Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
80
Filmadatlap
 
28
Szereplők
8
Vélemények
33
Képek
1
Videók
Adaptáció
 
HercegPeter   2018. 07. 25.

legújabb vélemény

Ritkán fordul elő, hogy egy filmet nehezen értékelhetőnek titulálok. Ezzel nem azt akarom kifejezni, hogy rossz csak egyszerűen nehéz véleményt mondani róla. Az megint csak ritka, hogy egy filmnél a Mafab és az IMDB-s értékelés egyenlő. Ennél a különleges alkotásnál ez a helyzet. Azért mondom rá hogy különleges, mivel nem sok filmnél fordul elő, hogy egy író saját magát is beleírja a forgatókönyvbe, pláne ritka az, hogy az egészet magáról írja. A cselekmény nem kifejezetten izgalmas, mégis leköti a nézőt. Ha belegondolunk igazából az égvilágon semmi mondanivalója nincs. Mivel ilyen semmilyen a történet így bármit lehet kezdeni vele. Ezt az író kihasználta amikor egy drámaibb, váratlan, de legalább érdekes befejezésre szánta el magát és véleményem szerint jól tette. A történetbe szőtt történet (az írónő és az orchideás csávó kapcsolata) viszont egészen más. Ez egy izgalmasabb, a nézőt jobban megragadó szál. Ezen két cselekmény találkozása adja azt a drámai befejezést, amiről beszéltem. Egy alapjáraton hosszú filmről van szó, ami még annál is hosszabbnak tűnik. Nicolas Cage alakítása zseniális, éppen ezért fájó az utóbbi években bemutatott mélyrepülése. Még érdekességként annyit tennék hozzá, hogy itt nekem rettenetesen hasonlít Kabos Lászlóra.

 
Loborg   2016. 04. 22.

Eléggé egyedi film , de Nicolas Cage miatt többszöri próbálkozásra sikerült rávennem magam, hogy megnézzem, inkább Streep miatt bíztam benne, hogy tetszeni fog mégis. Végül Nicolas Cage "ellenére" is tetszett, igazán egyedi alkotás (díjazták is azért eléggé).


 
Lord British   2015. 06. 21.

Egy rendkívül érdekes és elgondolkodtató film, annak ellenére hogy tulajdonképpen nem történik benne semmi. Nicolas Cage karrierje egyik legjobb szerepét hozza itt a kettős személyiségű főhősben, számomra nagyon jól esett látni a vásznon.

 
BuBu   2015. 06. 30.

Szenzációs színészi alakításokat láthattunk a filmben. Most láttam először a filmet és nagyon tetszett. Aki szereti a művész filmeket annak kötelező megnéznie.

 
irodalmialkotas   2016. 05. 05.

Eléggé egyedi film ,Szenzációs színészi alakításokat láthattunk a filmben. Nicolas Cage karrierje egyik legjobb szerepét hozza itt . Kimagasló mimikák és test mutatások! A kameramozgás meg egyenesen lenyűgöző!

A film összbevétele 22 245 861 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet Los Angeles-ben vették fel.

(Mavil)
 

A film forgatása 2001 márciusa és júniusa között zajlott le.

(Mavil)
 

Donald Kaufman, az ikertestvér figurája nem szerepel a film alapjául szolgáló könyvben. A karaktert Charlie Kaufman forgatókönyvíró keltette életre.

(Mavil)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.