Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
79%

Ex Machina (2015)

Ex Machina
Filmadatlap
 
22
Szereplők
66
Vélemények
18
Képek
25
Videók
 
Sabnock Sanatory   2021. 05. 24.

legújabb vélemény

2
Robot? Ember? Végül is nem mindegy?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nemrég találtam rá erre a filmre, amit a megnézése után kissé vegyes érzelmekkel próbálok értékelni. Nézzük nagy vonalakban a sztorit! Adott egy teljesen átlagos srác, aki egy óriási cégnél programozó. Sem család, sem barátnő, egyedül, a munkának élv... teljes kritika»

 
rbernadett   2015. 05. 22.

1

Nekem egy kicsit vontatott volt és nem nyújtott többet a többi hasonló témában gyártott produkciónál. A hangeffektek néha kimondottan idegesítettek.


 
indingo   2017. 05. 02.

0

A félig robot és emberi test látványa remek volt. A történet szerencsére nem az a tipikus közhelyes film. Tetszett, hogy egy zárt térben játszódott az egész.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 01. 28.

0
Mitől lesz ember az ember?

Az Ex Machina egy, a sci-fikben gyakran előforduló kérdést boncolgat, miszerint mitől lesz ember az ember, avagy mivel kell rendelkeznie egy ember által alkotott dolognak ahhoz, hogy emberként tekinthessenek rá. Ezzel már találkoztunk olyanokban is, ... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2019. 12. 20.

1
Black mirror kistesó

A technológia fejlődésének nagy kérdése hogy lesz e mesterséges intelligencia. Egy mesterségesen megalkotott robot ami képes embereként cselekedni és gondolkodni. A film is körbeszambázza a kérdéskört. Az első perctől kapunk szakszavakat és teóriákat amik a laikus fűlnek csak rizsa és csak a játékidő kitöltésére szolgáló semmi. Aki meg ért hozzá az meg örül hogy ezt is belevették. Na ez a kettős érzés jellemzi a filmet leginkább. Végig tartja a kettősséget. Például a szereplők jelleme. A főszereplő Eva, aki robot külsejével kell bebizonyítsa hogy értelmes lény és nem csak egy feltöltött program, a nyilvánosságtól elvonuló tudós, aki internetes keresőjével kaszál és a tesztelő aki mint hős szerelmes akar igazságot szolgáltatni, de mégis bűnt követ el. Sok-sok paradoxon. A film hangulata emiatt komor kicsit paranoid. Mindenképpen hasonlóságot mutat a Black Mirror sorozatra. Hangulata komor, fejlett technológia álla középpontban és nem hiszem hogy nagy spoiler, de a vége sem felhőtlen happy end. Pont ez az ami jóvá teszi a filmet, nem zseniális, de igazán jó. Ezért pedig a színészeknek is pacsi mert a munkájuktól lesz kerek a történet. Nekem tetszett nézzétek bátran.

 
Deku   2017. 08. 30.

0

Ezt a filmet egyszerűen nem tudtam utálni. Kellemes volt a hangulata, egy percig sem tudtam unatkozni alatta. Frappáns párbeszédek és jellemes karakterek tarkítják.

 
Orosz István   2017. 07. 27.

0

Nekem unalmas rossz semmit mondó film volt. Semmi extra, ugyanolyan mesterséges intelligenciával rendelkező robotos mozifilm mint a többi. Semmi extra semmi csavar.

Galéria (18)

Domhnall Gleeson
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Domhnall Gleeson
Domhnall Gleeson
Oscar Isaac
Alicia Vikander
Domhnall Gleeson
Domhnall Gleeson
Domhnall Gleeson
Domhnall Gleeson
Domhnall Gleeson
Oscar Isaac
Alicia Vikander
Domhnall Gleeson
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Domhnall Gleeson
Domhnall Gleeson
Oscar Isaac
Domhnall Gleeson
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Domhnall Gleeson
Alicia Vikander

Videók (25)

A film összbevétele 36 869 414 dollár volt (imdb.com).

 

A dal, amelyre Nathan és Kyoko táncol, Oliver Cheatham "Get Down Saturday Night" című dala.

(dailyfilmsan)
 

Amikor Caleb először találkozik Nathannal, zöld búza nő egy tálban. Ez egy pogány szláv szimbólum, az új élet jelképe.

(dailyfilmsan)
 

A filmet a a norvégiai Juvet Landscape Hotelben forgatták.

(dailyfilmsan)
 

A film költségvetése 15 millió dollár volt.

(Bob)
 

Nathan cégének neve, a Blue Book utalás Ludwig Wittgenstein Kék könyvére, amelyben 1933–1934-ig közölte a jegyzeteit (ez egyébként el is hangzik a filmben).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A zárójelenetben Ava kizárólag fehér holmikat visel, ami a tisztaság és az ártatlanság színe.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amikor Caleb megtalálja Ava korábbi verzióit, látható, hogy Lily-nek hívják az egyik robotot. A zsidó hit szerint Isten először Lilith-et teremtette meg és csak utána Évát, így Ádám első asszonya Lilith volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Annak ellenére, hogy a történet szerint Ava a fogvatartott, és Caleb szabad, a teszt közben felvett jeleneteknél érdekesen vannak kihasználva a terek; míg Caleb egy picike szobában ül és egyszer sem áll föl a székéről, addig Avának sokkal nagyobb teret adtak, ki-be sétálhat egyik teremből a másikba. Ahogy Alex Garland író és rendező mondta, ez a "tigris a ketrecben"-t szerette volna szimbolizálni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez Domhnall Gleeson és Alicia Vikander második közös filmje, először az Anna Kareninában játszottak együtt 2012-ben. Oscar Isaac és Gleeson pedig együtt szerepeltek a Star wars: Az ébredő erőben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Felicity Jones esélyes volt Ava szerepére.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Az, hogy Magyarországtól megtagadtak egy remekművet, mélységesen felháborít. Az Ex Machina az év egyik legüdítőbb élménye és az évezred egyik legjobb sci-fije. több»