Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
76%

A nagy szépség (2013)

La grande bellezza
Filmadatlap
 
16
Szereplők
11
Vélemények
8
Képek
2
Videók
 
László Kakuk   2021. 02. 15.

legújabb vélemény

1
Fellini Róma

Nem sikerült végignéznem. Az öregedés (68 éves vagyok) rossz dolog, pláne, ha nincs családja az embernek. A feléig néztem, egyszerű banális dolgokat hallottam. De nem vagyok mérvadó, mert ha egy íróról szól valami, akkor már eleve gyanús, hogy nem az életről szól, hanem egy szoba magányában találták ki a dialógusokat. A lelkes hozzászólások óvatossá tesznek. Lehet, hogy túl földhözragadt vagyok.

 
Ildikó Bacskai   2020. 11. 09.

2
A nagy szépség

Ez a film a halhatatlanságról szól, az örömről, a színekről és a lüktetésről. Szuper életérzés nézni a filmet, többször nekifutottam, mert a tanulságokat kifejteni és feldolgozni nem annyira egyszerű, de talán annyira nem is fontos, mint átvenni a film hangulatát, és kiélvezni.


 
Deku   2017. 10. 14.

0

Kellemetlen pillanatok összessége volt ez a film. Nem jött be és kész. Veszettül unalmas film volt és itt ez nagyon erősen kiemelkedett. Egy árva pozitív szót se tudok róla nyilatkozni. A történet pedig nem lett volna rossz csak az ahogy megoldották nem tetszett.

 
XETH   2018. 03. 28.

0

Nagyon szép film. Féltem tőle amúgy. Már régebben nézegettem az előzetesét, és abból bizony nem jön le, hogy ebben érték is van. Igazából csak az első tíz percen kell túltennünk magunkat valahogy, aztán egyre érdekesebbé és elgondolkodtatóbbá válik. ... több»

 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

0

Jó pár alkalommal láttam már ezt a filmet. Minden alkalommal új jelentések keletkeztek bennem a látottak kapcsán. Talán az elit élete sem olyan könnyű és gondtalan, mint ahogy azt a középosztály látja?

 
AE1205SB   2015. 10. 09.

0

Érdemes neki futni, de türelem kell hozzá. Összefoglalni nehéz a cselekményt, hisz gyakorlatilag nem szól semmiről, viszont akkora székbeszorító hatást képes kifejteni, hogy az ember mozdulni se akar, nehogy megtörjön a varázs.

 
BuBu   2015. 06. 30.

0

Csodálatos a film képi világa, gyönyörű a zenéje, Toni Servillo nagyot alakít és különleges a film hangulata. Ferilli kisasszony arcáért kár, egy torzó lett belőle...

Galéria (8)

Videók (2)

A film összbevétele 21 352 400 dollár volt (imdb.com).

 

A La Grande Bellezza elnyerte a "Legjobb idegen nyelvű film"-nek járó szobrocskát a 86. Oscar- gálán, 2014-ben.

(XETH)
 
Ha létezik mozis bakancslista, akkor ez a film biztosan rajta van. Igényesen kidolgozott, kifinomult tartalommal megtöltött mestermunka, ami igazi pompájában többszöri megnézés után fedi csak fel magát. Az elsőre is döbbenetesen szép képi világ, gondosan hozzáillesztett zene és finomhangolt képi elemek együttese olyan új filmnyelvi eszköztárat nyit meg a néző számára, amivel lehetővé válik új perspektívából megtapasztalni az ember belső küzdelmét önmaga megismerésével. több»