Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Amerikai szépség (1999)

American Beauty
Filmadatlap
 
28
Szereplők
73
Vélemények
12
Képek
2
Videók

Galéria (12)

Mena Suvari
Mena Suvari
Kevin Spacey
Annette Bening
Wes Bentley
Kevin Spacey
Mena Suvari

Videók (2)

 
Eastern79   2021. 02. 11.

legújabb vélemény

2
A film, amely méltó a címére

Az Amerikai szépség az a fajta film, amit mindenképp látni kell. Ha rossz kedved van, azért, ha jó, akkor meg azért. Ez a film, miközben megható pillanattá varázsol egy szélfútta nejlonzacskót, kifejezi több generáció nemtetszését azzal kapcsolatban, hogyan taszítja a fogyasztói társadalom lelki nyomorba az embereket. Ez a film hangos szó az elnyomás, a bigottság, az irigység, a rosszakarat, a gyűlölet, az elvárások, a kirekesztés és minden olyan dologért, amelyekkel nap mint nap találkozunk, de nem teszünk semmit, mert mit fog szólni a főnökünk, az anyánk, a feleségünk, a férjünk, a bárki, miközben szépen eltelik az életünk, és arra eszmélünk, hogy nem is éltünk. Magával ragadó, elgondolkodtató, vicces, érdekes és érzelmes film arról, hogy sosem késő elkezdeni élni.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 31.

4

Amikor legelőször láttam a filmet semmi nem maradt meg belőle. Aztán annyi helyen olvastam, hogy ez egy kiváló film, hogy azt mondtam, adok neki még egy esélyt. Második megnézés után rájöttem: bennem volt a hiba. Ez tényleg egy kiváló film! Egy igazi... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 30.

0

Bizony ez a film sem lett volna ekkora durranás Kevin Spacey nélkül. Tökéletesen játssza a szürke, unalmas kisembert. Nekem annyira nem jött át az egész, de persze ízlések és pofonok... Nekem egyszer nézős, mert már annyi aspektusból láttam az úgymond amerikai álmot.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Hát első ránézésre nehezen akartam belekezdeni, húzó erőnek ott volt viszont Kevin Spacey neve, akit nagyon kedvelek. Na és láss csodát bizony remekelt itt is, a film pedig bőven a jó kategóriába esik.

 
HercegPeter   2019. 07. 11.

0

Szerintem ez egy túlértékelt alkotás, aminek a műfaját is nehéz meghatározni. Főleg dráma és thriller elemek vannak benne, de vígjátékszerű jelenei is vannak. Egyedül az alakításokat illetheti dicséret. Az igaz, hogy fontos és érdekes témákat boncolg... több»

 
Berto49   2018. 03. 22.

0

El lehet tűnődni, hogy azok a dolgok, amelyek kiderültek Spacey-ről visszamenőlegesen befolyásolják-e a szerintem színész zseni munkásságának a színvonalát. Fogós kérdés, amelyre csak úgy lehet - szerintem - megfelelően válaszolni, ha szétválasztjuk ... több»

 
dailyfilmsan   2019. 01. 30.

0

Kötelező darabbá nőtte ki magát. Szimbolikus és nagyon erős. Középszerűségről, kiégésről és kapuzárási pánikról szól. A konfortzónából kilépett főszereplő aki egy banális hiba áldozata lett. El se hinné az ember hogy alapjáraton egy családi vígjáték... több»

A film összbevétele 226 200 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az utómunka ideje alatt a rendező megváltoztatta a látásmódját, így majdnem a forgatókönyv 1/4-ét kivágták, illetve megváltoztatták az eredetihez képest, hogy a mostani, komolyabb formáját nyerhesse el a film.

(Gábor Rózsa)
 

A rendező elmondta, hogy a film forgatása közben azt hitte,, hogy egy sokkal könnyedebb családi vígjáték-drámát készítenek. Majd a vágó asztalon derült ki számára, hogy ebből sokkal több lehet.

(Gábor Rózsa)
 

A film 2000-ben megnyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat

(mamiéstöti2)
 

1999-ben a 9. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Wes Bentley a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)