Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

A szem tükrében (2014)

I Origins
Filmadatlap
 
28
Szereplők
38
Vélemények
11
Képek
2
Videók

Galéria (11)

Brit Marling
Michael Pitt
Steven Yeun
Astrid Bergès-Frisbey
Astrid Bergès-Frisbey
Michael Pitt
Michael Pitt
Brit Marling
Michael Pitt
Astrid Bergès-Frisbey
Michael Pitt
Michael Pitt
Brit Marling
Michael Pitt
Astrid Bergès-Frisbey
Michael Pitt
Astrid Bergès-Frisbey

Videók (2)

 
turjild   2022. 09. 08.

legújabb vélemény

1

Egyik nagy kedvenc filmem. Csak úgy belekezdtem, aztán a második felénél már nem tudtam abbahagyni, annyira magával ragadt! Sőt rögtön másnap újra meg kellett néznem! Nagyon szépen felépített történet, izgalmas, tele van fordulatokkal és látszólag ös... több»

 
TomÁcs   2019. 09. 22.

a nap véleménye

0
Tudomány kontra vallás avagy van-e élet a halál után

A szem tükrében egy nagyon különleges történet, nem is tudom semmilyen más korábban látott filmhez hasonlítani. A film elején, amikor a főszereplő megszólítja a nézőt, beszél hozzá már egy érdekes hangulatot teremtett. A fő vonal a tudomány kontra vallás, amelyet az tesz még különlegesebbé, hogy a tudományt, a tényeket, a kézzel fogható adatokat a férfi, míg a vallást, a misztikumot, természetfelettiséget a nő képviseli. A tudomány folyamatosan változik, újdonságokat fedeznek fel, míg a vallás adott, évezredekkel ezelőtt megírt. Van élet a halál után? Újjászületünk mást testben? Hogyan lehet kezelni azt, ha elveszítünk valakit és el sem tudunk tőle köszönni, búcsúzni. Ilyen kérdéseket is feszeget a film, amellett hogy az egész történet egy szerelmi fellobbanásból indul ki, amely amilyen hirtelen indul olyan gyorsan lesz vége. Nagyon megkapó az a misztikum, ahogy a fiú újra megtalálja a lányt és annak ellenére, hogy a tudomány embere, mégis hisz valami emberfelettiben. Kap valamit ettől a kapcsolattól, amely örökre megváltoztatja az életét és a nézeteit. Az izgalmas képek alatti aláfestő zenék még inkább emelik a film adta élményt. Nagyon különleges film, ami bemászik az ember bőre alá és napokig emészti rajta magát. Nem hiába mondják, hogy a szem a lélek tükre. 

 
indingo   2017. 04. 10.

0

Utóbbi idők legkülönösebb filmje, amit láttam. Nagyon érdekes a története, jól fel van építve. Misztikus és tudományos is egyben. Nem egy kiszámítható alkotás, csak ajánlani tudom.

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Szeretem az ilyen spirituális dolgokat, témákat viszont itt kicsit erőltetettnek tűnt és ez nem tette kedvelhetővé a filmet számomra. Színészileg sem volt a legjobb választás.

 
MP170506   2019. 03. 03.

0

Túlértékelt film! Meg lehet nézni, de különösen nem érintett meg. Nekem nagyon túl tolták ezt a spirituális vonalat. Számomra a színészek se voltak a legjobbak.

 
Dorkateo   2016. 09. 02.

0

Maga a történet annyira nem fogott meg, érdekes játék a lélekvándorlás bizonyítására. A film legvégén a stáblista után jön a félelmet keltő verzió, mire is használhatjuk ezt?

 
hsanya182   2015. 05. 15.

2

Kedves kis film, érdekesek a témái: hatodik érzék, karma törvénye, lélekvándorlás!! Egy párról szól és egymásnak feszül a tudomány és a spiritualizmus. "Egy kukacnak két érzéke van a szaglás és a tapintás. Nem tudják mi az a fény, ami a világot körbe... több»