Játssz egy Huawei MediaPad T3-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
83

A négyzet

(The Square)
 
Deku  2018. 02. 15.

Ritka unalmas volt és alig bírtam ébren maradni. Hiba volt még csak belekezdeni is. Kellett volna valami, ami miatt úgy érzem, hogy ez elragadó, de sajnos nem éreztem. Kár érte pedig nagyon vártam és pozitívan álltam az egészhez, mint kiderült teljesen feleslegesen.

 
Hakker  2018. 02. 07.

Bennem van a hiba, de ez a film nem jött át. Szeretem a skandináv filmeket, de ez nem tetszett. Egyedül a majmos rész volt a filmben ami szimpatikus volt. Nem az "akció jelenet" miatt, hanem a skandináv filmekre jellemző váratlan szituáció miatt.

 
bbozsi  2017. 12. 21.

Nagyon kendőzetlenül és pofábavágóan mutatja be a film nyugati civilizáció állapotát itt és most. Minden viccnek a fele igaz.

 
Kristofalmos  2017. 09. 12.

Egy zseniális helyzetkomikumú, komoly etikai kérdéseket felvető, nagyon érdekes alkotás lett Ruben Östlund következő nagyjátékfilmje. Remekművet vártam, de sajnos a film cselekménye szétszórt, a szálak teljesen érdektelenek de ami a legzavaróbb, hogy szerintem egyszerűen túl hosszú a maga 2 és fél órájával. Szóval Östlund filmje igazából abszolút kísérleti jellegű, melyben a rendező egy csomó érdekes jelenettel pakolta tele a filmjét és kíváncsi hogy mit reagálunk rá. De helyenként tényleg zsenilás csak néha ki esik ebből a szerepből sajnos. Összegezve tehát jeleneteiben fantasztikus de történetében kicsit széteső darab ez.

 
Lester69  2017. 10. 24.

Zseniális alkotás. Intelligens,elgondolkodtató és eszméletlen groteszk. Spoiler lehet A majmos performansz jelenet egyszerûen eszméletlen. Fantasztikusan fokozza a feszültséget és a nézô tényleg nem tudja végül hova fut ki az egész. Mivel kurátornak készülök számomra valószínûleg személyesebb felhangú volt a film, nagyon élveztem

Terry Notary
Dominic West
Claes Bang
Elisabeth Moss
Claes Bang
Terry Notary
Elisabeth Moss
Claes Bang
Elisabeth Moss
Claes Bang
Claes Bang
Claes Bang
Claes Bang
Claes Bang
Claes Bang
Claes Bang
Claes Bang
Claes Bang
Terry Notary
Claes Bang
Claes Bang
Elisabeth Moss
Smoking Barrels: A négyzet
A négyzet ismét egy tipikus Östlund-rendezés, amely úgy szórakoztató, hogy közben komoly társadalmi perspektívákat tár elénk, mindezt a svéd rendezőtől már jól ismert, objektív és kissé polgárpukkasztó eszközökkel, ugyanakkor sajnos nem lehet eltekinteni attól, hogy sok jelenetet túl sokáig tart ki az alkotás, ezzel kissé csorbítva az adott momentum drámai ívén. Mindenesetre A négyzet ezen hibák ellenére is komoly társadalmi film, amelyet sajnos sokan érteni-, vagy megnézni sem feltétlenül fognak.

9/10
Filmsomnia.hu - A négyzet
A négyzet egy tökös, belevaló és bevállalós szatíra, remek alakításokkal és fantasztikus elképzelésekkel, amit kissé visszahúz hosszú játékideje. Rövidfilm-gyűjteményként hat a liberalizmusról és annak ellentétéről is, amely nem kímél senkit. Felváltva szórakoztató és unalmas és kétségtelenül megosztó – ami pontosan beleillik mondanivalójába. 80/100
VOX.hu - A négyzet
A Lavina rendezőjének új, Arany Pálmát nyert filmje ismét kényelmetlen témákat boncolgat, ismét kényelmetlenül szórakoztató módon. 85/100

 

A filmet Magyarországon elsőként a miskolci Cinefesten mutatták be 2017. szeptemberében, országos forgálmazásra pedigszűk egy hónappal a fesztivál után került sor.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film nyitójelenetét Ruben Östlund rendező saját élménye ihlette, amikor Göteborgban meglátott egy nőt, aki odaszaladt az egyik járókelőhöz, és azt mondta neki, hogy valaki meg akarja ölni. Az eset felkeltette a tömeg figyelmét, de később kiderült, hogy csak egy átverés volt, hogy néhány zsebtolvaj kirabolja az összegyűlteket. A direktornak is ekkor lopták el a telefonját.

(hp)
 

A film egyik jelenetében egy Tourette-szindrómás férfi kiabál egy riporterrel. Ruben Östlund rendező elmondta, hogy a jelentet egyik saját élménye inspirálta, melynek a Svéd Nemzeti Színházban volt szemtanúja.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.