Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

A nagy szépség (2013)

La grande bellezza
Filmadatlap
 
16
Szereplők
11
Vélemények
8
Képek
2
Videók

Galéria (8)

Videók (2)

 
De Matt   2021. 09. 02.

legújabb vélemény

0
Drágakő

Ha az ember már sok fimet látott, egy idő után percek alatt képes megérezni, hogy az illető film valami nagy élménnyel kecsegtet, vagy – rosszabb esetben – semmi sincs benne. Nos, a Nagy szépség a „felejthetetlen” kategóriába tartozik, olyan alkotás, amely nemcsak egyszerűen elgondolkodtat, hanem gyönyörködtet is. Egyszerre boncolgatja az élet értelmét és szépségét, és valami elemi erővel ábrázolja az emberi gyarlóságot és esendőséget. A film vizualitása, a zene, a város egyszerre nyűgöz le egy monumentális alkotásban. Toni Servillo alakítása pedig kivételes.

 
Ildikó Bacskai   2020. 11. 09.

2
A nagy szépség

Ez a film a halhatatlanságról szól, az örömről, a színekről és a lüktetésről. Szuper életérzés nézni a filmet, többször nekifutottam, mert a tanulságokat kifejteni és feldolgozni nem annyira egyszerű, de talán annyira nem is fontos, mint átvenni a film hangulatát, és kiélvezni.

 
Deku   2017. 10. 14.

0

Kellemetlen pillanatok összessége volt ez a film. Nem jött be és kész. Veszettül unalmas film volt és itt ez nagyon erősen kiemelkedett. Egy árva pozitív szót se tudok róla nyilatkozni. A történet pedig nem lett volna rossz csak az ahogy megoldották nem tetszett.

 
XETH   2018. 03. 28.

0

Nagyon szép film. Féltem tőle amúgy. Már régebben nézegettem az előzetesét, és abból bizony nem jön le, hogy ebben érték is van. Igazából csak az első tíz percen kell túltennünk magunkat valahogy, aztán egyre érdekesebbé és elgondolkodtatóbbá válik. ... több»

 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

0

Jó pár alkalommal láttam már ezt a filmet. Minden alkalommal új jelentések keletkeztek bennem a látottak kapcsán. Talán az elit élete sem olyan könnyű és gondtalan, mint ahogy azt a középosztály látja?

 
AE1205SB   2015. 10. 09.

0

Érdemes neki futni, de türelem kell hozzá. Összefoglalni nehéz a cselekményt, hisz gyakorlatilag nem szól semmiről, viszont akkora székbeszorító hatást képes kifejteni, hogy az ember mozdulni se akar, nehogy megtörjön a varázs.

 
László Kakuk   2021. 02. 15.

1
Fellini Róma

Nem sikerült végignéznem. Az öregedés (68 éves vagyok) rossz dolog, pláne, ha nincs családja az embernek. A feléig néztem, egyszerű banális dolgokat hallottam. De nem vagyok mérvadó, mert ha egy íróról szól valami, akkor már eleve gyanús, hogy nem az életről szól, hanem egy szoba magányában találták ki a dialógusokat. A lelkes hozzászólások óvatossá tesznek. Lehet, hogy túl földhözragadt vagyok.

A film összbevétele 21 352 400 dollár volt (imdb.com).

 

A La Grande Bellezza elnyerte a "Legjobb idegen nyelvű film"-nek járó szobrocskát a 86. Oscar- gálán, 2014-ben.

(XETH)