Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
77%

Adaptáció (2002)

Adaptation.
Filmadatlap
 
28
Szereplők
8
Vélemények
33
Képek
1
Videók
 
HercegPeter   2018. 07. 25.

legújabb vélemény

0

Ritkán fordul elő, hogy egy filmet nehezen értékelhetőnek titulálok. Ezzel nem azt akarom kifejezni, hogy rossz csak egyszerűen nehéz véleményt mondani róla. Az megint csak ritka, hogy egy filmnél a Mafab és az IMDB-s értékelés egyenlő. Ennél a külön... több»

 
Loborg   2016. 04. 22.

0

Eléggé egyedi film , de Nicolas Cage miatt többszöri próbálkozásra sikerült rávennem magam, hogy megnézzem, inkább Streep miatt bíztam benne, hogy tetszeni fog mégis. Végül Nicolas Cage "ellenére" is tetszett, igazán egyedi alkotás (díjazták is azért eléggé).


 
Lord British   2015. 06. 21.

0

Egy rendkívül érdekes és elgondolkodtató film, annak ellenére hogy tulajdonképpen nem történik benne semmi. Nicolas Cage karrierje egyik legjobb szerepét hozza itt a kettős személyiségű főhősben, számomra nagyon jól esett látni a vásznon.

 
BuBu   2015. 06. 30.

0

Szenzációs színészi alakításokat láthattunk a filmben. Most láttam először a filmet és nagyon tetszett. Aki szereti a művész filmeket annak kötelező megnéznie.

 
irodalmialkotas   2016. 05. 05.

0

Eléggé egyedi film ,Szenzációs színészi alakításokat láthattunk a filmben. Nicolas Cage karrierje egyik legjobb szerepét hozza itt . Kimagasló mimikák és test mutatások! A kameramozgás meg egyenesen lenyűgöző!

 
juliS   2016. 03. 26.

0

Borzasztóan érdekesnek tartom ezt a filmet, mert nagyon érdekesen és mégis zavaróan próbál meg belevonni Hollywood kifordított mindennapjaiba, hogy az ember nem tudja eldönteni, hogy most akkor sírjon vagy nevessen - vagy hogy úgy általában, most még... több»

 
avatar123   2016. 03. 02.

0

Kaufman eredeti forgatókönyvíró - és amennyiben ez a film tényleg abból született, hogy otthon vergődött tanácstalanságában, hogyan írja meg azt a filmet, úgy azt kell mondanom, hogy még briliánsan nagy csaló is. Saját tehetetlenségét ilyen őszintén ... több»

Galéria (33)

Videók (1)

A film összbevétele 22 245 861 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet Los Angeles-ben vették fel.

(Mavil)
 

A film forgatása 2001 márciusa és júniusa között zajlott le.

(Mavil)
 

Donald Kaufman, az ikertestvér figurája nem szerepel a film alapjául szolgáló könyvben. A karaktert Charlie Kaufman forgatókönyvíró keltette életre.

(Mavil)
 

Az Adaptációban Doug Jones (Augustus Margary-t alakította), Curtis Hanson (Orlean férjét formálta meg) és Davis O. Russell, mint New York-i újságíró is cameo szerephez jutottak.

(Mavil)
 

John Cusack, Catherine Keener, John Malkovich, Lance Acord és Spike Jonze camei szerepet kaptak a filmben, önmagukat alakították.

(Mavil)
 

Az Adaptáció szerepel az 1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz c. listán, melyet Steven Jay készített el.

(Mavil)
 

Robert McKee szerepére Albert Finney, Christopher Plummer, Terence Stamp and Michael Caine is esélyesek voltak.

(Mavil)
 

Chris Cooper erősen gondolkozott azon, elvállalja-e John Laroche szerepét, ám végül felesége unszolására igent mondott.

(Mavil)
 

Nicolas Cage-nak a forgatás során fatsuit-et, azaz kövérítő ruhát kellett hordania, hogy testesebbnek tűnjön.

(Mavil)
 

Nicolas Cage 5 millió dollárt kapott Charlie és Donald Kaufman megformálásáért.

(Mavil)