Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
38
Vélemények
11
Képek
2
Videók

Vélemények: A szem tükrében (2014)

 
turjild   2022. 09. 08.

legújabb vélemény

1

Egyik nagy kedvenc filmem. Csak úgy belekezdtem, aztán a második felénél már nem tudtam abbahagyni, annyira magával ragadt! Sőt rögtön másnap újra meg kellett néznem! Nagyon szépen felépített történet, izgalmas, tele van fordulatokkal és látszólag ös... több»

 
TomÁcs   2019. 09. 22.

a nap véleménye

0
Tudomány kontra vallás avagy van-e élet a halál után

A szem tükrében egy nagyon különleges történet, nem is tudom semmilyen más korábban látott filmhez hasonlítani. A film elején, amikor a főszereplő megszólítja a nézőt, beszél hozzá már egy érdekes hangulatot teremtett. A fő vonal a tudomány kontra vallás, amelyet az tesz még különlegesebbé, hogy a tudományt, a tényeket, a kézzel fogható adatokat a férfi, míg a vallást, a misztikumot, természetfelettiséget a nő képviseli. A tudomány folyamatosan változik, újdonságokat fedeznek fel, míg a vallás adott, évezredekkel ezelőtt megírt. Van élet a halál után? Újjászületünk mást testben? Hogyan lehet kezelni azt, ha elveszítünk valakit és el sem tudunk tőle köszönni, búcsúzni. Ilyen kérdéseket is feszeget a film, amellett hogy az egész történet egy szerelmi fellobbanásból indul ki, amely amilyen hirtelen indul olyan gyorsan lesz vége. Nagyon megkapó az a misztikum, ahogy a fiú újra megtalálja a lányt és annak ellenére, hogy a tudomány embere, mégis hisz valami emberfelettiben. Kap valamit ettől a kapcsolattól, amely örökre megváltoztatja az életét és a nézeteit. Az izgalmas képek alatti aláfestő zenék még inkább emelik a film adta élményt. Nagyon különleges film, ami bemászik az ember bőre alá és napokig emészti rajta magát. Nem hiába mondják, hogy a szem a lélek tükre. 


 
indingo   2017. 04. 10.

0

Utóbbi idők legkülönösebb filmje, amit láttam. Nagyon érdekes a története, jól fel van építve. Misztikus és tudományos is egyben. Nem egy kiszámítható alkotás, csak ajánlani tudom.

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Szeretem az ilyen spirituális dolgokat, témákat viszont itt kicsit erőltetettnek tűnt és ez nem tette kedvelhetővé a filmet számomra. Színészileg sem volt a legjobb választás.

 
MP170506   2019. 03. 03.

0

Túlértékelt film! Meg lehet nézni, de különösen nem érintett meg. Nekem nagyon túl tolták ezt a spirituális vonalat. Számomra a színészek se voltak a legjobbak.

 
Dorkateo   2016. 09. 02.

0

Maga a történet annyira nem fogott meg, érdekes játék a lélekvándorlás bizonyítására. A film legvégén a stáblista után jön a félelmet keltő verzió, mire is használhatjuk ezt?

 
hsanya182   2015. 05. 15.

2

Kedves kis film, érdekesek a témái: hatodik érzék, karma törvénye, lélekvándorlás!! Egy párról szól és egymásnak feszül a tudomány és a spiritualizmus. "Egy kukacnak két érzéke van a szaglás és a tapintás. Nem tudják mi az a fény, ami a világot körbe... több»

 
Alexa   2015. 09. 27.

2

Vegre egy kicsit meghokkento film, ami mas mint a sablonos tortenetek. Reinkarnacio vagy lelekvandorlas?A szem valoban a lelek tukre lenne? Elgondolkoztato nagyon. Tipikusan az a fajta film, ami utan azert jar az agyad:) Kisse melankolikus hangulata ... több»

 
Bazzzsi   2017. 11. 03.

0

Nem akar mindent megmagyarázni a film, ad teret a nézőnek is, hogy gondolkodhasson. Eléggé felkavaró történet, engem már a lány halála is kiborított, pedig a lényeg csak utána jött.

 
Lonka   2017. 07. 24.

1

Aki szereti a misztikus és elgondolkodtató filmeket azoknak nagyon ajánlom. Nehéz bármit is mondani róla, mert semmihez sem hasonlítható alkotás nagyon különös köntösben.

 
ANdraS   2015. 01. 08.

1

Nem túl jó film, nézem sorba a sci-fi filmeket és sajnos 2014-ben talán csak A holnap határa volt olyan, amit javasolnák. Pedig Mike Cahill-tól az Another earth az egyik legjobb "sci-fi" amit valaha láttam, szeretem a Brit Marlingot is. Kár érte, egyszerűen túl sok témát akartak egy filmbe tömni.

 
VvV   2018. 12. 27.

0

Különleges a film, egyedi a megvalósítása és a mondanivalója. Tetszett az egész hangulata és a történetvezetése.

 
Annuska   2020. 10. 03.

0

Egy nagyon megrázó és elgondolkodtató film. Van benne szerelem, barátság, munka és talán az egész élet.

 
Timike   2016. 08. 14.

1

A legjobb film, amit mostanában láttam. Érdekes a története. Nagyon különleges film.

 
Di Canio   2020. 10. 19.

0

Az első fele nálam alaposan lehúzta a filmet olyan unalmas volt. Szerencsére a második fele megmenti, de így csak egy átlagos jön ki, ez az elnyújtott vontatott felépítés ebben nagyon nem működött. Kár, pedig a téma jó, de a színészek nem valami jók, néha kifejezetten idegesítőek voltak annyira esetlenek.

 
macskulare   2015. 06. 11.

2

Nagyon jó, élvezhető film a tudomány és spiritualitás szembenállításával! Aki teheti és érti, olvassa el a bizonyítékokat! Gondolkodós film. Főleg az utolsó 15-20 perc volt szuper, na meg a nevek utáni videó is...

 
HannaK   2016. 09. 17.

0

Nagyon ott volta film, engem kirázott a hideg tőle.

 
Ragemarci   2015. 09. 02.

0

Mike Cahill ponyvája , ami szerelmi történetnek indul, kis thrillerel folytatódik és ezo sci-fiként zárul, de nekem tetszett ez a koktél.

 
pisti18   2015. 08. 26.

1

Hatalmas film, az ember nem hisz a szemének, hogy manapság még ilyen filmeket is képesek készíteni.... Na mondjuk nem egyszer megsirat közben, de ki bánja...? Megfelelő nyitottsággal kell nézni, különben nem fog átjönni a lényeg. Mindenkinek erősen ajánlott kategória.

 
Olivér Rózsa   2017. 01. 25.

0

Egyedi film egyszer mindenképpen érdemes megnézni. A reinkarnációs témát feszegeti aki hisz benne annak biztos érdekes lehet. Néhol tényleg érződik hogy valami nincs rendben a filmmel, valószínűleg a forgatókönyv miatt

 
Hercegno   2017. 02. 24.

1

A film zseniális, ajánlom mindenkinek megnézésre! Nagyon érdekes témákat boncolgat, amik engem különösen érdekelnek, ezért is voltam oda ennyire a filmért.

 
bbozsi   2017. 01. 21.

0

Ne nézd meg az előzetest, gyakorlatilag az egész filmet lespoilerezi. Amúgy jó darab, bár aki gondolkodott már ilyen témákon, annak olyan nagyon sok újat nem fog mondani.

 
Borsossy   2018. 01. 23.

0

2014 legjobb filmje. De az évtized top 5 filmje közt is ott a helye. Kész csoda, hogy Hollywood még egyáltalán mer ilyen filmeket csinálni. Van ugyanis mondanivalója, nem is akármi. Mellette van benne egy fantasztikus szerelmi történet, ami legalább ... több»

 
Galway   2015. 03. 23.

2

Nem ájultam el tőle, de szerintem egyszer érdemes megnézni. Olyan témákkal foglalkozik, mint a lélekvándorlás, az újjászületés. A történetet nem bontakoztatják ki eléggé szerintem, sokkal jobban meg lehetett volna csinálni. Érdekes témákat boncolgat, de olyan egyszer-nézős film.

 
Katkatt   2017. 01. 20.

0

Nagyon különös film, ami felkerült a kedvenceim listájára. Misztikus és tudományos és eléggé felkavaró.

 
malnaturmix   2016. 10. 23.

0

Kellemesen misztikus a film, engem magával ragadott a története. Nem egy sablonos sztori, igazi felüdülés volt.

 
Mliklós29   2016. 08. 22.

2

Egészen különleges film, vallási és misztikus elemekkel megtűzdelve. A 11-e szám körüli jelenete, ahogy rátalál a lányra remek volt.

 
idefix   2015. 09. 11.

1

Nagyon jó és megható film, elgondolkodtató, mély jelenetekkel. Nagyon megfogott a stílusa, a nyitottsága. Érdekes ahogyan a különböző nézőpontok összefutnak.

 
csongi888   2015. 08. 26.

1

Angolul két alkalommal néztem meg, és nagyon vártam a magyar verzióra is, csak hogy újra megnézhessem. Egyszerűen felemelő, csodás, elgondolkodtató film. A műfaj kedvelőinek kötelező darab!

 
Pappcsino   2016. 12. 09.

0

Nagyon tetszett a film, éppen ezért mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg! Meglehetősen misztikus a történet, elgondolkoztató. Többször is érdemes megnézni, mert nagyon jó szórakozást kínál.