Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
81%

Hold (2009)

Moon
Filmadatlap
 
20
Szereplők
40
Vélemények
12
Képek
1
Videók
Hold
 
Róbert Molnár   2020. 06. 29.

legújabb vélemény

0

Ötletes film, melynek elég bizarr, lelombozó a hangulata. Érdekes a sztori, bár utólag olyan érzése van az embernek, hogy ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni. Viszont merem ajánlani, mert látatlanban tényleg leköti az ember figyelmét, hogy vajon, hogyan zárul a történet.

 
indingo   2019. 08. 18.

0

A film hangulata és látványa érdekes volt, de a története elég lassú helyenként kifejezetten unalmas.


 
Deku   2017. 07. 18.

0

Elég változatos hangulatú és tempójú ez a film. Apróbb döccenők akadtak benne ezt elnézve is nagyszerűen teljesít a film. Zeneileg a toppon van, a történet pedig izgalmas és érdekes sztori.

 
dailyfilmsan   2018. 12. 28.

0
Sam és Sam a jóbarát.

Kacifántos Sci-fi meg kell hagyni felkeltette az érdeklődésemet már a hélium3 amiből nincs olyan sok a hold felszínén és többe kerülne kibányászni mint amennyit spórolna vele a világ. Mégis tetszett ez a futurisztikus öko jövőkép. Aztán jött ami egy kicsit elrontotta. Olyan nincs hogy egy klón ilyen jól viselje azt hogy találkozik egy másikkal önmagával aki szintén klón és ezek összebratyizzanak tudván hogy mind a ketten klónok. Valamint a filmből nem derül ki hogy milyen rendelkezések vannak a klóntechnológiára. Ez a fekete folt a film egészén. Mégis jól működik. Sam rockwell itt bemutatja hogy piszok jó színész. 2 különböző karakter még néhol külsőre is másnak tűnik annyira jól elválasztotta a mimikát a két szereplő között.

 
Fahéjgolyó   2016. 10. 25.

1

Nagyon nagy kedvencem ez a film, semmi fölösleges sallang nincs benne, a története rendkívül érdekes és elgondolkodtató. Mind a scifi mind a rejtélyes drámákért rajongó emberek jól fognak szórakozni rajta.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 04.

0

Sam Rockwell eddigi legjobb filmje.Zseniális,néhol belassít,néha gyorsul a tempó.Sok benne a töprengős,gondolkozós jelenet,és néha agyalni kell.Szeretem. Szuper kis mozi.

 
Szilonka   2016. 04. 10.

0

Sok jót olvastam a filmről ezért is néztem meg, de nekem nem igazán tetszett. Szeretem az űrbe játszódó filmeket, de ez picit zavaros volt a történet vagy csak én nem értettem.

Galéria (12)

Videók (1)

A film összbevétele 9 760 104 dollár volt (imdb.com).

 

A filmbeni berendezések, eszközök egy része nagyon ismerős lehet a Vörös törpe filmből. Ennek oka az, hogy a film eszközeit újrafelhasználták, hogy a kiadásokat ezzel is csökkenteni tudják.

(dailyfilmsan )
 

A film 2009-es Sundance fesztiválon lett bemutatva a közönségnek.

(dailyfilmsan )
 

Duncan Jones nagyon kevés greenboxot használt ( szinte csak a világűrhöz ), minden díszletet rendesen megépített.

(XETH)
 

A film története 2035-ben játszódik.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Duncan Jones az ikonikus zenész, David Bowie fia. A film egyik producere, Trudie Styler pedig egy másik rocksztár, Sting felesége.

(SódóGA)
 

A film a forgatókönyvírók sztrájkja alatt készült, ami miatt a Shepperton stúdióiban az összes többi projekt leállt. A rendező állítása szerint több első osztályú vizuális szakértő a filmnek köszönheti munkáját.

(SódóGA)
 

A film 33 nap alatt, 5 millió dolláros büdzséből készült.

(SódóGA)
 

Duncan Jones kifejezetten Sam Rockwell számára szánta a film főszerepét, akivel már hosszú ideje szeretett volna együtt dolgozni.

(SódóGA)
 

Kevin Spacey a forgatókönyv elolvasása után azzal a feltétellel vállalta el a felkérést, ha előtte megnézheti az egész filmet. Mivel elégedett volt a végeredménnyel, fél nap alatt vették fel a szövegeit.

(SódóGA)