredforduló volt a mainstream filmezés csúcspontja, akkor azt többek között olyan alkotások miatt teszem, mint az Amerikai szépség. Az ehhez hasonló bátor, szókimondó, ötletes és kifejezetten súlyos alkotások azóta is többnyire utolérhetetlenek maradtak, annyira, hogy még 2015-ből is nagyon szívesen nyúlunk vissza 1999 és 2000 filmterméséhez. Úgyhogy íme az én miértem! több»

A film összbevétele 226 200 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az utómunka ideje alatt a rendező megváltoztatta a látásmódját így majdnem a forgatókönyv 1/4-ét kivágták illetve megváltoztatták az eredetihez képest, hogy a mostani komolyabb formáját nyerhesse el a film.

(Gábor Rózsa)
 

A rendező elmondta, hogy a film forgatása közben azt hitte,, hogy egy sokkal könnyedebb családi vígjáték-drámát készítenek. Majd a vágó asztalon derült ki számára, hogy ebből sokkal több lehet.

(Gábor Rózsa)
 

A film 2000-ben megnyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.