Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
78
Filmadatlap
 
22
Szereplők
63
Vélemények
18
Képek
25
Videók

Vélemények: Ex Machina (2015)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
rbernadett   2015. 05. 22.

Nekem egy kicsit vontatott volt és nem nyújtott többet a többi hasonló témában gyártott produkciónál. A hangeffektek néha kimondottan idegesítettek.

 
indingo   2017. 05. 02.

A félig robot és emberi test látványa remek volt. A történet szerencsére nem az a tipikus közhelyes film. Tetszett, hogy egy zárt térben játszódott az egész.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 01. 28.
Mitől lesz ember az ember?

Az Ex Machina egy, a sci-fikben gyakran előforduló kérdést boncolgat, miszerint mitől lesz ember az ember, avagy mivel kell rendelkeznie egy ember által alkotott dolognak ahhoz, hogy emberként tekinthessenek rá. Ezzel már találkoztunk olyanokban is, mint a Szárnyas fejvadász. Ami nekem szimpatikus volt a filmben, hogy bár a fenti kérdésre talán ma még nincsenek biztos válaszok, de egy bizonyos határidőn belül ezt konkrétan meg tudjuk válaszolni, s maga a film igen határozottan állást is foglal. Egy valódi kamaradrámát kapunk három fontos főszereplővel (s milyen érdekes, hogy a mesterséges intelligenciát, avagy Alicia Vikander karakterét a magyar szinkronban Evának fordították) ezt a motívumo... több»

 
Deku   2017. 08. 30.

Ezt a filmet egyszerűen nem tudtam utálni. Kellemes volt a hangulata, egy percig sem tudtam unatkozni alatta. Frappáns párbeszédek és jellemes karakterek tarkítják.

 
Orosz István   2017. 07. 27.

Nekem unalmas rossz semmit mondó film volt. Semmi extra, ugyanolyan mesterséges intelligenciával rendelkező robotos mozifilm mint a többi. Semmi extra semmi csavar.

 
dailyfilmsan   2019. 12. 20.
Black mirror kistesó

A technológia fejlődésének nagy kérdése hogy lesz e mesterséges intelligencia. Egy mesterségesen megalkotott robot ami képes embereként cselekedni és gondolkodni. A film is körbeszambázza a kérdéskört. Az első perctől kapunk szakszavakat és teóriákat amik a laikus fűlnek csak rizsa és csak a játékidő kitöltésére szolgáló semmi. Aki meg ért hozzá az meg örül hogy ezt is belevették. Na ez a kettős érzés jellemzi a filmet leginkább. Végig tartja a kettősséget. Például a szereplők jelleme. A főszereplő Eva, aki robot külsejével kell bebizonyítsa hogy értelmes lény és nem csak egy feltöltött program, a nyilvánosságtól elvonuló tudós, aki internetes keresőjével kaszál és a tesztelő aki mint hős szerelmes akar igazságot szolgáltatni, de mégis bűnt követ el. Sok-sok paradoxon. A film hangulata emiatt komor kicsit paranoid. Mindenképpen hasonlóságot mutat a Black Mirror sorozatra. Hangulata komor, fejlett technológia álla középpontban és nem hiszem hogy nagy spoiler, de a vége sem felhőtlen happy end. Pont ez az ami jóvá teszi a filmet, nem zseniális, de igazán jó. Ezért pedig a színészeknek is pacsi mert a munkájuktól lesz kerek a történet. Nekem tetszett nézzétek bátran.

 
Szilonka   2019. 08. 12.

Zseniális film. A tudomány fejlődésének irányán túl nagyon erős motívuma filmben az emberi kapcsolatok.

 
andor50   2016. 04. 19.

Három nagyon tehetséges színész van benne és egy nagyon érdekes témát boncolgatnak. Egyre aktuálisabbnak tűnnek azok a kérdések, amiket feltesz a film. A tempója viszont elég lassú, ami engem itt nem zavart, de el tudom képzelni, hogy vannak emberek, akik hajlamosak lehetnek arra, hogy unják.

 
TomÁcs   2016. 05. 09.

Voltak benne üresjáratok, de egy különleges oldalról mutatja meg a robotvilágot. Nem volt rossz, de talán több akció lehetett volna még benne.

 
VvV   2016. 05. 20.

Újfajta robotos sztori, ez az oldal tetszett. Hangulatos volt a környezete, azonban a történet vezetés középtájt unalmassá vált, majd újra izgalmassá.

 
Bazzzsi   2017. 11. 03.

Látványban egészen különleges film, a robotlány egészen gyönyörű. Eléggé érzelmes film, egy nagyon érdekes történetet mesél el. Nem egy szokványos robotos film.

 
hsanya182   2016. 12. 08.

3 főszereplős intellektuál film a mesterséges intelligenciáról. Remek párbeszédek, lassan kibontakozó történet jellemzi. Egy srác tesztelni jön a robotot, de végül elveszik a részletekben, manipulációkban. Aki nem sejti mi lehet a vége, nézze meg, MI forever :)

 
Lonka   2017. 07. 24.

A látványa nagyon jól meg lett csinálva és a történetbe sem lehet belekötni, talán annyi hogy pár képkocka erejéig megmutathatták volna, hogy a szökése után mit kezdett magával a lány.

 
Timcsi   2019. 01. 22.

Maga a története érdekes és van benne potenciál. A látványa is a helyén volt, elgondolkodtató story.

 
Greeta   2017. 12. 18.

Alex Garland munkái minidig nagyon különlegesek. Érdekes jövőbeni történet, de nem az a erőszakos fajta, hogy millió robot legyen benne. A sztori elég érzelmesre sikeredett.

 
petraszab   2019. 05. 20.

Nekem nagyon bejött ez a film, mert szöges ellentéte a korábbi mesterséges intelligenciás robotos filmeknek. Nem világhatalomra tör a robot, hanem valami egészen másra.

 
Milanman   2015. 05. 28.

Az Ex Machina elsősorban a gépi és emberi intelligencia közti hasonlóságokra és különbségekre próbálja keresni a választ, de közben sokkal többet mond el az emberi természetről, a lélekről, hogyan működünk, mik határozzák meg a reakcióinkat, a férfi és női szerepek mélyére próbál hatolni. Figyelmeztet a mesterséges intelligenciák és a technológiai túlfejlődés, a szingularitás veszélyére, de közben egyértelműen a végső veszély forrásaként az embert jelöli meg.

 
Nathan03   2016. 02. 07.

Kicsit lassú tempójú de érdekes történetű film. Alicia Vikander jól eljátssza a szerepet. Érdemes megnézni van mondani valója a filmnek nekem kifejezetten tetszett.

 
Zsceeeka   2015. 09. 24.

Nem vagyok nagy sci-fi rajongó, de ez a film tetszett. Érdekes volt a sztori is (bár nem egyedi), a színészek játéka is tetszett és a történet alakulása is.

 
ANdraS   2015. 05. 18.

Vizuálisan nagyon atraktív film, a sztory valóban hasonló a Sunshine-hoz, vagy más Garland forgatókönyveihez. Sajnos ez csak egy egyszerű sci-fi thriller szép kulisszákban és szerintem hamar el lesz felejtve, de megéri a megtekintést. A legnagyobb hibája, hogy a kultus fantasztikához képest hiányzik neki valami. Ha igazi elgondoltató "mű intelligencia" filmet keresel, akkor inkább a Nőt válaszd.

 
Bob   2018. 01. 25.

Nagyon jól sikerült sci-fi. Szeretem az olyan filmeket, ahol 1-1 új technikák tesztelnek/készítenek. Olyan volt, mint egy hosszú Black Mirror rész. Akinek tetszett ez a film, az kezdje el a Black Mirror sorozatot.

 
rainman   2016. 10. 05.

Úgy sci-fi, hogy közben egy kamaradarab. Egy helyszín, 3 szereplő. Hogy ez érdekes legyen kellett tartalom, ami megtölti a filmet. Megvan. A gondolatok a mesterséges intelligenciáról, és remek párbeszédek. A vége ront az élményen, szerintem kissé hatásvadász lett, de mindenképpen tartalmas szórakozás!

 
pisti18   2015. 08. 26.

Én is azon a véleményen vagyok, hogy a film nem a cselekményre vagy akcióra épít, hanem morális és filozófiai kérdéseket boncolgat. Aki szereti a tartalmasabb szórakozást annak ajánlott, bár ettől függetlenül egy kicsit vontatott.

 
thedarkman99   2018. 09. 30.

Nem mindennapi története van, de nagyon jó.Nekem tetszett, és ajánlom másnak is. Nem unalmas film, Domhnall Gleeson alakítása nagyszerű.

 
Loborg   2015. 09. 24.

Eléggé felkapott téma mostanság (amikor az informtika egyre több mindenre képes ), hogy mi lesz , ha a gépek is hasonlóak lesznek hozzánk. Nem újkeletű téma ez a scifik között , de szerintem ez a film is méltán megfér az ilyen témájú filmek között , jól össze lett rakva.

 
Evcsi95   2015. 06. 01.

Egy újabb film a mesterséges intelligenciáról. Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél, tartja a közmondás. A film nagyon jó kérdéseket vet fel, még ha nem is mindig sikerül megválaszolni azokat. Eva nagyon jól meg lett formálva, képes az önálló életre, sajnos a film nem hozta ki belőle a legtöbbet. Jó lett volna látni, hogyan is megy neki az élet az emberek között.

 
zsanett0820   2015. 05. 26.

Nagyon vártam ezt a filmet, de sajnos túl sokat vártam tőle, ennek ellenére nagyon keveset adott. Véleményem szerint sem a történet, sem a megvalósítás nem sikerült valami túl jól. Gyakorlatilag meg lehetett volna csinálni 20 percben is, és akkor talán nem lett volna ennyire unalmas, és nem okozna csalódást a végén, hogy ennyit kellett várni egy ilyen történet kibontakozására. A képi világával nincs gond, viszont akadnak benne átgondolatlan dolgok, a legszembetűnőbb például a kártyás rendszer. Örülök, hogy túl vagyok a filmen, mert a kíváncsiságomat kielégítette, de valószínűleg nagyon hamar el fogom felejteni.

 
Zoer8993   2017. 05. 17.

Ez valami borzasztóan gyenge filmre sikeredett. Eleinte érdekesen indult a története és láttam is benne fantáziát de szép lassan lankadni kezdett az érdeklődésem és átcsapott unalomba. Nem tudnám ajánlani ezt a filmet senkinek.

 
london2012   2015. 07. 21.

Véleményem szerint egy kicsit lassan kialakuló de témáját tekintve egy jó film kicsit ismertebb szereplőkkel befutottabb is lehetett volna mint így. De azért érdemes megnézni.

 
veszi.peter   2015. 06. 08.

Zseniális film, engem nagyon megfogott és elgondolkodtatott. Mindig is érdekelt a mesterséges intelligencia, annak aki szereti ezeket a kérdéseket/témákat, bátran ajánlom. Nem kell akcióra számítani, egy lassabb lefolyású film, de nagyon jó.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.