Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
11
Képek
1
Videók
Születésnap
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Miska bácsi   2019. 07. 02.

legújabb vélemény

Utólag utánaolvastam, hogy miről is szól a dogmafilm-mozgalom, és mik a lefektetett szabályok. Így már kicsit érthetőbb, hogy miért volt annyira idegen az élmény egy "szokásos" filmhez képest. A kezdeményezés értékelendő, de az összkép nekem ettől nem lett jobb. A történet érdekes, és komoly, de egyrészt kicsit lassan épül fel, másrészről pedig nekem nagyon valószerűtlen volt az, ahogy minden alkalommal, amikor végre felszínre került valami a múltból, a vendégek mind karót nyelve próbáltak tudomást sem venni a történtekről.

 
Deku   2017. 10. 23.

Ajánlásra néztem meg a filmet amit jobb lett volna elkerülni hisz nem tetszett. Ennek a stílusnak nem igazán voltam híve és nem is szerettem sose. Sajnos nálam nem ment át a rostán. Nem kedveltem.


 
Berto49   2018. 01. 03.

A Dogma ’95 tíz pontban megfogalmazott szabályai alapján készített első film. A mindent elfedő gazdag felszín alatt egy rothadó lelkű, saját gyermekeit meggyalázó családfő rejtőzik. Mindezt az ünneplésére rendezett 60. születésnapi vacsorán az ikerpár életben maradt tagja, Christian „köszöntőjé”-ben mondja el. Megdöbbentő erejű alkotás, mély tartalma mellett a formai újításai miatt is korszakalkotó darab.

 
Hakker   2019. 05. 31.

Remek kamaradráma skandináv módra. Tipikus északi jellegzetesség jelenik meg a filmben. Szép lassan indul a film, viszonylag szokványos történetnek látszik, de a feszültséget a levegőben, már az első pillanatól kezdődöen lehet érezni.

 
Laci000   2015. 06. 02.

A színészek tökéletesek, Ulrich Thomsen elképesztő jó volt, de persze a többiek is szenzációsak voltak. És ez egy dogmafilm, nem kell meglepődni az operatőri munkán, a lényeg, hogy filmhez ez hozzátett, nem elvett. Így életszerűbbnek látszott.

 
Miért kötelező megnézni? Mert a Dogma mozgalom egy olyan filmes hitvallást tükröz, ami nyíltan és bátran fordult szembe a hollywoodi filmkészítéssel, és olyan témákat helyezett a középpontba, amikről nem merünk, nem szoktunk beszélni. több»

A film összbevétele 1 647 780 dollár volt (imdb.com).

 

A film színpadi változatát a Pesti Színházban "Az ünnep" címen Eszenyi Enikő rendezésében mutatták be. A szülők szerepét zseniálisan Halász Judit és Hegedűs D. Géza alakította.

(Berto49 )
 

Hitchcock "védjegyéhez" hasonlóan Vinterberg is feltűnik lényegtelen szerepben - taxisofőrként - a filmben.

(Berto49 )
 

A filmben egy kisebb mellékszerepben feltűnik Lars von Trier is.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.