Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Vakság (2008)

Blindness
Filmadatlap
 
16
Szereplők
6
Vélemények
37
Képek
2
Videók

Galéria (37)

Videók (2)

 
stevepisti   2020. 09. 03.

legújabb vélemény

1

Érdekes szemszögből közelíti meg a film a most aktuálisan kialakult karantén témát. Tetszett, hogy nem nagyon húzták el az elejét, néhány megbetegedésre kitértek, de az elég is volt, hogy a lényeget kiszűrjük, miért is alakult ki ez a helyzet. Magára... több»

 
szucszoli   2018. 09. 05.

0

Sajnos az a helyzet, hogy ennél minden tekintetében csak sokkal jobb, feszesebb és drámaibb filmeket hoztak már létre, amik azt a kérdéskört járják körbe, hogy hogyan fordul ki önmagából az ember, ha lehull róla a társadalmi máz (pl: Hasadás, 10 Clov... több»

 
miklosvaridori   2017. 06. 14.

0

Nem mondanám, hogy a megszokott, modern, pörgős dráma. A hangsúly a mondanivalóra összpontosul, ahol nem maguk az események a fontosak, hanem az érzések és a gondolatok.

 
Lost Silver Book   2016. 09. 11.

0

Kategóriájában viszonylag jó film, de inkább érdekes. Fiataloknak semmiképpen sem ajánlom. A világon megvakulnak néhányan, látszólag minden ok nélkül, és mint kiderül, ez fertőző, így a film nagy részében egy létrehozott karantén lepratelep mindennap... több»

 
pindurcat   2015. 06. 13.

0

Nem a történet a lényeg, hanem a mondanivalója. Mire képes az ember, mikor a társadalom összeomlik?! Nagyon érdekfeszítőek a jelenetek. Nagyszerű film.

 
Emma109   2016. 08. 24.

0

Nagyon tetszett a film. Picit az Ember gyermeke jutott róla eszembe.

 
Ül az ember otthon, hallgatja a híreket és tűnődik: mikor lesz vége az őrületnek, milyen eredménnyel zárul majd a koronavírus elleni harc, mikortól áll vissza az életünk a rendes kerékvágásba? És vajon készül-e majd film mindarról, ami most velünk történik? Utóbbi kérdés, azt hiszem, költői. több»