87% 579 szavazat
A szem tükrében

A szem tükrében

I Origins
Filmadatlap
40
Vélemények (40)
28
Szereplők (28)
11
Képek (11)
2
Videók (2)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
4
Cikkek (4)
Fórum

Hol nézheted

Brit Marling
Michael Pitt
Steven Yeun
Astrid Bergès-Frisbey
Astrid Bergès-Frisbey
Michael Pitt
Michael Pitt
Brit Marling
Michael Pitt
Astrid Bergès-Frisbey
Michael Pitt
Michael Pitt
Brit Marling
Michael Pitt
Astrid Bergès-Frisbey
Michael Pitt
Astrid Bergès-Frisbey

FILMINFÓ

Tartalom 1
Tartalom 2

Dr. Ian Gray molekuláris biológusként az emberi szem fejlődésén keresztül igyekszik megfejteni létezésünk értelmét. Egy nap találkozik Sofival, aki egészen más véleményen van a világ keletkezésével kapcsolatban. Szerelmük zálogaként összeházasodnak, ám a nő… Több


Rendező: Mike Cahill
Író: Mike Cahill
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2014.09.19. | Disney+ (2022.06.14.)
 
2024.02.17 Ари Шандор

legújabb vélemény

Szeretem az ilyen témájú filmeket (bár inkább horrorfilmekben üt ki jól)... A színészek játéka (illetve annak gyengesége) is rontott a film élvezeti értékén. A gyenge és az átlagos határán mozog nálam. Azért lett csak 2x mert a színészi játék inkább ... Több

0
 
2019.09.22 TomÁcs

a nap véleménye

Tudomány kontra vallás avagy van-e élet a halál után

A szem tükrében egy nagyon különleges történet, nem is tudom semmilyen más korábban látott filmhez hasonlítani. A film elején, amikor a főszereplő megszólítja a nézőt, beszél hozzá már egy érdekes hangulatot teremtett. A fő vonal a tudomány kontra vallás, amelyet az tesz még különlegesebbé, hogy a tudományt, a tényeket, a kézzel fogható adatokat a férfi, míg a vallást, a misztikumot, természetfelettiséget a nő képviseli. A tudomány folyamatosan változik, újdonságokat fedeznek fel, míg a vallás adott, évezredekkel ezelőtt megírt. Van élet a halál után? Újjászületünk mást testben? Hogyan lehet kezelni azt, ha elveszítünk valakit és el sem tudunk tőle köszönni, búcsúzni. Ilyen kérdéseket is feszeget a film, amellett hogy az egész történet egy szerelmi fellobbanásból indul ki, amely amilyen hirtelen indul olyan gyorsan lesz vége. Nagyon megkapó az a misztikum, ahogy a fiú újra megtalálja a lányt és annak ellenére, hogy a tudomány embere, mégis hisz valami emberfelettiben. Kap valamit ettől a kapcsolattól, amely örökre megváltoztatja az életét és a nézeteit. Az izgalmas képek alatti aláfestő zenék még inkább emelik a film adta élményt. Nagyon különleges film, ami bemászik az ember bőre alá és napokig emészti rajta magát. Nem hiába mondják, hogy a szem a lélek tükre. 

0
 
2017.07.18 Deku

Szeretem az ilyen spirituális dolgokat, témákat viszont itt kicsit erőltetettnek tűnt és ez nem tette kedvelhetővé a filmet számomra. Színészileg sem volt a legjobb választás.

1
 
2017.04.10 indingo

Utóbbi idők legkülönösebb filmje, amit láttam. Nagyon érdekes a története, jól fel van építve. Misztikus és tudományos is egyben. Nem egy kiszámítható alkotás, csak ajánlani tudom.

0
 
2016.09.02 Dorkateo

Maga a történet annyira nem fogott meg, érdekes játék a lélekvándorlás bizonyítására. A film legvégén a stáblista után jön a félelmet keltő verzió, mire is használhatjuk ezt?

0

A film összbevétele 481 234 dollár volt (imdb.com).

#1