Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
9
Vélemények
11
Képek
1
Videók

Vélemények: Születésnap (1998)

Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
elekm90   2020. 02. 23.

legújabb vélemény

Nagyon jó film, bár én nem vagyok a híve a Dogma filmes mozgalomnak. Egy kicsit zavaró volt olykor, szerintem enélkül is le lehetett volna forgatni a filmet minimalista stílusban és talán úgy még nagyobbat ütne. A történet viszont több mint kárpótol ezért. 8,5/10

 
Deku   2017. 10. 23.

Ajánlásra néztem meg a filmet amit jobb lett volna elkerülni hisz nem tetszett. Ennek a stílusnak nem igazán voltam híve és nem is szerettem sose. Sajnos nálam nem ment át a rostán. Nem kedveltem.


 
Berto49   2018. 01. 03.

A Dogma ’95 tíz pontban megfogalmazott szabályai alapján készített első film. A mindent elfedő gazdag felszín alatt egy rothadó lelkű, saját gyermekeit meggyalázó családfő rejtőzik. Mindezt az ünneplésére rendezett 60. születésnapi vacsorán az ikerpár életben maradt tagja, Christian „köszöntőjé”-ben mondja el. Megdöbbentő erejű alkotás, mély tartalma mellett a formai újításai miatt is korszakalkotó darab.

 
Hakker   2019. 05. 31.

Remek kamaradráma skandináv módra. Tipikus északi jellegzetesség jelenik meg a filmben. Szép lassan indul a film, viszonylag szokványos történetnek látszik, de a feszültséget a levegőben, már az első pillanatól kezdődöen lehet érezni.

 
Miska bácsi   2019. 07. 02.

Utólag utánaolvastam, hogy miről is szól a dogmafilm-mozgalom, és mik a lefektetett szabályok. Így már kicsit érthetőbb, hogy miért volt annyira idegen az élmény egy "szokásos" filmhez képest. A kezdeményezés értékelendő, de az összkép nekem ettől nem lett jobb. A történet érdekes, és komoly, de egyrészt kicsit lassan épül fel, másrészről pedig nekem nagyon valószerűtlen volt az, ahogy minden alkalommal, amikor végre felszínre került valami a múltból, a vendégek mind karót nyelve próbáltak tudomást sem venni a történtekről.

 
Laci000   2015. 06. 02.

A színészek tökéletesek, Ulrich Thomsen elképesztő jó volt, de persze a többiek is szenzációsak voltak. És ez egy dogmafilm, nem kell meglepődni az operatőri munkán, a lényeg, hogy filmhez ez hozzátett, nem elvett. Így életszerűbbnek látszott.

 
jazzy   2014. 10. 16.

Nem véletlen, hogy a film megjelenésének évében számos díjat besöpört. Magam is úgy vélem, hogy ritkán látni ennyire alaposan és megfontoltan felépített történetet, s ilyen kimagaslóan hiteles színészi játékokat. Remek film, csak ajánlani tudom a műfaj kedvelőinek!

 
De Matt   2019. 06. 25.

Mérföldkő

Amikor ezt a filmet láttam, még nem tudtam, hogy a Dogma-filmek egyikéről van szó. Ennek ellenére erősen megfogott, és tulajdonképpen akkor szerettem bele a dán filmekbe. Az biztos, hogy nálam mérföldkő volt, nagyon erős, nagyon ütős. Ulrich Thomsen, Paprika Steen és a többiek mind-mind nagyszerűek. A skandináv mozinak pedig úgy általában is van egy erőssége. A társadalom visszásságait és az egyén belső vívódásait kitűnően ábrázolja.

 
juliS   2016. 06. 15.

Nagyon erős családi dráma; remek szereposztással. Mindenki kiválóan hozza a rábízott karakter valós jellemét, s a rendező is igazán a helyén kezelte a szálakat. Brutális mélységek tárulkoznak fel.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.