Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

A négyzet (2017)

The Square
Filmadatlap
 
25
Szereplők
16
Vélemények
41
Képek
6
Videók

Galéria (41)

Terry Notary
Dominic West
Elisabeth Moss
Terry Notary
Elisabeth Moss
Elisabeth Moss
Terry Notary
Elisabeth Moss

Videók (6)

 
Lóri Ádámcsik   2022. 09. 16.

legújabb vélemény

1
Mű-vész

Nagyon-nagyon művész és rétegfilm. Én szóltam.

 
Dorkateo   2022. 08. 01.

1

Számomra katyvasz volt a film. Tudom, pont az ilyen filmeket szokták az ítészek díjazni, hogy milyen művészi és mennyire kifejezi a mai kor problémáit... Csak mi átlagemberek nem ebben a közegben élünk, és nem azért mert nincs művészi érzékünk, hanem mert van józan paraszti eszünk.

 
Berto49   2018. 02. 23.

2

Más tekintélyes filmítészek mellett Cannes zsűrije kiemelkedőnek ítélte ezt a filmet, Berlin is díjazta mind az öt jelölt kategóriában, én nem! A hossza felér egy egész éjszaka tartó rémálommal, a megpendített témák elvarratlanul lógnak a levegőben, ... több»

 
Deku   2018. 02. 15.

1

Ritka unalmas volt és alig bírtam ébren maradni. Hiba volt még csak belekezdeni is. Kellett volna valami, ami miatt úgy érzem, hogy ez elragadó, de sajnos nem éreztem. Kár érte pedig nagyon vártam és pozitívan álltam az egészhez, mint kiderült teljesen feleslegesen.

 
Miska bácsi   2018. 05. 28.

1
Könyékig túrni a humbugban

A négyzet egy szürrealizmussal enyhén beoltott svéd társadalomkritika és dráma, de ezt nyugodtan ki lehet terjeszteni a hasonló nyugati országokra, még ha pl. hozzánk képest a svédek előttünk (mögöttünk?) járnak is a kifigurázott jóléti állam eszmény... teljes kritika»

 
szucszoli   2018. 12. 30.

1

Nem szeretem az ilyen rendkívül semleges jellegű, nagyon szétesett koncepciójú filmeket, ami után használati utasítást kell keresnem, hogy megértsem: ez most mitől is volt jó...?Egy jó film letisztult és úgy vannak kiélezve a szituációk, hogy azok ös... több»

 
BoBamburg   2018. 07. 19.

0

Vártam valamit ettől a filmtől, és valamilyen szinten hozta is azt, de nem eléggé. Persze, görbe tükröt tart a modern művészet és a mai társadalom elé, és van egy fajta kellemes humora, de van vele egy kis gond. Nem elég érdekes. Főleg nem 2 és fél ó... több»

A film összbevétele 1 502 347 dollár volt (imdb.com).

 

Östlund azt nyilatkozta, hogy önállóan is érdekes jeleneteket akar létrehozni, melyek rávilágítanak az emberi viselkedésre. Ha olyan jelenetekkel töltené ki a filmjét, ami csak a cselekményt magyarázza, úgy érezné, megbukott rendezőként.

(Miska bácsi)
 

A filmet Magyarországon elsőként a miskolci Cinefesten mutatták be 2017. szeptemberében, országos forgálmazásra pedigszűk egy hónappal a fesztivál után került sor.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film nyitójelenetét Ruben Östlund rendező saját élménye ihlette, amikor Göteborgban meglátott egy nőt, aki odaszaladt az egyik járókelőhöz, és azt mondta neki, hogy valaki meg akarja ölni. Az eset felkeltette a tömeg figyelmét, de később kiderült, hogy csak egy átverés volt, hogy néhány zsebtolvaj kirabolja az összegyűlteket. A direktornak is ekkor lopták el a telefonját.

(hp)
 

A film egyik jelenetében egy Tourette-szindrómás férfi kiabál egy riporterrel. Ruben Östlund rendező elmondta, hogy a jelentet egyik saját élménye inspirálta, melynek a Svéd Nemzeti Színházban volt szemtanúja.

(hp)
 

A film ötlete akkor született, amikor Ruben Östlund rendező és a producer, Kalle Boman meglátogatta a Vandalorum Múzeumot Värnamo-ban 2014-ben.

(hp)
 
Egy kihívásra adott válasz bizonyulhat helyesnek és hibásnak, ám mindeközben annak is jelentése lehet, hogy a válasz előremutató vagy épp hanyatlást előidéző. több»
 
A négyzet egy tökös, belevaló és bevállalós szatíra, remek alakításokkal és fantasztikus elképzelésekkel, amit kissé visszahúz hosszú játékideje. Rövidfilm-gyűjteményként hat a liberalizmusról és annak ellentétéről is, amely nem kímél senkit. Felváltva szórakoztató és unalmas és kétségtelenül megosztó – ami pontosan beleillik mondanivalójába. 80/100 több»
 
A Lavina rendezőjének új, Arany Pálmát nyert filmje ismét kényelmetlen témákat boncolgat, ismét kényelmetlenül szórakoztató módon. 85/100 több»