Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
76

A nagy szépség (2013)

La grande bellezza
Filmadatlap
 
17
Szereplők
9
Vélemények
8
Képek
2
Videók
 
XETH   2018. 03. 28.

legújabb vélemény

Nagyon szép film. Féltem tőle amúgy. Már régebben nézegettem az előzetesét, és abból bizony nem jön le, hogy ebben érték is van. Igazából csak az első tíz percen kell túltennünk magunkat valahogy, aztán egyre érdekesebbé és elgondolkodtatóbbá válik. Kiderül, hogy a felső tízezer tagjai is ugyanolyan emberek, mint mi, problémákkal, vágyakkal, keresik az élet értelmét. A főszereplő Jep, pedig zseniális gondolatmenetekkel ragadja magával a nézőt, érdemes emésztgetni azt, ami az ő szájából hangzik el. Az egyik kedvenc mondatom a filmből: 64 éves korom után rájöttem, hogy nem akarok arra időt szakítani, ami nem érdekel... és milyen igaz nem? mennyi ostobaságra képesek vagyunk elfecsérelni az időnket, csak azért, hogy egy ideig óráig valaki figyelmét elnyerjük, vagy mert a társadalmi "norma" most azt hozta divatba, amit nem akarunk csinálni, de csinálunk, hogy ne lógjunk ki a sorból. Aki időt szakít erre a nem mindennapi műalkotásra, mert ez a film komolyan művészet, remélhetőleg kellemesen fog benne csalódni, mert ez üdítő színfoltja a mai filmes felhozatalnak. És durva, hogy mennyire nem lehet felkészülni arra, éppen mi fog kisülni egy adott jelenetből. Nálam ez erősen 5/5

 
Deku   2017. 10. 14.

Kellemetlen pillanatok összessége volt ez a film. Nem jött be és kész. Veszettül unalmas film volt és itt ez nagyon erősen kiemelkedett. Egy árva pozitív szót se tudok róla nyilatkozni. A történet pedig nem lett volna rossz csak az ahogy megoldották nem tetszett.


 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

Jó pár alkalommal láttam már ezt a filmet. Minden alkalommal új jelentések keletkeztek bennem a látottak kapcsán. Talán az elit élete sem olyan könnyű és gondtalan, mint ahogy azt a középosztály látja?

 
AE1205SB   2015. 10. 09.

Érdemes neki futni, de türelem kell hozzá. Összefoglalni nehéz a cselekményt, hisz gyakorlatilag nem szól semmiről, viszont akkora székbeszorító hatást képes kifejteni, hogy az ember mozdulni se akar, nehogy megtörjön a varázs.

 
BuBu   2015. 06. 30.

Csodálatos a film képi világa, gyönyörű a zenéje, Toni Servillo nagyot alakít és különleges a film hangulata. Ferilli kisasszony arcáért kár, egy torzó lett belőle...

 
inemeth   2015. 05. 23.

A gyakran frivol történetbe filozofikus elemeket bátran csempész a rendező. A legkülöncebb alakok tűnnek fel, nagyon sokszínűek, mégis mindannyian egyről szólnak, a kínzó nihilről. Érdekes, ínyenc film.

 
Bogi   2016. 02. 10.

Érdemes neki futni, de türelem kell hozzá. Összefoglalni nehéz a cselekményt,mert igazából semmiről nem szól , viszont akkora székbeszorító hatást képes kifejteni, hogy az ember mozdulni se akar, nehogy megdőljön a varázslata.

A film összbevétele 21 352 400 dollár volt (imdb.com).

 

A La Grande Bellezza elnyerte a "Legjobb idegen nyelvű film"-nek járó szobrocskát a 86-ik Oscar gálán, 2014-ben.

(XETH)
 
Ha létezik mozis bakancslista, akkor ez a film biztosan rajta van. Igényesen kidolgozott, kifinomult tartalommal megtöltött mestermunka, ami igazi pompájában többszöri megnézés után fedi csak fel magát. Az elsőre is döbbenetesen szép képi világ, gondosan hozzáillesztett zene és finomhangolt képi elemek együttese olyan új filmnyelvi eszköztárat nyit meg a néző számára, amivel lehetővé válik új perspektívából megtapasztalni az ember belső küzdelmét önmaga megismerésével.(5/5)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.