Játssz egy 32" LG LED televízióért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
75

A négyzet

(The Square)
 
25
11
9
35
 
Deku   2018. 02. 15.

Ritka unalmas volt és alig bírtam ébren maradni. Hiba volt még csak belekezdeni is. Kellett volna valami, ami miatt úgy érzem, hogy ez elragadó, de sajnos nem éreztem. Kár érte pedig nagyon vártam és pozitívan álltam az egészhez, mint kiderült teljesen feleslegesen.

 
Berto49   2018. 02. 23.

Más tekintélyes filmítészek mellett Cannes zsűrije kiemelkedőnek ítélte ezt a filmet, Berlin is díjazta mind az öt jelölt kategóriában, én nem! A hossza felér egy egész éjszaka tartó rémálommal, a megpendített témák elvarratlanul lógnak a levegőben, ezzel még inkább nehezítve a néző dolgát. "Iszonyatosan boldog vagyok, de nem tudom, érdemeltünk-e ennyi díjat" nyilatkozta a rendező Berlinben, és ha még Oscart is nyer(ne), akkor újra a hupilila művészfilmek, a közönséget magasról lenéző alkotások évadja következik. Erre sajnos a túlzott hype miatt sok esély van. Mindegy, a Filmakadémia melléfogásaival nem kell foglalkozni!

 
Hakker   2018. 02. 07.

Bennem van a hiba, de ez a film nem jött át. Szeretem a skandináv filmeket, de ez nem tetszett. Egyedül a majmos rész volt a filmben ami szimpatikus volt. Nem az "akció jelenet" miatt, hanem a skandináv filmekre jellemző váratlan szituáció miatt.

 
bbozsi   2017. 12. 21.

Nagyon kendőzetlenül és pofábavágóan mutatja be a film nyugati civilizáció állapotát itt és most. Minden viccnek a fele igaz.

 
bahhama   2018. 03. 25.

Vontatott a film, megis sok dráma van benne, ami dolgozik a nézőben meg egy pár napig, a film megtekintése után.

Terry Notary
Dominic West
Claes Bang
Elisabeth Moss
Claes Bang
Terry Notary
Elisabeth Moss
Claes Bang
Elisabeth Moss
Claes Bang
Claes Bang
Claes Bang
Claes Bang
Claes Bang
Claes Bang
Claes Bang
Claes Bang
Claes Bang
Terry Notary
Claes Bang
Claes Bang
Elisabeth Moss
Claes Bang
Smoking Barrels - A négyzet
A négyzet ismét egy tipikus Östlund-rendezés, amely úgy szórakoztató, hogy közben komoly társadalmi perspektívákat tár elénk, mindezt a svéd rendezőtől már jól ismert, objektív és kissé polgárpukkasztó eszközökkel, ugyanakkor sajnos nem lehet eltekinteni attól, hogy sok jelenetet túl sokáig tart ki az alkotás, ezzel kissé csorbítva az adott momentum drámai ívén. Mindenesetre A négyzet ezen hibák ellenére is komoly társadalmi film, amelyet sajnos sokan érteni-, vagy megnézni sem feltétlenül fognak.

9/10
Filmsomnia.hu - A négyzet
A négyzet egy tökös, belevaló és bevállalós szatíra, remek alakításokkal és fantasztikus elképzelésekkel, amit kissé visszahúz hosszú játékideje. Rövidfilm-gyűjteményként hat a liberalizmusról és annak ellentétéről is, amely nem kímél senkit. Felváltva szórakoztató és unalmas és kétségtelenül megosztó – ami pontosan beleillik mondanivalójába. 80/100
Vox.hu - A négyzet
A Lavina rendezőjének új, Arany Pálmát nyert filmje ismét kényelmetlen témákat boncolgat, ismét kényelmetlenül szórakoztató módon. 85/100

 

A filmet Magyarországon elsőként a miskolci Cinefesten mutatták be 2017. szeptemberében, országos forgálmazásra pedigszűk egy hónappal a fesztivál után került sor.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film nyitójelenetét Ruben Östlund rendező saját élménye ihlette, amikor Göteborgban meglátott egy nőt, aki odaszaladt az egyik járókelőhöz, és azt mondta neki, hogy valaki meg akarja ölni. Az eset felkeltette a tömeg figyelmét, de később kiderült, hogy csak egy átverés volt, hogy néhány zsebtolvaj kirabolja az összegyűlteket. A direktornak is ekkor lopták el a telefonját.

(hp )
 

A film egyik jelenetében egy Tourette-szindrómás férfi kiabál egy riporterrel. Ruben Östlund rendező elmondta, hogy a jelentet egyik saját élménye inspirálta, melynek a Svéd Nemzeti Színházban volt szemtanúja.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.