Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Ex Machina (2015)

Ex Machina
Filmadatlap
 
22
Szereplők
70
Vélemények
18
Képek
23
Videók

Galéria (18)

Domhnall Gleeson
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Domhnall Gleeson
Domhnall Gleeson
Oscar Isaac
Alicia Vikander
Domhnall Gleeson
Domhnall Gleeson
Domhnall Gleeson
Domhnall Gleeson
Domhnall Gleeson
Oscar Isaac
Alicia Vikander
Domhnall Gleeson
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Domhnall Gleeson
Domhnall Gleeson
Oscar Isaac
Domhnall Gleeson
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Domhnall Gleeson
Alicia Vikander

Videók (23)

 
Artemisia   2023. 01. 07.

legújabb vélemény a nap véleménye

3
Ébredés

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Alex Garland regényíróból lett forgatókönyvíró, abból pedig rendező. Forgatókönyvíróként már bizonyította kiváló alkotói vénáját, hiszen neki köszönhetjük többek között a 28 nappal később, a Napfény vagy a Ne engedj el! szkriptjeit. Debütáló rendezé... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2021. 05. 24.

2
Robot? Ember? Végül is nem mindegy?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nemrég találtam rá erre a filmre, amit a megnézése után kissé vegyes érzelmekkel próbálok értékelni. Nézzük nagy vonalakban a sztorit! Adott egy teljesen átlagos srác, aki egy óriási cégnél programozó. Sem család, sem barátnő, egyedül, a munkának élv... teljes kritika»

 
rbernadett   2015. 05. 22.

2

Nekem egy kicsit vontatott volt és nem nyújtott többet a többi hasonló témában gyártott produkciónál. A hangeffektek néha kimondottan idegesítettek.

 
indingo   2017. 05. 02.

0

A félig robot és emberi test látványa remek volt. A történet szerencsére nem az a tipikus közhelyes film. Tetszett, hogy egy zárt térben játszódott az egész.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 01. 28.

0
Mitől lesz ember az ember?

Az Ex Machina egy, a sci-fikben gyakran előforduló kérdést boncolgat, miszerint mitől lesz ember az ember, avagy mivel kell rendelkeznie egy ember által alkotott dolognak ahhoz, hogy emberként tekinthessenek rá. Ezzel már találkoztunk olyanokban is, ... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2019. 12. 20.

1
Black mirror kistesó

A technológia fejlődésének nagy kérdése hogy lesz e mesterséges intelligencia. Egy mesterségesen megalkotott robot ami képes embereként cselekedni és gondolkodni. A film is körbeszambázza a kérdéskört. Az első perctől kapunk szakszavakat és teóriákat amik a laikus fűlnek csak rizsa és csak a játékidő kitöltésére szolgáló semmi. Aki meg ért hozzá az meg örül hogy ezt is belevették. Na ez a kettős érzés jellemzi a filmet leginkább. Végig tartja a kettősséget. Például a szereplők jelleme. A főszereplő Eva, aki robot külsejével kell bebizonyítsa hogy értelmes lény és nem csak egy feltöltött program, a nyilvánosságtól elvonuló tudós, aki internetes keresőjével kaszál és a tesztelő aki mint hős szerelmes akar igazságot szolgáltatni, de mégis bűnt követ el. Sok-sok paradoxon. A film hangulata emiatt komor kicsit paranoid. Mindenképpen hasonlóságot mutat a Black Mirror sorozatra. Hangulata komor, fejlett technológia álla középpontban és nem hiszem hogy nagy spoiler, de a vége sem felhőtlen happy end. Pont ez az ami jóvá teszi a filmet, nem zseniális, de igazán jó. Ezért pedig a színészeknek is pacsi mert a munkájuktól lesz kerek a történet. Nekem tetszett nézzétek bátran.

 
szaka123   2021. 10. 27.

1

Egy hosszabbra nyújtott Black Mirror résznek is simán elmenne. Az egyik szereplő még stimmel is. :D Kicsit ijesztő volt látni a filmet, mivel nagyon efelé haladunk a valóságban is. Nagyon érdekes kérdéseket feszeget, amit a két főszereplő tolmácsol n... több»

A film összbevétele 36 869 414 dollár volt (imdb.com).

 

A dal, amelyre Nathan és Kyoko táncol, Oliver Cheatham "Get Down Saturday Night" című dala.

(dailyfilmsan)
 

Amikor Caleb először találkozik Nathannal, zöld búza nő egy tálban. Ez egy pogány szláv szimbólum, az új élet jelképe.

(dailyfilmsan)
 

A filmet a a norvégiai Juvet Landscape Hotelben forgatták.

(dailyfilmsan)
 

A film költségvetése 15 millió dollár volt.

(Bob)
 

Nathan cégének neve, a Blue Book utalás Ludwig Wittgenstein Kék könyvére, amelyben 1933–1934-ig közölte a jegyzeteit (ez egyébként el is hangzik a filmben).

(ArpiHajdu és Réci)
 
Az, hogy Magyarországtól megtagadtak egy remekművet, mélységesen felháborít. Az Ex Machina az év egyik legüdítőbb élménye és az évezred egyik legjobb sci-fije. több»