Ha a tökéletes sötét humor és családi dráma keverékét kerested, akkor jó hírünk van, ugyanis mától elérhető a Netflixen a Sírhant művek mind az öt évada. 

A 2001-ben bemutatott, Oscar-díjas forgatókönyvíró, Alan Ball (Amerikai szépség) által készített sorozatot eredetileg a HBO sugározta. A széria hamar kedveltté vált a halál őszinte ábrázolása és a halál utáni gyász, és az azt követő időszak kendőzetlen bemutatásáért. A sorozat négy évada alatt összesen kilenc Emmy-díjat nyert, és a szereplőgárda - köztük Peter Krause, Michael C. Hall és Frances Conroy - számos egyéni jelölést kaptak. A Sírhant művek a sorozatok világának egyik legjobb lezárásáról is ismert, az amerikai család, a halál, a spiritualitás és az emberi kapcsolatok témáival foglalkozik.

A Sírhant művek tökéletes választás akkor is, ha újra szeretnél nézni egy sorozatot, vagy ha valami újat keresel, amit még sosem láttál.

A sorozat a Fisher családról szól, akik éppen a családfő, Nathaniel (Richard Jenkins) hirtelen elvesztését gyászolják. A család számára nem ismeretlen a halál, hiszen Los Angeles-i házuk egyben a Fisher & Sons temetkezési vállalkozás otthona is. A vállalkozást az idősebb Nathaniel fiaira, Natere (Peter Krause) és Davidre (Michael C. Hall) hagyta. Nate eleinte vonakodik elhagyni Seattleben kialakított életét, hogy segítsen vezetni a családi vállalkozást, de végül a temetkezési házban végzett munkája segít neki mélyebben megérteni mind apját, mind önmagát.

A sorozat továbbá bemutatja a Fisher család matriarcháját, Ruthot (Frances Conroy), ahogy megtalálja saját identitását Nathaniel halála után; Clairet (Lauren Ambrose), a család legfiatalabb tagját, aki művészetek iránti szenvedélyét felfedezi fel; és Davidet, aki szembenéz homoszexualitásával. A sorozat során a Fisherek élet, halál és szerelem bonyolultságairól tanulnak, miközben veszteségekkel és diszfunkcionális családi dinamikákon próbálnak úrrá lenni.

Ha szívesen megnéznéd a sorozatot és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor a Mafab oldalán található “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintva már nézheted is!

dráma | vígjáték

A családfő, karácsony éjszakáján tragikus balesetben életét veszti. Fia, Nate épp az ünnepekre érkezik, azonban nem csak édesapja halálával, hanem anyja... több»