Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

Adaptáció (2002)

Adaptation.
Filmadatlap
 
28
Szereplők
8
Vélemények
33
Képek
1
Videók

Galéria (33)

Videók (1)

 
HercegPeter   2018. 07. 25.

legújabb vélemény

0

Ritkán fordul elő, hogy egy filmet nehezen értékelhetőnek titulálok. Ezzel nem azt akarom kifejezni, hogy rossz csak egyszerűen nehéz véleményt mondani róla. Az megint csak ritka, hogy egy filmnél a Mafab és az IMDB-s értékelés egyenlő. Ennél a külön... több»

 
Loborg   2016. 04. 22.

0

Eléggé egyedi film , de Nicolas Cage miatt többszöri próbálkozásra sikerült rávennem magam, hogy megnézzem, inkább Streep miatt bíztam benne, hogy tetszeni fog mégis. Végül Nicolas Cage "ellenére" is tetszett, igazán egyedi alkotás (díjazták is azért eléggé).

 
Lord British   2015. 06. 21.

0

Egy rendkívül érdekes és elgondolkodtató film, annak ellenére hogy tulajdonképpen nem történik benne semmi. Nicolas Cage karrierje egyik legjobb szerepét hozza itt a kettős személyiségű főhősben, számomra nagyon jól esett látni a vásznon.

 
irodalmialkotas   2016. 05. 05.

0

Eléggé egyedi film ,Szenzációs színészi alakításokat láthattunk a filmben. Nicolas Cage karrierje egyik legjobb szerepét hozza itt . Kimagasló mimikák és test mutatások! A kameramozgás meg egyenesen lenyűgöző!

 
BuBu   2015. 06. 30.

0

Szenzációs színészi alakításokat láthattunk a filmben. Most láttam először a filmet és nagyon tetszett. Aki szereti a művész filmeket annak kötelező megnéznie.

 
juliS   2016. 03. 26.

0

Borzasztóan érdekesnek tartom ezt a filmet, mert nagyon érdekesen és mégis zavaróan próbál meg belevonni Hollywood kifordított mindennapjaiba, hogy az ember nem tudja eldönteni, hogy most akkor sírjon vagy nevessen - vagy hogy úgy általában, most még... több»

 
mártilány   2015. 04. 04.

0

Rettenetesen mérges voltam erre a filmre, mert szerintem egy elég rossz lett, amiben, ahogy a könyvben is, semmi sem történik, csak olyan szereplőket látunk a kötelékeikben vergődni, akik nem tudnak túllépni saját magukon. Nicholas Cage játéka kifeje... több»

A film összbevétele 22 245 861 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet Los Angeles-ben vették fel.

(Mavil)
 

A film forgatása 2001 márciusa és júniusa között zajlott le.

(Mavil)
 

Donald Kaufman, az ikertestvér figurája nem szerepel a film alapjául szolgáló könyvben. A karaktert Charlie Kaufman forgatókönyvíró keltette életre.

(Mavil)
 

Az Adaptációban Doug Jones (Augustus Margary-t alakította), Curtis Hanson (Orlean férjét formálta meg) és Davis O. Russell, mint New York-i újságíró is cameo szerephez jutottak.

(Mavil)
 

John Cusack, Catherine Keener, John Malkovich, Lance Acord és Spike Jonze camei szerepet kaptak a filmben, önmagukat alakították.

(Mavil)