Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

A szem tükrében (2014)

I Origins
Filmadatlap
 
28
Szereplők
39
Vélemények
11
Képek
2
Videók

Galéria (11)

Brit Marling
Michael Pitt
Steven Yeun
Astrid Bergès-Frisbey
Astrid Bergès-Frisbey
Michael Pitt
Michael Pitt
Brit Marling
Michael Pitt
Astrid Bergès-Frisbey
Michael Pitt
Michael Pitt
Brit Marling
Michael Pitt
Astrid Bergès-Frisbey
Michael Pitt
Astrid Bergès-Frisbey

Videók (2)

 
Gauss   2023. 01. 10.

legújabb vélemény

0

Nagyon tetszett. Gyönyörű film. Jó, hogy ilyeneket is készítenek még manapság. Aki szereti a romantikus filmeket és nem riad vissza egy kis misztikumtól, annak csak ajánlani tudom.

 
TomÁcs   2019. 09. 22.

a nap véleménye

0
Tudomány kontra vallás avagy van-e élet a halál után

A szem tükrében egy nagyon különleges történet, nem is tudom semmilyen más korábban látott filmhez hasonlítani. A film elején, amikor a főszereplő megszólítja a nézőt, beszél hozzá már egy érdekes hangulatot teremtett. A fő vonal a tudomány kontra vallás, amelyet az tesz még különlegesebbé, hogy a tudományt, a tényeket, a kézzel fogható adatokat a férfi, míg a vallást, a misztikumot, természetfelettiséget a nő képviseli. A tudomány folyamatosan változik, újdonságokat fedeznek fel, míg a vallás adott, évezredekkel ezelőtt megírt. Van élet a halál után? Újjászületünk mást testben? Hogyan lehet kezelni azt, ha elveszítünk valakit és el sem tudunk tőle köszönni, búcsúzni. Ilyen kérdéseket is feszeget a film, amellett hogy az egész történet egy szerelmi fellobbanásból indul ki, amely amilyen hirtelen indul olyan gyorsan lesz vége. Nagyon megkapó az a misztikum, ahogy a fiú újra megtalálja a lányt és annak ellenére, hogy a tudomány embere, mégis hisz valami emberfelettiben. Kap valamit ettől a kapcsolattól, amely örökre megváltoztatja az életét és a nézeteit. Az izgalmas képek alatti aláfestő zenék még inkább emelik a film adta élményt. Nagyon különleges film, ami bemászik az ember bőre alá és napokig emészti rajta magát. Nem hiába mondják, hogy a szem a lélek tükre. 

 
indingo   2017. 04. 10.

0

Utóbbi idők legkülönösebb filmje, amit láttam. Nagyon érdekes a története, jól fel van építve. Misztikus és tudományos is egyben. Nem egy kiszámítható alkotás, csak ajánlani tudom.

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Szeretem az ilyen spirituális dolgokat, témákat viszont itt kicsit erőltetettnek tűnt és ez nem tette kedvelhetővé a filmet számomra. Színészileg sem volt a legjobb választás.

 
Dorkateo   2016. 09. 02.

0

Maga a történet annyira nem fogott meg, érdekes játék a lélekvándorlás bizonyítására. A film legvégén a stáblista után jön a félelmet keltő verzió, mire is használhatjuk ezt?

 
MP170506   2019. 03. 03.

0

Túlértékelt film! Meg lehet nézni, de különösen nem érintett meg. Nekem nagyon túl tolták ezt a spirituális vonalat. Számomra a színészek se voltak a legjobbak.

 
hsanya182   2015. 05. 15.

2

Kedves kis film, érdekesek a témái: hatodik érzék, karma törvénye, lélekvándorlás!! Egy párról szól és egymásnak feszül a tudomány és a spiritualizmus. "Egy kukacnak két érzéke van a szaglás és a tapintás. Nem tudják mi az a fény, ami a világot körbe... több»