Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
79
Filmadatlap
 
22
Szereplők
64
Vélemények
18
Képek
25
Videók
Ex Machina
 
elekm90   2020. 06. 21.

legújabb vélemény

A téma, amit a film feszeget, tényleg a legjobb Black Mirror részeket idézi, Alex Garland már sokadszor bizonyítja, hogy nagyon ért a sci-fikhez. A színészek kiválóak, a befejezése, bár sokaknak nem jött be, szerintem teljesen logikus és következetes.

 
rbernadett   2015. 05. 22.

Nekem egy kicsit vontatott volt és nem nyújtott többet a többi hasonló témában gyártott produkciónál. A hangeffektek néha kimondottan idegesítettek.


 
indingo   2017. 05. 02.

A félig robot és emberi test látványa remek volt. A történet szerencsére nem az a tipikus közhelyes film. Tetszett, hogy egy zárt térben játszódott az egész.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 01. 28.

Mitől lesz ember az ember?

Az Ex Machina egy, a sci-fikben gyakran előforduló kérdést boncolgat, miszerint mitől lesz ember az ember, avagy mivel kell rendelkeznie egy ember által alkotott dolognak ahhoz, hogy emberként tekinthessenek rá. Ezzel már találkoztunk olyanokban is, mint a Szárnyas fejvadász. Ami nekem szimpatikus volt a filmben, hogy bár a fenti kérdésre talán ma még nincsenek biztos válaszok, de egy bizonyos határidőn belül ezt konkrétan meg tudjuk válaszolni, s maga a film igen határozottan állást is foglal. Egy valódi kamaradrámát kapunk három fontos főszereplővel (s milyen érdekes, hogy a mesterséges intelligenciát, avagy Alicia Vikander karakterét a magyar szinkronban Evának fordították) ezt a motívumo... több»

 
dailyfilmsan   2019. 12. 20.

Black mirror kistesó

A technológia fejlődésének nagy kérdése hogy lesz e mesterséges intelligencia. Egy mesterségesen megalkotott robot ami képes embereként cselekedni és gondolkodni. A film is körbeszambázza a kérdéskört. Az első perctől kapunk szakszavakat és teóriákat amik a laikus fűlnek csak rizsa és csak a játékidő kitöltésére szolgáló semmi. Aki meg ért hozzá az meg örül hogy ezt is belevették. Na ez a kettős érzés jellemzi a filmet leginkább. Végig tartja a kettősséget. Például a szereplők jelleme. A főszereplő Eva, aki robot külsejével kell bebizonyítsa hogy értelmes lény és nem csak egy feltöltött program, a nyilvánosságtól elvonuló tudós, aki internetes keresőjével kaszál és a tesztelő aki mint hős szerelmes akar igazságot szolgáltatni, de mégis bűnt követ el. Sok-sok paradoxon. A film hangulata emiatt komor kicsit paranoid. Mindenképpen hasonlóságot mutat a Black Mirror sorozatra. Hangulata komor, fejlett technológia álla középpontban és nem hiszem hogy nagy spoiler, de a vége sem felhőtlen happy end. Pont ez az ami jóvá teszi a filmet, nem zseniális, de igazán jó. Ezért pedig a színészeknek is pacsi mert a munkájuktól lesz kerek a történet. Nekem tetszett nézzétek bátran.

Domhnall Gleeson
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Domhnall Gleeson
Domhnall Gleeson
Oscar Isaac
Alicia Vikander
Domhnall Gleeson
Domhnall Gleeson
Domhnall Gleeson
Domhnall Gleeson
Domhnall Gleeson
Oscar Isaac
Alicia Vikander
Domhnall Gleeson
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Domhnall Gleeson
Domhnall Gleeson
Oscar Isaac
Domhnall Gleeson
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Domhnall Gleeson
Alicia Vikander
 
Alex Garland azok közé az alkotók közé tartozik, akiket teljesen igazságtalanul került el a siker pályafutásuk során, ő azonban ennek ellenére is töretlenül dolgozik azon, hogy jobbnál jobb darabokkal lepjen meg minket. több»
 
Az, hogy Magyarországtól megtagadtak egy remekművet, mélységesen felháborít. Az Ex Machina az év egyik legüdítőbb élménye és az évezred egyik legjobb sci-fije. több»
 
Vikander, Gleeson és Isaac, valamint a rendkívül intelligens és profin összetett forgatókönyv garantálják azt, hogy egy egyedi és izgalmas, gondolatprovokáló filmélményben legyen része az embernek.

A film összbevétele 36 869 414 dollár volt (imdb.com).

 

A dal, amelyre Nathan és Kyoko táncol, Oliver Cheatham "Get Down Saturday Night" című dala.

(dailyfilmsan)
 

Amikor Caleb először találkozik Nathannal, zöld búza nő egy tálban. Ez egy pogány szláv szimbólum, az új élet jelképe.

(dailyfilmsan)
 

A filmet a a norvégiai Juvet Landscape Hotelben forgatták.

(dailyfilmsan)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.